شناسهٔ خبر: 4261481 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو زمانه | لینک خبر

بریتانیا: شکست مذاکرات اتمی، خاورمیانه را بی‌ثبات می‌کند

صاحب‌خبر -

فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه بریتانیا هشدار داده که شکست در دستیابی به توافق در مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب، خاورمیانه را «بی‌ثبات‌تر» و «درگیر رقابت تسلیحات هسته‌ای» خواهد کرد.

فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه بریتانیا

فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه بریتانیا

به گزارش رویترز، هاموند گفته است چنانچه به مسیر فعلی ادامه دهیم، دستیابی به توافق امکان‌پذیر خواهد بود اما برای دستیابی به توافق زمان آن رسیده که «ایران انعطاف‌پذیری نشان دهد و تصمیمات جدی بگیرد.»

هفته گذشته نیز کشورهای عضو گروه ۱+۵ در بیانیه خود اعلام کرده بودند که ایران اکنون باید «تصمیم‌های دشوار» بگیرد اما ایران در مقابل می‌گوید این غرب است که باید تصمیم بگیرد.

گفت‌وگوها میان قدرت‌های جهانی و ایران درباره برنامه هسته‌ای تهران قرار است امروز پنج‌شنبه ۲۶ مارس / ۶ فروردین در لوزان سوئیس از سرگرفته شود. این گفت‌وگوها در حالی آغاز می‌شود که چشم‌اندازی روشنی برای دستیابی به توافق دیده نمی‌شود.

به گفته وزیر خارجه بریتانیا، دست نیافتن به توافق «بهتر از توافق بد» است.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز گفته اگر مذاکرات با ایران به توافق منجر نشود، تهران فرصتی برای گسترش فعالیت‌های هسته‌ای پیدا خواهد کرد.

کری می‌گوید اگر توافقی حاصل نشود، ایران به سرعت برنامه اتمی‌اش را توسعه می‌دهد.

در حالی که مجید تخت روانچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌‌ای ایران، گفته است که دستیابی به توافق تا ۱۱ فروردین «سخت» است اما وانگ یی، وزیر خارجه چین در تماس با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، او را به تلاش برای دستیابی به توافق ترغیب کرده است.

وزیر خارجه چین رسیدن به توافق را «خواسته مردم» دانسته است.

ایران و شش قدرت جهانی بر پایه توافق پیشین خود تا ۳۱ مارس / ۱۱ فروردین مهلت دارند تا به چارچوب سیاسی یک توافق جامع هسته‌ای دست پیدا کنند و سپس تا پایان ماه ژوئن / ۹ تیر ۱۳۹۴ به جزئیات توافق بپردازند.

مذاکرات هسته‌ای در حالی امروز با وجود اختلافات آغاز می‌شود که وزیر خارجه ایران چند روز پیش در صفحه فیس‌بوکش نوشت: «در مذاکرات راه‌حل‌های مناسب فنی و سیاسی برای موضوعاتی که در گذشته غیر قابل حل می‌نمود، پیدا شده است.»

طرفین در حال حاضر، در مورد «میزان و نوع غنی‌سازی، لغو تحریم‌ها و مدت زمان توافق» اختلاف نظرهای جدی دارند.