صاحبخبر - به گزارش خبرگزاري موج از رشت، سعيد شيرکوند امروز در جلسه ستاد اجرايي هماهنگي خدمات سفر گيلان با موضوع ساماندهي و توسعه خدمات سفر اظهار کرد: تعدادي از پروژههاي گردشگري استان قابليت استفاده از تسهيلات صندوق توسعه ملي را دارند.
وي از برطرف شدن مشکل هتل معين در فومن خبر داد و افزود: تا پايان نوروز امسال هتل مذکور به طور رسمي افتتاح ميشود و آماده پذيرش گردشگران است.
شيرکوند مشکل عمده در پرداخت تسهيلات را نظام بانکي خواند و بيان کرد: منابع در اختيار بانکها محدود است و بانکها مجبورند منابع را با نرخ سپرده 22 درصد جذب کنند و اين نرخ سود فاجعه است.
معاون سرمايهگذاري و برنامهريزي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هزينه پرداخت تسهيلات بانکها را شش درصد دانست و تصريح کرد: سه درصد از هزينههاي ديگر مربوط به ارزيابي وثيقه است و امکان بازگشت سرمايه با نرخ سود 30 درصدي براي واحدهاي اقتصادي امکانپذير نيست.
وي با بيان اينکه صندوق توسعه ملي در پرداخت تسهيلات تصميم گيرنده نيست، خاطرنشان کرد: منابع ريالي و ارزي صندوق توسعه ملي طبق قانون به سيستم بانکي واگذار شده است.
شيرکوند به دريافت نکردن تسهيلات بانک ملي از صندوق توسعه ملي در سال گذشته اشاره کرد و گفت: مشکلات بانک ملي با دريافت تسهيلات از صندوق توسعه ملي بيشتر ميشد و اين بانک زير بار دريافت منابع از صندوق توسعه ملي نرفته است.
معاون سرمايهگذاري و برنامهريزي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از معرفي يکهزار و 200 ميليارد تومان پروژه گردشگري براي دريافت تسهيلات به صندوق توسعه ملي خبر داد و يادآور شد: 350 ميليارد تومان تسهيلات از طريق صندوق توسعه ملي به پروژههاي گردشگري کشور پرداخت شده است.
وي با اشاره به اينکه صندوق توسعه ملي با پروژههاي گردشگري بالاي 60 درصد پيشرفت فيزيکي موافقت کرده است، اظهار کرد: سال گذشته با تمام مديران بانکها براي پرداخت تسهيلات به پروژههاي گردشگري نشست داشتيم.
شيرکوند به قابليت شش طرح گردشگري گيلان براي اختصاص اعتبارات از صندوق توسعه ملي اشاره کرد و افزود: 10 پروژه گردشگري را ميتوانيم تا پايان سال جاري در استان به اتمام برسانيم.
معاون سرمايهگذاري و برنامهريزي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان با بيان اينکه مشکل تغيير کاربري اراضي در استانهاي گيلان، مازندران و گلستان داريم، تصريح کرد: برخي با انگيزه تغيير کاربري اراضي وارد عرصه گردشگري گيلان شدند.
∎