به گزارش سرویس اقتصادی آریا، رسولی افزود: ما یکی از واردکنندگان کودهای فسفات هستیم که سالیانه مقدار قابل توجهی از این کودها در اختیار کشاورزی قرار می دهیم و مهمترین عواملی که مانع خودکفایی در این حوزه است اول کمبود منابع خاک فسفات و دوم کارخانجاتی است که خاک فسفات را به کود فسفات تبدیل می کند.
وی ادامه داد: با مذاکرات مفصلی که با شرکت ملی صنایع مس صورت پذیرفت در قبال توافق دو جانبه مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی خاک فسفات مورد نیاز تولید کود فسفات را تامین کند و شرکت ملی صنایع مس در قبال کارخانه ای که در کرمان آغاز بکار می کند در سه مرحله کودهای سوپر فسفات ساده، سوپرفسفات تریبل و دی آمونیوم فسفات در قالب برنامه یک تا 5 سال تولید و در اختیار شرکت خدمات حمایتی قرار دهد تا این شرکت از طریق کارگزاران، کودهای فسفاته را به کشاورزان برساند.
وی با اشاره به اینکه از اواسط سال آینده تولید کود فسفات ساده آغاز می شود گفت: دو سال بعد نیز تولید سوپرفسفات تریبل و بین سه تا 5 سال آینده تولید دی آمونیوم فسفات نیز در دستور کار است.
رسولی گفت: به این ترتیب ظرف حداکثر 5 سال آینده کشور در تولید کودهای فسفاته به خودکفایی می رسد که این موضوع سالانه 400 میلیون دلار صرفه جویی ارزی را برای کشور در بر دارد.
کدM-ch2531
نظر شما