شناسهٔ خبر: 42643386 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صبح‌نو | لینک خبر

امارات و بحرین به‌عنوان بخشی از کمپین تبلیغاتی ترامپ در نشست فرمایشی کاخ سفید علیه فلسطین مشارکت کردند

نمایش مضحک

هرچند کاخ سفید در شب گذشته شاهد امضای توافقنامه‌‌هایی موسوم به ابراهیم میان ابوظبی، منامه و رژیم صهیونیستی بود اما نباید فراموش کرد که ترامپ و نتانیاهو به دنبال دستاوردی فراتر از انتخابات داخلی خود هستند؛ مسائلی که امنیت منطقه خلیج‌فارس را به طور جدی با تهدید روبه‌رو می‌‌کند؛ موضوعی که احمدرضا روح‌الله زاد، کارشناس مسائل فلسطین در گفت‌وگو با روزنامه «صبح‌نو» بر آن تاکید می‌‌کند و معتقد است كه اسرائیل با اینگونه توافق‌ها به دنبال کنترل نفت و اشغالگری در خلیج‌فارس است و البته ایران اسلامی با اینگونه رفتارها و اهداف مماشات نكرده و قاطعانه برخورد می‌‌کند.

صاحب‌خبر -


مراسم امضای توافق برای عادی‌‌‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی با امارات از یک‌سو و بحرین از سوی دیگر، شب گذشته با حضور نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا و هیات‌‌‌های اماراتی و بحرینی به ریاست عبدالله بن‌زاید و عبداللطیف بن‌راشد الزیانی، وزرای خارجه دو کشور و هیاتی از مقامات این کشورها، برگزار شد. به گفته رسانه‌‌‌های عبری، مقام‌‌‌های سه طرف سند واحدی با عنوان «توافق ابراهیم» را امضا ‌کردند و در روزهای آتی توافقنامه‌‌‌های دوجانبه‌‌ای میان رژیم صهیونیستی با امارات و بحرین به امضا می‌‌رسد.
 
ترامپ به‌دنبال جایزه نوبل!
ترامپ که این روزها قرار ‌گرفتن نامش در لیست نامزدهای احتمالی کسب جایزه صلح نوبل به‌خاطر انجام به‌اصطلاح میانجیگری میان رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی، مضحکه کاربران شبکه‌‌‌های اجتماعی را به دنبال داشته است. در حالی شب گذشته در اعلام توافق سه‌جانبه منامه، ابوظبی و رژیم صهیونیستی لبخند بر لبانش نقش بسته بود که گویا برنده جایزه صلح نوبل شده است و به گمان خودش با اینگونه توافقنامه‌ها و نشست‌‌‌های نمایشی می‌‌تواند از دیگر رقیب خود، جو بایدن در انتخابات ریاست‌‌جمهوری آمریکا پیشی گیرد و برای بار دوم به کاخ سفید راه یابد.
 
انتفاضه سراسری
امضای توافق صلح امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی در حالی شب گذشته در کاخ سفید صورت گرفت که همزمان با آن انتفاضه مردمی در فلسطین نیز آغاز شد و پرچم‌‌‌های فلسطین در اعتراض به امضای توافق ننگین ابوظبی و منامه با رژیم صهیونیستی، برافراشته شد. این اقدام پس از آن روی داد که رهبری یکپارچه مقاومت مردمی فلسطین در فراخوانی، دیروز، سه‌شنبه را روز انتفاضه علیه عادی‌‌‌سازی روابط بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی اعلام 
کرده بود. همچنین ظهر دیروز سه‌شنبه، برنامه‌‌‌های اعتراضی همزمان در شهرهای الخلیل، طولکرم، نابلس، رام‌الله و جنین برگزار شد.
 
تظاهرات مردمی در بحرین
از سویی دیگر، مناطق مختلف بحرین دوشنبه‌شب و شب گذشته، شاهد تظاهرات مردمی در اعتراض به توافق صلح میان نظام آل‌خلیفه با رژیم صهیونیستی بود. این تظاهرات در منطقه کرزکان بحرین برگزار شد و تظاهرات‌کنندگان در مخالفت با عادی‌‌‌سازی روابط، پرچم‌‌‌های اسرائیل و آمریکا را زیرپا لگد ‌کردند و با حمل پلاکاردهایی که در نقاط مختلف منامه نصب ‌کردند، اينطور نوشتند كه «قدس مساله اساسی ما بوده و خواهد بود»، «بحرین پایگاه مقاومت است، نه پایگاه عادی‌‌‌سازی روابط». معترضان در این راهپیمایی توافق عادی‌‌‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را خیانت به فلسطین خواندند؛ البته پیش از این جمعیت الوفاق بحرین به‌عنوان بزرگترین گروه معارض این کشور، سازش حکومت این کشور با رژیم صهیونیستی را ذلت و خواری توصیف کرد.
 
نامشروع‌بودن قدرت در منامه
وابستگی خارجی و رنج بردن از نبود مشروعیت داخلی یکی از علل بنیادین تلاش خاندان حاکم بر بحرین برای حفظ روابط نزدیک با قدرت‌‌‌های منطقه‌‌ای و بین‌المللی و پیروی از سیاست‌‌‌های مورد تایید آنها بوده است. در واقع ساختار سیاسی در پادشاهی آل‌خلیفه اگرچه در ظاهر به صورت مشروطه سلطنتی است اما در واقعیت تمرکز قدرت این کشور در دست اقلیت خاندان آل‌خلیفه بوده و بسته‌بودن نظام سیاسی اجازه مشارکت دیگر گروه‌های سیاسی در اداره امور جامعه را به اکثریت مردم که دارای مذهب تشییع هستند، نمی‌دهد.
اعتراضات مسالمت‌آمیز مردمی برای برقراری عدالت و رفع تبعیض سال‌هاست که از سوی رژیم آل‌خلیفه نادیده گرفته می‌‌شود و از سال 2011 که امواج انقلابی بیداری اسلامی در کشورهای عربی 
به راه افتاد، بحرین را نیز دربرگرفت و رژیم آل‌خلیفه با حمایت مستقیم نظامی عربستان‌سعودی و چراغ سبز آمریکا به سرکوب فعالان سیاسی و معترضان مبادرت كرد و با احکام سنگین به لغو تابعیت بیشتر معترضان پرداخت. هر چند این اقدامات سرکوب‌گرانه رژیم آل‌خلیفه با واکنش غربی‌ها و سازمان‌‌‌های حقوق بشری روبه‌رو شد اما سران آل‌خلیفه با عادی‌‌‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و مقبولیت این امر نزد غربی‌ها به دنبال این هستند تا بخشی از حمایت‌‌‌های ازدست‌رفته خود در بين حامیان غربی را بار دیگر به دست آورند تا ادامه سرکوب‌ها با مخالفت‌‌‌های کمتری روبه‌رو شود. از این رو سراسیمه به کارزار عادی‌‌‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی روآوردند.
 
سراب روزگار پس از عادی‌‌‌سازی
این درحالی است که وزیر کشور بحرین مدعی شده که صلح با رژیم صهیونیستی برای تقویت منافع بحرین است و به معنای 
دست کشیدن از مساله فلسطین نیست! گویا آل‌خلیفه در سراب روزگار پس از عادی‌‌‌سازی است.
حمایت‌‌‌های عربستان و آمریکا نسبت به عادی‌‌‌سازی روابط تا آنجا پیش رفته است که منامه پس از ابوظبی به سازش با رژیم صهیونیستی پرداخت. گویا آل‌خلیفه در منامه و بن‌زاید در ابوظبی فراموش ‌کرده‌اند که حمایت‌‌‌های خارجی پشتوانه‌‌ای برای حفظ نظام‌‌‌های دیکتاتوری آنها نخواهد بود و آل‌خلیفه با پذیرش عادی‌‌‌سازی روابط با صهیونیست‌ها فقط به چالش‌‌‌های داخلی و حتی خارجی خود افزوده است.
تحقیر امارات و بحرین در عادی‌‌‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی تا آنجا پیش رفت که با وجود امضای قرارداد سه‌جانبه، کنست(پارلمان) رژیم صهیونیستی باید عادی‌‌‌سازی با امارات و بحرین را به رای گذارد تا پس از تصویبش وارد فاز اجرایی شود. با وجود برگزاری مراسم رسمی توافقنامه در کاخ سفید، هنوز روشن نیست که محتوای این توافقنامه‌ها چه خواهد بود.
 
نگاه غرب به توافقنامه‌‌‌های ابراهیم
رسانه‌‌‌های غربی دیروز بخش‌هایی از «توافقنامه‌‌‌های ابراهیم» را منتشر ‌کردند و بخشی از آن را هراس از توسعه موشک‌‌‌های بالستیک ایران توصیف ‌کردند. رویترز اشاره كرد كه کاخ سفید تمایل دارد عمان و عربستان‌سعودی را تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌‌جمهوری آمریکا به سازش با رژیم صهیونیستی وادار کند. گفته می‌‌شود اسناد توافق عادی‌‌‌سازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی «توافقنامه‌‌‌های ابراهیم» نام‌گذاری شد که با واکنش مقامات و رهبران فلسطین و نهادهای مستقل کشورهای عربی روبه‌رو شده است.
 روح‌الله‌زاد: اسرائیل به دنبال کنترل نفت و اشغالگری در خلیج‌فارس است
«احمدرضا روح‌الله‌زاد» کارشناس مسائل فلسطین در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «صبح‌نو» با اشاره به «توافقنامه‌‌‌های ابراهیم» که روز گذشته بین رژیم صهیونیستی، امارات و بحرین در کاخ سفید به امضا رسید، عنوان کرد: یکی از مفاد این توافقنامه، بازگشایی دفاتر سیاسی و سفارت آنها است؛ البته نباید فراموش کرد که این اسرائیل است که در نزد افکار عمومی جهان نیاز به این توافق دارد و باید از امارات و بحرین پرسید که هدف آنها از امضای این توافقنامه چیست. امارات و بحرین که درگیری یا مرز مشترکی با اراضی اشغالی ندارند، چرا به این خفت تن دادند؟
 
رویای شارون
دبیر کمیسیون سیاسی و امور بین‌الملل دفتر دفاع از حقوق ملت فلسطین افزود: توافقنامه ابراهیم پروژه‌‌ای است آمریکایی که به تعاملات امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی نگاه نمی‌کند بلکه به دنبال این است که ناو آمریکایی در منطقه خلیج فارس داشته باشد. اینکه ترامپ به‌صورت تعمدی کنفرانس مطبوعاتی می‌‌گذارد به این خاطر است و ربطی به تعاملات کشورهای عربی مرتجع با رژیم صهیونیستی ندارد. آنها که از سال‌ها قبل و به‌صورت پنهانی با یکدیگر ارتباط داشتند. لازم نبود که کشور ثالثی بیاید و بین آنها توافقنامه‌‌ای ایجاد کند. از دیگر سو هدف اسرائیل این است که سربازان اسرائیلی در خلیج فارس حضور یابند و کنترل نفت منطقه را به دست گیرند؛ موضوعی که قبلا شارون هم به آن اشاره کرده بود.
 
نمایشنامه کاخ سفید
وی افزود: شب گذشته در کاخ سفید یک نمایشنامه نوشته‌شده‌‌ای را شاهد بودیم که طرفین نقش خودشان را بازی ‌کردند؛ نقشی که مصرف انتخاباتی داشت؛ نخست برای ترامپ و در گام دوم برای نتانیاهو، چراکه او با فشارهای اقتصادی و پرونده‌‌‌های فسادش روبه‌رو است و با اینگونه توافقنامه‌ها در پی آن است تا از مشکلات داخلی فرار کند.
 
برخورد قاطع ایران
این کارشناس مسائل فلسطین تصریح کرد: گام سوم این توافقنامه، اهداف بلندبالایی است که برای آن ترسیم شده و آن تهدید ایران اسلامی است. اسرائیل اکنون می‌‌خواهد با گسترش روابط با کشورهای عربی در حوزه خلیج‌فارس، محور مقاومت را تضعیف یا تحت محاصره قرار دهد که این امر قابل‌قبول نیست و مسببان مباشر و هم میزبان این توافق را مقصر می‌‌داند. ایران هیچ‌گونه مماشاتی با این موضوع نخواهد کرد و به عنوان مطالبه جدی مردم، برخورد قاطعانه با این موضوع را دنبال می‌‌کند.
 این کارشناس مسائل منطقه یادآور شد: بارها ثابت شده است که هم اسرائیل و هم آمریکا پایبند توافقات خود نیستند. این توافق با توجه به منافع اسرائیل، امنیت منطقه را به خطر می‌‌اندازد و ناامنی را برای کشورهای دیگر هم دارد. اسرائیل و آمریکا به دنبال آن هستند تا از این کشورهای مورد توافق به عنوان پایگاهی برای اهداف امنیتی خود استفاده کنند که البته می‌‌تواند یک تهدید جدی برای امنیت ایران باشد و ایران هرگز با این موضوع با مماشات برخورد نخواهد کرد.