شناسهٔ خبر: 42653334 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: پارس نیوز | لینک خبر

نقدینگی را باید به سمت تولید هدایت کرد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از ضرورت تدوین سازوکارها و ارائه ابزارهای لازم به منظور هدایت نقدینگی به سمت تولید خبر داد و گفت: برای تحقق این مسئله، بورس کالا می تواند بسیار موثر باشد و ضمن شفافیت نرخ ها و تاثیر مثبت در حوزه بازارهای کالایی از جمله خودرو و مسکن، نقدینگی را به سمت چرخه تولید هدایت کند.

صاحب‌خبر -

 جعفر قادری در گفت و گو با پارس نیوز اظهار کرد: چنانچه خودرو و مسکن در بورس عرضه شود، زمینه و مقدمات لازم برای حذف بساط فساد و رانت فراهم می شود.

این نماینده مجلس از ضرورت تدوین سازوکارها و ارائه ابزارهای لازم به منظور هدایت نقدینگی به سمت تولید خبر داد و گفت: برای تحقق این مسئله، بورس کالا می تواند بسیار موثر باشد و ضمن شفافیت نرخ ها و تاثیر مثبت در حوزه بازارهای کالایی از جمله خودرو و مسکن ، نقدینگی را به سمت چرخه تولید هدایت کند.

وی در ادامه با انتقاد از عملکرد دولت  در حوزه مسکن عنوان کرد: دولت باید نسبت به عرضه بیشتر زمین اقدام کرده و این زمین ها را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد و از میزان محدودیت‌های ساخت‌وساز مسکن بکاهد و به این طریق بخش نقدینگی را به‌سمت تولید مسکن سوق دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح کالاهای اساسی گفت: این طرح خوب است اما اراده ای برای اجرا در دولت وجود ندارد، از طرفی اعتقاد دارم ما در این شرایط که 280 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم، ایجاد تعهد جدید، صرفا یکسری انتظارات را ایجاد می کند و نکته مهمتر آن است که منابعی برای طرح کالاهای اساسی وجود ندارد.

به گفته وی ما در شرایطی هستیم که بیمه زنان سرپرست خانوار پرداخت نشده و مشکل پیدا کرده است و بیمه رانندگان بخش حمل و نقل نیز همین وضعیت را دارد. از سوی دیگر دولت نتوانسته به تعهداتش در قبال کسانی که به دلیل کرونا آسیب دیده اند، عملی کند. حقوق دریافتی خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد هم اضافه نشده و افراد جدید در نوبت هم به حقوق دریافتی شان، چیزی افزوده نشده است. بنابراین باید به جای ایجاد تعهدات جدید، دولت را مجاب کرد که به انجام تعهدات گذشته وفادار بماند. برهمین اساس دیروز، طرح سوال عبدالرضا مصری این بود که چرا در طول این مدت، پرداختی به خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی اضافه نشده و بیمه زنان سرپرست خانوار قطع شده است. قرار بود از ده سال پیش که آنها زیرپوشش بیمه رفته اند، این بیمه ادامه پیدا کند تا حداقل بالای ده سال قرار بگیرد و پرداختی هایشان از ناحیه تامین اجتماعی صورت بگیرد و وابسته به نهادهای حمایتی نباشند اما وقتی به ده سال نمی رسد، این ها مشکل پیدا می کنند.

قادری در خصوص مهمترین اقدامات کمیسیون برنامه و بودجه عنوان کرد: طرح قیر و کالاهای اساسی و بحث محاسبه سنوات، مربوط به فرهنگیان است که رفع ایراد شد و این ها از جمله اقدامات صورت پذیرفته در کمیسیون است و ما به دنبال این هستیم که رفت و برگشت ها و پاس کاری ها میان دولت و مجلس به مشکل برنخورد و دولت باید در قبال تعهداتی که داده اما به آن عمل نکرده، در برابر مجلس پاسخگو باشد.

 

 

 

 

نظر شما