خبرورزشی/ فتحالله فتحی؛ شهرام هروی سرمربی تیم ملی کاراته نمیخواهد کار شاگردانش برای سهمیه المپیک به دقیقه ۹۰ کشیده شود. به مسابقات جهانی پاریس. بعد از حدود ۱۵ ماه کار. هر چند سرمربی تیم ملی و کاراتهکاها برای تحقق رؤیای المپیک راه سخت و نفسگیری دارند. آنها به جز برآوردن توقع خانواده کاراته، به فکر ادامه مسیر تا مدال المپیک هستند. شهرام هروی سرمربی پرافتخار و موفق تیم ملی کاراته در گفتگو با خبرورزشی از کاراتهوانها، عملکرد تیمش، سهمیه المپیک و راه پر فراز و نشیبی که دارد صحبت میکند.
لیگ جهانی روسیه چطور بود؟
جدا از نتیجه خوبی که گرفتیم، برای سه سهمیه المپیک مسیر سخت و طولانی داریم. باید بدون اشتباه به سمت جلو حرکت کنیم تا در مسابقات مانده تا المپیک عملکرد خوبی داشته باشیم و امتیازات لازم را جمعآوری کنیم، چون هنوز مسابقات زیادی در پیش داریم و باید تا پایان سال برای سهمیه تلاش کنیم.
سطح کمی و کیفی مسابقات را چگونه ارزیابی میکنید؟
بیشتر مدعیان دنیا در این مسابقات حضور داشتند و همین موضوع سطح رقابتها را افزایش داده بود به طوری که خیلی از نامداران دنیا با شکست مقابل رقبای گمنام از رسیدن به مدال بازماندند.
بعضی از کاراتهکاها حذف شدند؟
لیگ جهانی در فاصله زمانی کمی از هم برگزار میشوند به همین دلیل ممکن است نتایج بالا و پایین شود که امری طبیعی است و برای همه چهرههای مطرح اینگونه است. مسابقات به قدری به هم نزدیک است که نمیتوان انتظار داشت که یک کاراتهکا در همه رویدادها بهترین نمایش را داشته باشد، بازیکنانی که در تاتامی روسیه به مدال نرسیدند، تمام تلاش خود را کردند، اما به خاطر خستگی نتوانستند به مدال دست پیدا کنند به همین دلیل در دور جدید تمرینات برای آنها جدا از تمرینات گروهی، تمرینات اختصاصی در نظر خواهیم گرفت.
شرایط بازیکنان را چطور است؟
همه چیز طبق برنامه پیش میرود، در بدنسازی، تکنیک و تاکتیک همه چیز همانطور است که طراحی کردهایم. برای ما مسئله روحی کاراتهکاها اهمیت دارد که برای آن هم برنامه داریم.
فکر میکنید برگزاری مسابقات کاراتهوانها چقدر به آمادگی بازیکنان کمک میکند؟
خیلی زیاد، چون در این مسابقات همه آزمون و خطاها انجام میشود. رقبای احتمالی با هم مبارزه میکنند و همین باعث میشود تا ورزشکار با فضای المپیک بیشتر آشنا شود و سطح فنی آنها ارتقا پیدا کند.
جامعه کاراته توقع کسب سه سهمیه از کاراته دارند، چقدر این توقعات منطقی است؟
ما باید این باور را داشته باشیم که میتوانیم بهترین نتیجه را کسب کنیم، اما باید بار مسئولیت را از روی کادر فنی برداریم. هموطنان و خانواده بزرگ کاراته حق دارند با عملکرد تیم ملی در رویدادهای مختلف توقع سهمیه داشته باشند. ما نیز به توقعات مردم احترام میگذاریم، اما این را هم بپذیرند که کسب سهمیه و المپیک میدان مبارزه بهترینهای دنیاست. کاراته یک رقابت انفرادی است و کوچکترین اشتباه ممکن است سهمیه را برباد دهد.
حضور در کاراتهوانها و انتخابی المپیک به نوعی دست بازیکنان را برای حریفان رو میکند، این کار را برای ادامه مسیر انتخابی المپیک سخت نمیکند؟
شرایط برای همه همینطور است. بازیکنان ما برای کاراتهوانهای باقیمانده مرحله به مرحله به اوج میرسند. در روز مسابقاتی که همه مدعیان برای مدال و سهمیه المپیک میآیند، استراتژی مهم است. اینکه برای هر مبارزه چطور باید مسابقه داد، یکی از مواردی که کمتر به آن توجه میشود آنالیز داوران است. یک مبارزه باید بداند که داور روی چه ضرباتی خطا میگیرد و نحوه مبارزه اش را براساس آن تعریف کند.
برنامههای کادر فنی تا المپیک چیست؟
مأموریت ما حضوری موفق در انتخابیهای المپیک برای سه سهمیه است. این تیم تشنه موفقیت است. تا المپیک نیز ۷ تورنمنت سطح بالای دیگر را پیشرو داریم که همه امتیاز المپیکی دارند، بعد از بازگشت نتایج مسابقه قبلی را فراموش و تمرینات را براساس حضور قدرتمند برای مسابقه پیشرو شروع میکنیم.
کاراته با چند سهمیه به توکیو میرود؟
در۳ وزن کومیته مردان و سه نماینده زنان، ضمن اینکه درکاتا انفرادی یک سهمیه در بخش مردان و یک سهمیه در بخش زنان داریم که اگر تمام سهمیهها را بگیریم با ۸ کاراتهکا در توکیو حاضر میشویم.
بعضی از کاراتهکا ضعف تکنیکی دارند برای رفع این مشکل چه اقداماتی انجام خواهید داد؟
برای حضور در این رقابتها و با توجه به فرصتی که پس از رقابتهای روسیه داریم، سعی میکنیم تمرینات شبیه سازی را برای رفع معایب بازیکنان در دستور کار قرار دهیم. تعدادی از کاراتهکاها دچار آسیبدیدگیهای جزئی هستند که برای رفع آن باید برنامهریزی کنیم، چون در مسابقات باقیمانده شرایط و مبارزات بین مدعیان سختتر میشود و باید برای رویارویی با حریفان نامدار و تکستارهها آماده بود.
ظاهراً برای کسب سهمیه سبک وزن نگران هستید؟
در وزن ۶۷- کیلوگرم کار بسیار سختی داریم، اما تلاشمان این است که از طریق رنکینگ به سهمیه برسیم. البته نمیتوانم کتمان کنم در این وزن نگرانی نداریم، اما بازیکنان خوبی داریم و برای سهمیه از طریق رنکینگ امیدواریم. اطمینان میدهم تا در مسابقات باقیمانده بتوانیم امتیازات لازم را کسب کرده و نمایندگان ما در وزن ۶۷- کیلوگرم شرایط بهتری پیدا کنند.
در بقیه اوزان شرایط چگونه است؟
در وزن ۷۵- کیلوگرم با وجود بهمن عسگری و علیاصغر آسیابری مشکلی نداریم و این دو کاراتهکا در تلاش هستند تا رنکینگ خود را ارتقا دهند. در وزن ۸۱ کیلوگرم گنجزاده، پورشیب و اباذری خیلی نزدیک به هم پیش میروند. با این اوصاف شرایط خوبی در مسیر کسب سهمیه داریم و اگر قرار بود در هر وزن با دو نماینده به المپیک برویم ما در وزن ۸۱ کیلوگرم میتوانستیم دو سهمیه کسب کنیم و این جای خوشحالی دارد، که فاصله زیادی کاراتهکاهای ما در این وزن با هم ندارند.
مسیر سختی برای المپیک دارید؟
یک ماراتن واقعی پیشرو داریم و فاصله اندک بین کاراتهوانها برای کاراتهکاها مشکلساز شده است. کاراتهکاها هر ۱۵ روز باید در یک مسابقه شرکت کنند. این درحالی است که در بعضی از رشتههای انفرادی سه تا چهار ورودی برای سهمیه درنظر میگیرند، اما درکاراته ما از تیرماه سال ۹۷ برای کسب سه سهمیه تلاش میکنیم و این روند تا ۲۰ فروردین ادامه دارد.
کاراتهکاها حقوق میگیرند؟
قبلاً یک تا یک و نیم میلیون به بازیکنان میدادند ولی از ماه گذشته قرار شد براساس رنکینگ حقوق بدهند که حدوداً بین 2/5 تا ۳ میلیون تومان است. اگر زیر۱۰ نفر اول رنکینگ باشند ۳ میلیون میگیرند.
پیشنهاد کشورهای اروپایی به کاراتهکاها چه بود؟
کشورهای آذربایجان و حوزه خلیج فارس با چند بازیکن تماس گرفتند که جذبشان کنند که در المپیک حضور موفق داشته باشند. ولی بازیکنان ما به پرچم ایران و کشورشان عِرق دارند و پیشنهادات را قبول نکردند.
آیا زنان کاراتهکاها میتوانند طلسمشکنی کنند؟
زنان کاراتهکا بارها در میادین جهانی و قارهای خوش درخشیدهاند و اطمینان دارم در انتخابی المپیک سهمیه میگیرند، با انگیزه و تمریناتی که زنان کاراتهکا دارند، امیدوارم مدال برنز کیمیا علیزاده در تکواندو را زنان کاراته در توکیو ارتقا دهند.
به فوتبال علاقه داری؟
بله، پرسپولیس را دوست دارم و برای استقلالیها احترام قائلم.
یعنی خودتان اهل کریخوانی هستید؟
با خنده، اگر این کریخوانیها نباشد که فوتبال جذابیت ندارد. همزمان با شهرآورد پرسپولیس و استقلال چند ملیپوش در کاراتهوان شیلی بودند و بقیه هم در خوابگاه مجموعه ورزشی انقلاب از طریق تلویزیون بازی را تماشا میکردند. در طول بازی بازار کریخوانی داغ بود و هر کاراتهکایی تیم محبوب خودش را تشویق میکرد.