به گزارش خبرگزاری آریا، ترامپ به دنبال این است در فاصله باقی مانده تا انتخابات حداقل یک کشور عربی دیگر را هم به جمع متحدانش اضافه کند. با توجه به شرایط بحرین و موقعیت رژیم صهیونیستی، این توافق در مقطع کنونی بیشتر از آنچه جنبه عملیاتی داشته باشد، جنبه نمایشی دارد و ابزاری برای پیشبرد منافع انتخاباتی ترامپ است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در توییتی که 21 شهریور منتشر کرد اعلام کرد به دنبال امارات متحده عربی، بحرین نیز با رژیم صهیونیستی صلح می کند. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم نیز اعلام کرد، تصمیم بحرین به ایجاد روابط دیپلماتیک با اسرائیل «دوران جدیدی از صلح» را رقم می زند. ساعاتی بعد از اعلام توافق عادی سازی روابط میان اسرائیل، برخی کشورها از جمله مصر، امارات و انگلیس از این اقدام استقبال کردند.
پیش بینی سرنوشت کشورهایی که وارد روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی میشوند، مشخص و قابل پیش بینی است؛ نخست اینکه از لحاظ اقتصادی آنها بعد از گذشت چند دهه به شدت وابسته میشوند و زیرساختهای اقتصادی آنها به گونه ای طراحی و جابجا میشود که این کشورها دیگر از لحاظ اقتصادی نمی توانند روی پای خود بایستند. نمونههای این مساله را میتوان در مصر و اردن و همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین مشاهده کرد.
نکته دومی که در ارتباط با این کشورها رخ میدهد، این است که امنیت آنها دیگر امنیت گذشته نخواهد بود.
سومین مسالهای که باید به آن اشاره کرد، این است که طرف هایی که با رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار می کنند به طور کلی استقلال خود را از دست می دهند و تبدیل به زیر مجموعه ای از اسرائیل و آمریکا در منطقه می شوند.
آمریکا به دنبال مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل است
وبسایت عبری زبان «واللا» نوشت که دولت آمریکا تلاش می کند با فشار به دولت لبنان، مذاکرات این کشور با اسرائیل بر سر ترسیم حدود دریایی و استخراج گاز را آغاز کند. واللا همچنین نوشت که «دیوید شنکر» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک، تلاش های وسیعی را آغاز کرده و با سفرهای مداوم به بیروت و تل آویو سعی دارد تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت و گوهای دو طرف را آغاز کند.
یک وبسایت عبری زبان مدعی شد که دولت آمریکا تلاش دارد لبنان را وارد روند مذاکرات با رژیم صهیونیستی بکند.
وبسایت عبری زبان «واللا» نوشت که دولت آمریکا تلاش می کند با فشار به دولت لبنان، مذاکرات این کشور با رژیم صهیونیستی بر سر ترسیم حدود دریایی و استخراج گاز را آغاز کند.
به نوشته اسپوتنیک، واللا همچنین نوشت که «دیوید شنکر» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک، تلاش های وسیعی را آغاز کرده و با سفرهای مداوم به بیروت و تل آویو سعی دارد تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت و گوهای دو طرف را آغاز کند.
مسئولان صهیونیستی و آمریکایی در گفت و گو با این وبسایت مدعی شده اند که برخی لبنانی ها در پی انفجار بیروت و بحران اقتصادی پیش آمده، انعطاف بالایی در مسأله ورود به گفت و گوها با طرف اسرائیلی نشان داده اند.
بیش از 30 سال است که هیچ گفت و گوی مستقیمی میان لبنان و رژیم صهیونیستی انجام نشده است و این در حالی است که این رژیم همچنان مانع از استخراج گاز در دریای مدیترانه از سوی لبنان می شود. پیش از این مسئولان لبنانی بارها اعلام کرده اند که از حد و مرز دریایی خویش در مقابل اسرائیل کوتاه نخواهند آمد.
ادعای روی خوش نشان دادن برخی مسئولان لبنانی به گفت و گو با رژیم صهیونیستی در حالی است که «محمد صالح» عضو دفتر سیاسی حزب الله امروز در یک نشست با حضور مقامات گروه های فلسطینی و احزاب لبنانی تأکید کرد، تا زمانی که در امت اسلامی خون مقاومت جریان دارد، توطئه سازش کشورهای عربی هیچ ارزشی نخواهد داشت
فشارهای امارات و عربستان بر سودان برای عادیسازی روابط با اسرائیل
محمد بن سلمان و محمد بن زاید برای پیوستن کشورهای بیشتری به طرح عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی قبل از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و با هدف کمک به دونالد ترامپ برای پیروزی در انتخابات تلاش میکنند و تلاش آنها بیشتر روی سودان متمرکز است.
به گزارش روزنامه العربی الجدید، منابع دیپلماتیک سودانی اعلام کردند، امارات و عربستان فشار زیادی بر خارطوم برای پیوستن به قطار عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی به رغم مخالفت مردم سودان اعمال میکنند. این دو کشور تلاش میکنند از بحران اقتصادی سودان و فاجعه سیلهایی که موجب آوارگی یک میلیون سودانی شده برای فشار بر دولت و شورای حاکمیتی برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی بهرهبرداری کنند.
این منابع اعلام کردند: طی تماسهایی عبدالله حمدوک، نخستوزیر سودان تاکید کرد دولت وی اختیار تصمیمگیری در این خصوص را ندارد و باید شورای حاکمیتی در این باره نظر بدهد. حمدوک با توجه به مخالفت مردم و درک این مسئله که چنین اقدامی میتواند انقلاب جدیدی را در این وضعیت بحرانی ایجاد کند، از انجام این اقدام فرار میکند. امارات به موافقت محمد حمدان دقلو، مشهور به حمیدتی با طرح عادیسازی روابط دست یافته اما وی تاکید کرده که به تنهایی نمیتواند در این باره تصمیم بگیرد و باید به موافقت عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی دست یابند. ابوظبی اخیرا از البرهان برای سفر به امارات دعوت کرده است.
این منابع اعلام کردند، البرهان به طور کلی با این اقدام مخالف نیست چراکه به حمایت مالی و اقتصادی بزرگی دست مییابد که از میزان بحران در کشورش میکاهد اما یک شرط تعیین کرده و آن این است که ابتدا عربستان به توافق عادیسازی بپیوندد و در بیانیه اعلام عادیسازی اول اسم عربستان بیاید چراکه این اقدام از خشم مردم سودان میکاهد.
به گفته منابع دیپلماتیک غربی و سودانی، کشورهای عربی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا قصد وادار کردن آنها به عادیسازی روابط را دارد، عربستان، عمان، سودان، موریتانی و جیبوتی هستند.
ترامپ پیشتر پیشبینی کرده بود که پنج یا شش کشور عربی به توافق صلح با رژیم صهیونیستی دست یابند.
یکی از کارمندان کاخ سفید نیز اعلام کرد پنج کشور با جدیت درحال بررسی امضای توافق صلح با رژیم صهیونیستی هستند
درحالی که یک منبع در وزارت خارجه موریتانی اخیرا این خبر را تکذیب کرد اما منابع دیگری در این کشور از فشار بر محمد ولد الغزوانی، رئیسجمهور موریتانی برای پیوستن به قطار عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی خبر دادند. به این کشور وعدههایی درباره حمایت مالی و سرمایهگذاری داده شده است. اخیرا منابع اعلام کردند ولیعهد عربستان از الغزوانی طی سفرش به ریاض خواسته بود با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل تماس برقرار کند.
احتمال عادی سازی روابط کویت و عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی
رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد در پی عادی سازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی به زودی کویت و عربستان سعودی نیز به این معاهده صلح می پیوندند.
«دونالد ترامپ »، رئیسجمهور آمریکا جمعه مدعی شده احتمال زیادی وجود دارد کویت به زودی رابطه با اسرائیل را عادیسازی کند.
ترامپ تا به حال چندین بار گفته چندین کشور دیگر همانند امارات و بحرین روابط خود با اسرائیل را عادیسازی خواهند کرد.
«دونالد ترامپ»، « بنیامین نتانیاهو »، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، «عبدالله بن زاید»، وزیر خارجه امارات و «عبدالطیف بن راشد الزیانی»، وزیر خارجه بحرین روز 25 شهریورماه در مراسمی در کاخ سفید توافق عادیسازی روابط میان رژیم صهیونیستی با امارات متحده عربی و بحرین را امضا کردند.
واشنگتن، ابوظبی و تلآویو در بیانیهای مشترک روز23 مرداد (13 اوت) اعلام کردند به توافقی برای عادیسازی روابط میان امارات و اسرائیل دست پیدا کردهاند. آمریکا همچنین روز 21 شهریور اعلام کرد بحرین هم تصمیم گرفته روابط خود با رژیم اسرائیل را علنی کند.
ترامپ:7 الی 8 کشور دیگر هم با اسرائیل توافق صلح امضا می کنند
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در این کنفرانس مطبوعاتی در پی دیدارش با شیخ ناصر صباح الاحمد الجابر، پسر بزرگ امیر کویت مدعی شد: 7 الی 8 کشور دیگر هم به امضا کنندگان توافق صلح با اسرائیل ملحق خواهند شد و ممکن است کویت هم در نهایت به این کشورها بپیوندد.
همچنین ترامپ گفت: با ناصر صباح الامد الصباح و هیات کویتی دیدار کردند و آنها برای امضای توافق صلح با اسرائیل مشتاق هستند و به نظرم آنها به زودی به کشورهای دیگر در صلح با اسرائیل ملحق شوند.
کویت هنوز هیچ واکنشی به این اظهارات نداشته است. این کشور از جمله کشورهای عربی است که مواضع مخالف با عادی سازی دارند.
مارک میدز، کارمند ارشد کاخ سفید روز جمعه گفت که کشورهای دیگری در خاورمیانه و خارج از آن احتمالا در آینده ای قابل پیش بینی گام مشابه امارات و بحرین بردارند.
میدز اعلام کرد که پنج کشور دیگر "به طور جدی" در حال پیوستن به "توافق ابراهیم" هستند که بر اساس آن صلح بین اسرائیل از یک طرف و امارات و بحرین از طرف دیگر برقرار شد.
این مقام آمریکایی اسامی این کشورها را فاش نکرد و فقط گفت سه کشور منطقه ای و دو کشور خارج از خاورمیانه هستند
چرا ترامپ به دنبال عادی سازی روابط اعراب با اسرائیل است
الجزیره و میدل ایست مانیتور در یادداشتهایی با اشاره به اینکه توافق موسوم به عادی سازی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اختلافات کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را به طور کامل حل نمیکند، امضای توافق میان امارات، بحرین و رژیم صهیونیستی را یک خیانت آشکار به فلسطین توصیف کردند.
«دونالد ترامپ»، رییس جمهور «آمریکا» با ایجاد توافقهای موسوم به عادی سازی روابط میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی به دنبال کسب پیروزیهای سیاسی برای خود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.
به گزارش الجزیره، زمانی که توجهات به «دونالد ترامپ» در نظرسنجیهای سال گذشته شروع به کاهش کرد، وی متوجه شد که برای بالا بردن میزان رایها به خود، نیازمند دستاوردیهای سیاسی است.
وی که با بحرانهای سیاسی داخلی روبرو بود، به دنبال کسب دستاوردی در زمینه سیاست خارجی بود تا بتواند میزان رایها به خود را افزایش بدهد.
یکی از اقدامات ترامپ، ارسال مشاورانش به طور مخفیانه به سرتاسر جهان برای کسب توافقهایی پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا بود.
خشنودی رژیم صهیونیستی در راس تصمیم گیری رییس جمهور آمریکا برای جمع آوری معاملات خارجی به عنوان دستاورد سیاسی قرار دارد.