شناسهٔ خبر: 429444 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جرس | لینک خبر

ادامه بحران در غزه؛ تعداد کشته شدگان یه صد تن رسید

جرس: منابع پزشکی در فلسطین تاکید کردند که تعداد جانباختگان نوار غزه از آغاز حملات اسرائیل به دست کم یکصد تن رسیده است و در جریان این حملات بیش از 750 تن زخمی شده‌اند. بر اساس گزارش ها، نخستین بار پس از تهاجم اسرائیل به غزه، از لبنان به خاک این کشور حمله موشکی شد. موشک پرتاب شده از غزه به شهر اشدود هم موجب انفجار در یک پمپ بنزین شد. اوباما پیشنهاد آتش‌بس و میانجی‌گری آمریکا در کشمکش کنونی را داد. اذعان مسئولان اسرائیل به توان موشکی فلسطینیان و مخالفت تل آویو با میانجی گری ترکیه از مهمترین اخبار غزه است.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش ایسنا به نقل از اسکای نیوز، منابع پزشکی در فلسطین تاکید کردند که تعداد شهدای نوار غزه از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به 100 تن رسیده است و در جریان این حملات بیش از 750 تن زخمی شده‌اند.

 

همچنین اسرائیل یک بیمارستان و یک اتوبوس غیرنظامیان را هدف قرار داد. منابع پزشکی نیز تاکید کردند که از آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه 100 تن شهید و بیش از 750 تن زخمی شده‌اند.

 

در جدیدترین حملات اسرائیل علیه غزه، پهپاد جاسوسی این رژیم بیمارستان «الوفا» در شرق شهر غزه را هدف قرار داد.

 

منابع نظامی اسرائیل نیز اعلام کردند که ارتش تاکنون حدود 220 نقطه را در غزه هدف قرار داده است. این در حالی است که روزنامه عبری زبان هاآرتص گزارش داد که جنگنده‌های اسرائیل حدود 860 نقطه را در نوار غزه از زمان آغاز عملیات نظامی هدف قرار دادند.

 

این روزنامه عبری زبان همچنین اعلام کرد، 250 موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک شده است که سامانه گنبد آهنین حمله 70 موشک را ناکام گذاشته است.

 

در همین حال، وزارت بهداشت در نوار غزه صبح امروز (جمعه) اعلام کرده است که در جریان حملات شدید اسرائیل به نوار غزه که از روز دوشنبه گذشته آغاز شده است، 100 فلسطینی به شهادت رسیده‌اند. این وزارتخانه در آمار رسمی اعلام کرد که در میان این کشته‌شدگان 19 کودک، 17 زن و چهار فرد مسن نیز هستند و بر اثر این حملات، بیش از 750 فلسطینی نیز زخمی شده‌اند.

 

از سوی دیگر، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد، تل‌آویو با حمله زمینی به نوار غزه موافقت کرده است و این حمله ممکن است ظرف چندین ساعت آتی آغاز شود. وی خاطرنشان کرد: دولت اسرائیل به ساکنان مناطق مرزی در غزه ابلاغ کرده است که خانه‌هایشان را ترک کنند که این اقدام مقدمه‌ای برای یک حمله زمینی است.

 

پیش‌تر سخنگوی ارتش اسرائیل نیز اعلام کرده بود، رئیس ستاد مشترک این رژیم با طرح نظامی میدانی برای عملیات زمینی موافقت کرده است.

 

محمود عباس همچنین خاطرنشان کرد: ما تسلیم نخواهیم شد و با روشی متمدنانه که برای دیگران ناخوشایند است، خواهیم جنگید. آن‌ها می‌خواهند ما را از سرزمینمان بیرون کنند، اما ما به آن‌ها می‌گوییم که بیرون نخواهیم رفت و ما سلاحی نداریم اما پایداری خواهیم کرد و با زبان و کلماتمان خواهیم جنگید.

وی خاطرنشان کرد: ما از هیچ تلاشی برای حفاظت از نوار غزه در قبال حملات دریغ نخواهیم کرد تا به این آبشار خون پایان دهیم.

 

مسئولان اسرائیلی نیز دستور داده‌اند تا پناهگاه‌ها در حیفا، گشوده شود تا در صورتی که این شهر در آماج حملات موشکی نوار غزه قرار گرفت، ساکنان به این پناهگاه‌ها بروند.

 

از سوی دیگر، گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) تاکید کرد که تجهیزاتی را برای یک جنگ طولانی مدت آماده کرده است.

ابو عبیده،‌ سخنگوی گردان‌های عزالدین قسام در بیانیه‌ای که پنج‌شنبه شب قرائت کرد، عنوان داشت که این گردان‌ها تجهیزاتی را برای جنگی که هفته‌های طولانی ادامه خواهد داشت، آماده کرده‌اند. وی اظهارات سیاستمداران و نظامیان رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه این جنگ ممکن است ظرف چند روز پایان یابد، به باد تمسخر گرفت.

ابو عبیده با بیان اینکه گردان‌های عزالدین قسام تنها اندکی از تجهیزات خود را تاکنون استفاده کرده‌اند، گفت: اسرائیل این حمله را آغاز کرده است و نخواهند توانست که پایان آن را تعیین کند یا شروطی را برای آن تعیین کند.

وی با بیان اینکه این حملات اسرائیل تنها باعث افزایش اطمینان مقاومت فلسطینی‌ها به پیروزی خواهد شد، گفت: ما به دشمن وعده می‌دهیم که پاسخ ما شدیدتر خواهد شد.

 

این سخنگو در پاسخ به تهدیدهای موشه یعالون، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله زمینی به نوار غزه، گفت: آن‌ها بهای سنگینی پرداخت خواهند کرد و کودکان غزه با جمجمه‌های سربازان اسرائیل بازی خواهند کرد و ما سربازان اسرائیلی را به اسارت خواهیم گرفت.

سخنگوی گردان‌های عزالدین قسام، همچنین به اسرائیلی‌ها هشدار داد که هر روزه آن‌ها را با غافلگیری‌های جدیدی روبرو خواهد گرفت.

در همین حال، گردان‌های عزالدین قسام شلیک موشک به شهر حیفا در اراضی اشغالی را بر عهده گرفت. پس از شلیک موشک به حیفا آژیرهای خطر به صدا درآمدند و باعث هول و وحشت در میان شهرک‌نشین‌های صهیونیست شدند. گردان‌های عزالدین قسام، همچنین «اسدود» را با دو موشک گراد هدف قرار دادند.

 

شبکه یک تلویزیون اسرائیل نیز گزارش داد که بر اثر اصابت موشکی به «اشکول»، دو سرباز اسرائیلی زخمی شدند.

گروه‌های مقاومت فلسطینی همچنین «اوفاکیم»، «اسدود» و «نتیفوت» را با 8 موشک گراد هدف قرار دادند. رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که صدای آژیرهای خطر در «عسقلان» و «اسدود» به گوش می‌رسد.

شبکه المیادین نیز از درگیری‌هایی میان جوانان فلسطینی و نیروهای رژیم صهیونیستی در منطقه «قبه راحیل» و «حوسان» در «بیت‌لحم» خبر داد.

از سوی دیگر ایاد البزم، سخنگوی وزارت داخلی در نوار غزه اعلام کرد که مقامات مصر گذرگاه زمینی رفح را در مقابل مجروحان فلسطینی بسته‌اند اما علت این اقدام خود را ذکر نکرده‌اند.

وی نسبت به این اقدام مسوولان مصری اظهار تاسف کرد و گفت: ما اتوبوس‌های مسافربری و آمبولانس‌ها را آماده کرده بودیم و در انتظار گشودن گذرگاه بودیم که با این اقدام قاهره غافلگیر شدیم. مسوولان مصری با این اقدام خود رنج‌های مسافران و افراد مجروح را کوچک شمرده‌اند.

مسوولان مصری روز قبل این گذرگاه را به صورت جزئی برای مجروحان فلسطینی‌ گشوده بودند و تنها 11 زخمی توانستند برای مداوا از این گذرگاه عبور کنند.

 

حملات جدید به اسرائیل

به گزارش خبرگزاری آلمان، نخستین بار پس از تهاجم اسرائیل به غزه، از لبنان به خاک این کشور حمله موشکی شد. موشک پرتاب شده از غزه به شهر اشدود هم موجب انفجار در یک پمپ بنزین شد. اوباما پیشنهاد آتش‌بس و میانجی‌گری آمریکا در کشمکش کنونی را داد.

اسرائیل برای اولین بار پس از عملیات نظامی در نوار غزه، از سوی لبنان مورد حملات موشکی قرار گرفت. ارتش اسرائیل می‌گوید، راکت‌ها شمال اسرائیل را هدف گرفته بودند، اما تنها به چند مزرعه اصابت کرده‌ و خسارتی در پی نداشته‌اند.

پیتر لرنر، سخنگوی ارتش اعلام کرد که نظامیان این کشور نیز در اقدامی متقابل، به سکوهای احتمالی پرتاب موشک در نواحی مرزی با لبنان شلیک کرده‌اند.

مقامات ارتش اسرائیل، نقش حزب‌الله در این حمله موشکی را بعید دانسته و احتمال می‌دهند که یک گروه فلسطینی کوچک اقدام به این حمله کرده باشد.

ارتش لبنان نیز اعلام کرده که این سه موشک، از سوی گروهی ناشناخته به اسرائیل شلیک شده‌اند. سربازان لبنانی در نزدیکی مرز این کشور و اسرائیل، یک سکوی پرتاب موشک یافته و دو راکت را نیز خنثی کرده‌اند.

 

سازمان ملل از کشته شدن غیرنظامیان در منازعه کنونی ابراز نگرانی کرده است. روز جمعه، ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، از بمباران مناطق مسکونی غزه وکشتن غیرنظامیان فلسطینی و هم‌ چنین موشک‌پرانی شبه‌نظامیان حماس به سوی اسرائیل انتقاد کرد. او هر دو طرف را به رعایت حقوق شهروندان عادی فراخواند.

 

پیشنهاد وساطت آمریکا

باراک اوباما در تماس تلفنی با نخست‌وزیر اسرائیل، نسبت به گسترش نزاع در خاورمیانه هشدار داده و از طرفین مناقشه دعوت کرده که از همه امکانات برای حفظ جان غیرنظامیان و حفظ آرامش استفاده کنند.

اوباما در این تماس گفته که ایالات متحده، آماده میانجی‌گری در کشمکش کنونی است. از جمله گزینه‌های پیشنهادی اوباما، بازگشت به توافق آتش‌بس طرفین در سال ۲۰۱۲ است.

بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل هم از فلسطینیان و اسرائیل خواسته تا هر چه زودتر آتش‌بس اعلام کنند. این در حالی است که اسماعیل هنیه، رهبر حماس روز جمعه ۱۱ ژوئیه اعلام کرد که «دشمن حملات را شروع کرده و اوست که باید به تهاجم خاتمه دهد.» هنیه که تا چندی پیش نخست وزیر دولت حماس در نوار غزه بود، افزود: «ما تنها در حال دفاع از خود هستیم.»

نتانیاهو نیز اصراری به آتش‌بس با حماس ندارد. روزنامه «هاآرتص» به نقل از نخست وزیر اسرائیل نوشت: «ما عجالتا با هیچکس در باره آتش‌بس حرف نمیزنیم و این در دستور کار ما نیست.»

 

مخالفت با میانجی گری ترکیه

به گزارش مهر به نقل از رادیو اسرائیل، مقامات اسرائیلی با درخواست ترکیه برای میانجی گری با حماس به منظور برقراری آتش بس در مقابل پایان محاصره غزه به شکل تدریجی مخالفت کردند و خواستار میانجی گیری مصر به جای ترکیه شدند.

 

در گزارشی دیگر اینکه؛ آفیدیختر رئیس اسبق شاباک اذعان کرد: حماس و دیگر گروههای فلسطینی همچنان قادر به شلیک موشک و آسیب رساندن به اسرائیل هستند باید یک استراتژی محکم برای تغییر اوضاع به شکل ریشه ای وضع شود.