مسئولان فرانسوی تیم تحقیقات سقوط هواپیمای جرمن وینگز میگویند کمک خلبان به عمد موجب سقوط هواپیما شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، برایس رابین، دادستان شهر مارسی روز پنجشنبه در نشست خبری گفت بر اساس اطلاعات جعبه سیاه، کمک خلبان در اتاق کنترل تنها بود و از بازکردن درب کابین به روی خلبان خودداری کرد و «به عمد باعث سقوط هواپیما شد.»
این در حالی است که صدای نفس کشیدن کمک خلبان هنوز شنیده می شده و این نشان می دهد که او تا قبل از لحظه برخورد با کوههای آلپ هنوز زنده بوده است.
یک توطئه تروریستی؟
بر اساس اطلاعات که از جعبه سیاه هواپیما به دست آمد، خلبانان پیش از سقوط از کابین خارج شده و پشت در قفل شده مانده بود و نتوانست به کابین بازگردد.
خلبان که بیرون از کابین مانده بود چندین بار در میزند و پس از آن که صدایی نمیشنود محکم به در میکوبد و تلاش میکند تا در را به زور باز کند.
به گفته رابین، مسافران تا آخرین لحظه از سقوط هواپیما باخبر نبودند و تا لحظه آخر نیز صدای جیغ و فریاد مسافران شنیده نشد.
وی گفت نام کمک خلبان آندریاس لوبیتز بود و 28 سال سن داشت.
مسئول تیم تحقیقات گفت خلبانان در آغاز پرواز به شکل عادی با فرودگاه آلمان صحبت میکردند. اما پس از صدای کوبیدن در کابین، «هیچ صحبتی انجام نشد» تا این که آژیر کاهش ارتفاع هواپیما به صدا درآمد. سقوط هواپیما 8 دقیقه طول کشید و سرانجام به کوه برخورد کرد.
وی افزود هنوز مشخص نیست که چرا خلبان از کابین خارج شد اما «مطمئن هستیم که تا آخر پرواز کمک خلبان در کابین تنها بود و در را باز نکرد.»
![](http://217.218.67.233//photo/20150326/24412cfe-77a1-4c80-b87b-aa1fb43c73cc.jpg)
رابین تاکید کرد تا این لحظه هنوز هیچ نشانهای در دست نیست که سقوط هواپیما یک «توطئه تروریستی» بوده است. به گفته او، لوبیتز هیچ ارتباطی با گروههای تروریستی نداشت.
هواپیمای ایرباس ۳۲۰ خطوط هوایی جرمنوینگز که وابسته به شرکت هوایی لوفتهانزای آلمان است، سهشنبه (4 فروردین) در راه بارسلون به دوسلدورف در ارتفاعات آلپ سقوط کرد. در این سانحه همه ۱۴۴ مسافر و ۶ خدمه پرواز جان خود را از دست دادند.
دو خبرنگار ورزشی ایرانی به نامهای میلاد حجتالاسلامی، خبرنگار خبرگزاری تسنیم و حسین جوادی، خبرنگار روزنامه وطن امروز که همراه تیم ملی فوتبال ایران در اردوی اتریش بودند در این حادثه جان خود را از دست دادند.
م ف/م ح
∎