شناسهٔ خبر: 4296374 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دویچه وله | لینک خبر

چین، پاکستان و هند شهروندان خود را از یمن خارج می‌کنند

در حالی که بمباران مواضع شورشیان حوثی تشدید شده است، کشورهای چین، پاکستان و هند با اعزام ناوهای جنگی در صدد انتقال شهروندان خود از یمن هستند. جنگنده‌های نیروهای ائتلاف برای نخستین بار فرودگاه صنعا را بمباران کردند.

صاحب‌خبر -

در پی تشدید درگیری‌ها در یمن، چین با اعزام چندین ناو جنگی به یمن درصدد نجات شهروندان خود از این کشور است. وزارت دفاع چین روز دوشنبه (۳۰ مارس / ۱۰ فروردین) ضمن تایید این خبر اعلام کرد، کشتی‌های نیروی دریایی چین که در حال حاضر در خلیج عدن و سواحل سومالی برای مقابله با دزدان دریایی به سر می‌برند، ماموریت یافته‌اند که امنیت شهروندان چینی در یمن را تامین کنند.

خبرگزاری رسمی چین، شین‌هوا که اظهارات وزارت دفاع این کشور را انتشار داده، درباره‌ی شمار شهروندان چینی که در حاضر در یمن اقامت دارند، سکوت کرده است. برخی از منابع رسانه‌ای شمار شهروندان چینی در یمن را حدود ۶۰۰ نفر تخمین زده‌اند.

پاکستان نیز اعلام کرد که موفق شده بیش از ۵۰۰ شهروند خود را از یمن خارج کند. به گفته منابع دولتی پاکستان در روز یک‌شنبه (۲۹ مارس) یک هواپیمای این کشور ۵۰۳ شهروند پاکستانی را از بندر حدیده به کراچی منتقل کرده است. بندر حدیده در غرب صنعا، پایتخت یمن قرار دارد.

وزارت امورخارجه پاکستان هم‌چنین تایید کرد که ۲۰۰ شهروند دیگر این کشور هم اکنون در شهر عدن به سر می‌برند، اما به دلیل بسته بودن فرودگاه این شهر امکان انتقال سریع این افراد هنوز میسر نشده است. یکی از مسئولان وزارت امورخارجه پاکستان گفت که بندر عدن هنوز بسته نشده و به همین دلیل نیروی دریایی کشور با اعزام یک کشتی درصدد انتقال این افراد از طریق دریا به پاکستان است.

نیروی‌های ائتلاف به رهبری عربستان نیز تایید کردند که بمباران فرودگاه حدیده را به‌خاطر انتقال شهروندان پاکستانی متوقف کرده‌اند. پاکستان گرچه از سیاست‌های عربستان سعودی در قبال یمن حمایت می‌کند، اما تا کنون در عملیات نظامی علیه شیعیان حوثی مستقیماً شرکت نداشته است.

هند نیز در اقدامی مشابه با اعزام دو کشتی به منطقه در تلاش خارج کردن شهروندان خود از یمن است.

بمباران فرودگاه صنعا

جنگنده‌های نیروهای ائتلاف در شامگاه یکشنبه و بامداد دوشنبه (۳۰ مارس) فرودگاه صنعا، پایتخت یمن را بمباران کردند.

یک مقام یمنی گفت که حملات هوایی نیروهای ائتلاف بیش از همه متوجه منطقه اقامت دیپلمات‌ها در شهر صنعا است. او افزود: «دیشب صنعا بدل به جهنم شد.» این مقام یمنی هم‌چنین به بمباران تونل‌هایی اشاره کرد که ظاهراً مسیر انتقال سلاح از خارج شهر و کوه‌های مجاور به درون صنعا هستند.

نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی حملات خود به شیعیان حوثی را از ۲۶ مارس آغاز کرده‌اند. ۹ کشور عربی دیگر نیز در این ائتلاف نظامی حضور دارند.

یکی از مقامات یمنی وابسته به دولت عبدربه هادی منصور مدعی شد که حملات نیروهای ائتلاف امکان انتقال تسلیحات از ایران به شورشیان را متوقف کرده است. وی گفته بود که ایران پیش از حملات هوایی، هر هفته‌ دو هواپیما سلاح به یمن ارسال می‌کرده است. در مقابل مقامات ایرانی مدعی‌اند که دخالتی مستقیم در نزاع داخلی یمن ندارند.

ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی به نقل از اسکای نیوز گزارش داد که نیروهای "جنبش انصارالله" (شیعیان حوثی) و نیروهای هوادار علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور سابق یمن خود را برای حمله گسترده به شهر عدن آماده می‌کنند.

ملک سلمان، ‌پادشاه عربستان سعودی در آخرین نشست اتحادیه عرب در روزهای شنبه و یکشنبه (۲۸ و ۲۹ مارس) مدعی شد که "نیروهای خارجی" به شورشیان حوثی یاری می‌رسانند. کشورهای عربی که در ائتلاف کنونی شرکت دارند، مدعی‌اند که ایران به شورشیان حوثی کمک‌های مالی و نظامی ارسال می‌کند.


برچسب‌ها: