کاخ سفید اعلام کرد که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در تماس تلفنی با ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی از حملات هوایی ریاض به یمن پشتیبانی کرده است.
همزمان با پیشروی شبهنظامیان حوثی به سوی بندر عدن در جنوب یمن، جنگندههای ائتلاف منطقه ای به رهبری سعودی برای سومین شب متوالی مواضع این شبهنظامیان را بمباران کردند.
بنا به بیانیه کاخ سفید، رهبران آمریکا و عربستان سعودی در این مکالمه تلفنی بر لزوم "باثباتسازی و استقرار یمن از طریق مذاکرات سیاسی بین احزاب این کشور" تاکید کردهاند.
سوزان رایس مشاور امنیت ملی آمریکا و فیلیپ هاموند وزیر خارجه بریتانیا نیز روز جمعه در ملاقات با یکدیگر اعلام کردند که "بهترین راه حل بحران یمن، از طریق مذاکراه به دست میآید."
'کوتاه و کوبنده'
ریاض یاسین وزیر خارجه یمن در گفتگویی با بیبیسی اعلام کرد: "کسی از دخالت نظامی در یمن به رهبری عربستان سعودی خوشحال نیست."
آقای یاسین و عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری یمن هفته قبل خواستار دخالت نظامی کشورهای عرب منطقه علیه شبهنظامیان حوثی شدند.
وزیر خارجه یمن که همراه با رئیس جمهوری این کشور برای حضور در نشست سران اتحادیه عرب به مصر رفته است افزود: "اگر کشورهای حمله کننده در روزها یا ساعات آینده به اهداف خود در یمن دست یابند حملات متوقف میشود. این یک عملیات کوتاه و کوبنده است که ما واقعا مجبور شدیم آن را درخواست کنیم."
آقای یاسین درباره تصمیم رهبران عرب مبنی بر لزوم اعزام نیروی زمینی به خاک یمن ابراز بی اطلاعی کرده است.
پیشتر رهبران کشورهای عرب حاضر در این حملات گفته بودند که اگر بمباران هوایی نتواند شبهنظامیان حوثی را از پیشروی به سوی جنوب یمن بازدارد آماده اعزام نیروی زمینی به داخل این کشور هستند.
ریاض یاسین وزیر خارجه یمن میگوید این حملات "کوتاه و کوبنده" هستند هواداران علی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن در کنار شبهنظامیان حوثی سعی دارند بر جنوب کشور تسلط یابندعبدالملک الحوثی رهبر حوثیها در واکنش به حملات هوایی عربستان سعودی گفته است که تسلیم آنچه "تعرض نامشروع" نامید نخواهد شد.
کشورهایی که با اعزام هواپیما به عربستان سعودی در این عملیات حضور دارند کویت، امارات متحده عربی، قطر، بحرین، اردن، سودان، و مغرب معرفی شده اند.
همچنین مقامهای ریاض میگویند رهبران مصر، اردن، و پاکستان از آمادگی برای اعزام نیروی زمینی به یمن خبر داده اند.
'عملیات نجات'
همزمان با سومین شب بمباران هوایی "مواضع حوثیها" در خاک یمن، خبرگزاریها به نقل از یک مقام نظامی آمریکایی گزارش دادند که "ارتش آمریکا دو خلبان سعودی یک جنگنده اف-۱۵ را پس از آنکه هواپیمای آنها در آبهای خلیج عدن سقوط کرد نجات داده است."
به گفته این مقام وزارت دفاع آمریکا، "یکی از هلیکوپترهای موجود در پایگاه نظامی آمریکا در جیبوتی، پس از دریافت درخواست کمک از عربستان سعودی، دو خلبان سعودی را در آبهای بینالمللی جنوب یمن نجات داد."
در همین حال منابع محلی گزارش میدهند که شبهنظامیان حوثی و نیروهای هوادار آنها در ارتش یمن توانسته اند که با وجود بمباران هوایی عربستان به پیشروی خود به سوی بندر عدن ادامه دهند.
در برخی شهرهای جنوبی یمن رویارویی مسلحانه میان هواداران حوثیها و نیروهای وفادار به رئیس جمهوری این کشور گزارش شده است.