شناسهٔ خبر: 42588640 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

خيانتي ديگر به آرمان فلسطيني؛آيا بحرين بعد از عادي سازي روابط امنيت بيشتري پيدامي‌کند؟

صاحب‌خبر -

خبرگزاری آریا-وزیر کشور بحرین روز اعلام کرد، برقراری روابط دیپلماتیک میان کشورش و رژیم صهیونیستی یک اقدام حاکمیتی محسوب می‌شود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری رسمی بحرین "بنا"، شیخ راشد بن عبدالله آل خلیفه، وزیر کشور بحرین ادعا کرده، این اقدام بیانگر موضع شجاعانه است که حکایت از خرد حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین و بصیرت او دارد!
وی افزوده است، این اقدام در راستای منافع عالی داخلی و خارجی بحرین بوده و به تقویت امنیت و ثبات و گسترش جنبه‌های رشد و شکوفایی کمک می‌کند.
وزیر کشور بحرین مدعی شد، کشورش میهن صلح و امنیت و مهد همزیستی و استقبال از دیگران باقی می‌ماند و این رویکردی اصیل و پایدار در چارچوب وفاداری، تعلق خاطر و روحیه ملی اصیل است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه از دستیابی به توافق صلح میان بحرین و رژیم صهیونیستی خبر داد.

واکنش‌ها به توافق عادی سازی دومین کشور عربی با رژیم صهیونیستی

هشدار مجلس قانون‌گذاری فلسطین درباره عواقب سازش با اشغالگران

نائب رئیس مجلس قانون گذاری فلسطین درباره عواقب عادی سازی با رژیم اشغالگر صهیونیستی به سازشکاران هشدار داد.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طی بیانیه‌ای اعلام برقراری روابط دیپلماتیک میان بحرین و رژیم صهیونیستی، آن را اقدامی ننگین و خفت بار از سوی بحرین دانست که آرمان فلسطین را در قربان‌گاه انتخابات آمریکا ذبح می‌کند. (لینک)

واکنش ترکیه به عادی سازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی
وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اقدام منامه در برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کرد.

امیرعبداللهیان: حاکمان بی تدبیر امارات و بحرین جاده صاف کن طرح‌های صهیونیستی در منطقه نباشند
امیرعبداللهیان دستیار ویژه رییس مجلس شورای اسلامی ایران گفت: سازش بحرین با رژیم صهیونیستی خیانتی بزرگ به آرمان اسلامی و فلسطین است.

الوفاق بحرین: عادی سازی آل خلیفه با رژیم صهیونیستی مشروعیتی ندارد
جمعیت معارض الوفاق بحرین تاکید کرد توافق رژیم بحرین و دشمن صهیونیستی، خیانت بسیار بزرگ به اسلام و  عربیت است.
جمعیت الوفاق بحرین افزود: ما  تاکید می‌کنیم که موضع رژیم بحرین در عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی، صرفا موضع دو طرف بوده که مشروعیتی ندارد.
این جمعیت اعلام کرد ما تاکید می‌کنیم که ملت بحرین از تمام طیف‌ها و عناصر تشکیل دهنده درباره پایبندی به فلسطین و مخالفت کامل با رژیم صهیونیستی، منسجم و متحد است.

هشتگ "بحرینی‌ها علیه عادی‌سازی روابط" ترند اول توئیتر در بحرین شد
در واکنش به توافق عادی‌سازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی،  هشتک "بحرینی‌ها علیه عادی‌سازی روابط" ترند اول توئیتر در بحرین شد.
فعالان بحرینی ساعتی پیش این هشتگ را در محکومیت توافق سازش خیانت‌بار با رژیم صهیونیستی راه‌اندازی کردند.
همچنین هشتگ "عادی‌سازی روابط خیانت است" در بیشتر کشورهای عربی ترند اول توئیتر شد.

واکنش گروههای فلسطینی به اقدام خائنانه آل خلیفه
جنبش‌های جهاد اسلامی فلسطین و حماس اقدام رژیم آل خلیفه در عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
«داوود شهاب» مسئول دفتر اطلاع رسانی جنبش جهاد اسلامی، اعلام عادی سازی روابط میان بحرین و رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و گفت: توافق بحرین و رژیم صهیونیستی بیانگر قیمومیت آمریکا بر حکومت بحرین است.

تشکیلات خودگردان فلسطین در واکنش به توافق خیانت‌بار بحرین با رژیم صهیونیستی، سفیر خود را از منامه فراخواند.
«صائب عریقات» دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین در این باره گفت: سفیر خود را از بحرین فراخواندیم و هر کشور دیگری هم که خارج از چارچوب طرح صلح عربی اقدام به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی کند، سفیر خود را از آن فرامی‌خوانیم.
«بسام الصالحی» دبیرکل حزب خلق فلسطین: امروز، روزی سیاه در تاریخ ملت‌های فلسطین و بحرین بود. وی افزود: وقتی "اسرائیل" به همپیمانی اساسی تبدیل شود، خطری جدی نه تنها برای فلسطین، بلکه برای تمامی کشورهای عربی خواهد بود.
تشکیلات خودگردان در بیانیه ای تاکید کرد که بدون شک عادی سازی روابط بحرین و رژیم اشغالگر به یهودی سازی هرچه بیشتر قدس اشغالی و مقدسات اسلامی و مسیحی و ارتکاب جنایت های بیشتر در حق مسیحیان کمک خواهد کرد.


واکنش جنبش انصارالله به عادی سازی روابط بحرین و رژیم صهیونیستی
جنبش انصارالله یمن با محکوم کردن اقدام آل خلیفه در عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تاکید کرد این رژیم به زودی بهای سنگینی برای این خیانت خود پرداخت خواهد کرد. 

استقبال السیسی از توافق عادی سازی بحرین با  رژیم صهیونیستی
رئیس جمهور مصر از پادشاه بحرین به خاطر عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس و خیانت آشکار به ملت فلسطین تمجید کرد.

واکنش اردن به توافق عادی سازی سازش
وزیر خارجه اردن شرط صلح عادلانه و فراگیر را پایان اشغالگری و تشکیل کشور مستقل فلسطینی دانست.
وزیر خارجه اردن تاکید کرد: "اسرائیل" باید هرچه سریع‌تر به اشغال سرزمین فلسطین و اقداماتی که موجب نابودی راه حل تشکیل دو کشور می‌شود، پایان دهد.

ادامه واکنش‌ها به عادی سازی روابط
استقبال گرم وزیر خارجه انگلیس از عادی‌سازی روابط بحرین و رژیم صهیونیستی

دومنیک راب وزیر امور خارجه انگلیس گفت: من به گرمی از عادی‌سازی روابط میان بحرین و اسرائیل که هر دو با بریتانیا دوستی استواری دارند، استقبال می‌کنم.
وی افزود: امیدوارم که دیگران نیز از این گام‌ها پیروی کنند تا پیشرفت بیشتری در راستای صلح خاورمیانه حاصل شود.

واکنش برایان هوک به عادی‌سازی روابط بحرین و رژیم صهیونیستی
برایان هوک نماینده مستعفی دولت آمریکا در امور ایران درباره توافق اخیر بحرین و رژیم صهیونیستی گفت: این توافقات به عنوان آغازی بر پایان مناقشه اعراب و اسرائیل ثبت خواهد شد.

واکنش سازمان عفو بین الملل
سازمان عفو بین الملل تاکید کرد هر گونه اقدامی با هدف رسیدن به صلحی عادلانه باید شامل برچیدن شهرک‌های یهودی نشین غیرقانونی اسرائیل باشد.

عفو بین الملل افزود: هیچ توافقی نمی‌تواند در وظایف قانونی اسرائیل به عنوان یک نیروی اشغالگر بر اساس قوانین انسانی بین‌الملل تغییر ایجاد کند.


ترکیه: اقدام بحرین به اسرائیل جرأت می‎دهد که به اشغال اراضی فلسطینیان ادامه دهد
وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اقدام منامه در برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کرد.
به گزارش آناتولی، وزارت خارجه ترکیه در واکنش به توافق سازش بحرین با رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این اقدام منامه، ضربه جدیدی به تلاش‌ها برای دفاع از فلسطین وارد می‌کند.
وزارتخانه یاد شده در بیانیه خود اعلام عادی سازی کامل روابط منامه و تل آویو در روز جمعه را به شدت محکوم و تاکید کرد که توافق سازش بحرین با اسرائیل با طرح «صلح عربی» وقوانین «سازمان همکاری اسلامی» تناقض دارد.
در ادامه بیانیه آمده که اقدام بحرین برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، به اسرائیل جرأت می‎دهد که همیشه به اقدامات غیرقانونی خود در قبال فلسطین و اشغال اراضی فلسطینیان ادامه دهد.
سران آمریکا، بحرین و رژیم صهیونیستی شامگاه جمعه 21 شهریور ( 11 سپتامبر) با صدور بیانیه‌ای مشترک از عادی‌سازی روابط میان بحرین و رژیم صهیونیستی خبر دادند، پیش از این حاکمان امارات رسما روابط خود را با رژیم اشغالگر قدس عادی کرده بودند.

واکنش تند ایران به اقدام بحرین در عادی سازی روابط با اسرائیل
در بند پایانی این بیانیه ضمن هشدار به هرگونه ایجاد ناامنی رژیم صهیونیستی در منطقه خلیج‌فارس، مسئولیت تمامی عواقب هرگونه اقدامی در این ارتباط متوجه دولت بحرین و دیگر دولت‌های همراه شده است.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه‌ای ضمن محکومیت شدید اعلام برقراری روابط دیپلماتیک میان بحرین و اسرائیل، آن را اقدامی ننگین و خفت بار از سوی بحرین دانست که آرمان فلسطین و چندین دهه مبارزات و تحمل رنج و مصیبت مردم فلسطین را در قربان گاه انتخابات آمریکا ذبح میکند.
در این بیانیه آمده است: بدون تردید مردم مظلوم و حق طلب فلسطین و مسلمانان آزاده جهان هرگز عادی سازی روابط با رژیم غاصب و یاغی اسرائیل را نخواهند پذیرفت و این اقدام ننگین در حافظه تاریخی ملت مظلوم و ستمدیده فلسطین و ملت‌های آزاده جهان تا ابد باقی خواهد ماند.
دولت بحرین در خطایی بنیادین به جای کسب مشروعیت از مردم خود متاسفانه با پشت کردن به آنان و با اقدامی خفت بار به دامن رژیم اشغالگر قدس پناه آورده و آرمان فلسطین شریف را قربانی انتخابات داخلی آمریکا نموده است.
حاکمان بحرین از این پس شریک جنایات رژیم صهیونیستی به عنوان منبع تهدید دائمی امنیت در منطقه و جهان اسلام و ریشه دهه‌ها خشونت، کشتار، جنگ، ترور و خونریزی در فلسطین مظلوم و منطقه خواهند بود.
قطعا نتیجه این اقدام دولت بحرین تنها خشم فزاینده و نفرت ماندگار مردم مظلوم فلسطین، مسلمانان و ملل آزاده جهان خواهد بود.
در بند پایانی این بیانیه ضمن هشدار به هرگونه ایجاد ناامنی رژیم صهیونیستی در منطقه خلیج‌فارس، مسئولیت تمامی عواقب هرگونه اقدامی در این ارتباط متوجه دولت بحرین و دیگر دولت‌های همراه شده است.

عادی سازی اقدامی برای ضربه به مقاومت
مواضع کشورهایی که در پی عادی سازی با رژیم صهیونیستی هستند نسبت به فلسطینیان به ویژه گروههای مقاومت، ناگهانی نبوده زیرا آنان منتظر این روز بودند که نقاب هایشان را کنار بزنند.
وزیر امور خارجه بحرین در گفت وگو با شبکه العربیه که فقط نامش با عربها سنخیت دارد، گفت: "باید با توافق با اسرائیل برای نجات منطقه خاورمیانه تلاش کرد" و بدین وسیله دلیل کشورش برای عادی سازی با اشغالگران را توجیه کرد زیرا وی معتقد است توافق عادی سازی میان بحرین و رژیم صهیونیستی ،عربها را نجات خواهد داد.
البته وی دروغ نگفته اما جمله اش دارای ابعاد مختلفی است علیرغم اینکه معنای واقعی اش این است که توافق عادی سازی، پادشاه این کشور و امثال وی را نجات خواهد داد و مهم تر اینکه به عنوان آخرین برگه از جیب نظام های شکست خورده در برابر تضعیف نقش نیروهای مقاومت در منطقه خارج خواهد شد.
موج عادی سازی برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی، طرحی برای هدف قرار دادن نیروهای مقاومت است، طرحی که با قلم های اسرائیلی ترسیم و با مغز آمریکائی ها برنامه ریزی شده اما در سرزمین های عربی اجرا می شود بنابراین کسانی که بخواهند مردم خود را گمراه کرده و این توافق را به عنوان توافق صلح و ثبات نشان دهند، در ابتدا به خود دروغ گفته اند.
توافق عادی سازی امارات و سپس بحرین، به تاریخ عرب ها توهین کرده و همه توافق های سران عربی را خنثی کرده زیرا عقاید و آراء عربها که دهه هفتاد رژیم صهیونیستی را به لرزه می انداخت، دیگر خریداری ندارد، درست مانند تصمیمات اتحادیه عرب که فقط نام عرب را یدک می کشد.
مواضع کشورهای عادی ساز نسبت به فلسطینیان به ویژه گروههای مقاومت، ناگهانی نبوده زیرا آنان منتظر این روز بودند که نقابها را کنار زده و اهدافشان افشا شد اما مهم این است که چه کسی از مساله فلسطین حمایت می کند و چه کسی بر خلاف آن بوده و در صدد تکه تکه کردن آن است بنابراین نقشه آینده فلسطین بر اساس آن ترسیم خواهد شد و شاید اعلام پیدایش رهبری ملی مشترک برای مقابله با عادی سازی بیانگر موضع فلسطین است که مرزهای گفتار را رد کرده تا به مرحله عمل برسد زیرا موج عادی سازی، سست تر از آن است که زیاد دوام بیاورد و میزان تضعیف آن نیز به قدرت مقابله با وحدت فلسطینیانی بستگی دارد که از ساعت های اولیه تولد آن، شکل گرفته است .
در مرحله دوم نیز به بیداری ملتهای این نظام ها بستگی دارد که رژیم صهیونیستی برایشان ناآشناست و در نهایت طردش خواهند کرد. سومین عامل و مهم ترین مورد وحدت محور مقاومت و ایمان به این است که فقط مقاومت گزینه مردم است.
خواست مردم و پایداری مقاومت تنها مانع، در برابر این طغیانگری جدید یعنی طغیانگری عادی سازی کشورهای عربی با اسرائیل است.

عطوان: آیا منامه بعد از سازش احساس امنیت بیشتری می‌کند؟
یک تحلیلگر مسائل راهبردی عربی تاکید کرد که امضای توافق سازش دام بزرگ غرب برای خاندان پادشاهی بحرین است و آنها بعد از این سازش هرگز نمی‌توانند احساس امنیت بیشتری کنند.
عبدالباری عطوان تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه در مقاله‌ای عادی سازی روابط منامه با تل‌آویو را دامی از سوی آمریکا برای بحرین خواند و تاکید کرد: در اواخر سال 2006 و 2007 هنگامی که سایت ویکی‌لیکس هزاران سند را از اسناد محرمانه آمریکا منتشر کرد، یکی از این سندها مربوط به این بود که آدام آرنی سفیر آمریکا در منامه با حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین دیدار کرد تا از تلاش‌های ولیعهد و فرزند وی برای سیاست باز و همگرایی با اسرائیل قدردانی کند. ولیعهد بحرین در آن زمان مقاله‌ای را در یکی از روزنامه‌های این کشور نوشته و طرح صلح عربی را توصیف و از اسرائیلی‌ها خواسته بود تا از این طرح حمایت کنند.
در آن زمان پادشاه بحرین خطاب به سفیر آمریکا گفته بود: آیا مقاله عبدالباری عطوان را خوانده‌ای که به خاطر این اقدام از ما انتقاد کرده و این موضوع انتقادات عربی دیگری نیز به راه انداخته و واکنش قابل توجهی در میان ملت بحرین ایجاد کرده است؟
بسیاری از طرف‌های بین‌المللی از جمله تشکیلات خودگردان فلسطین که رویکرد سازش با رژیم صهیونیستی را در پیش گرفته‌اند، در دام مسئولان غربی از جمله تونی بلر فرستاده بین‌المللی در امور خاورمیانه و نظریه پرداز توافقنامه‌های سازش کنونی گرفتار شده‌اند. آنها از شخصیت های عربی خواستند تا در روزنامه‌های اسرائیلی مقاله های خود را بنویسند تا افکار آنها به صورت مستقیم به مخاطبان اسرائیلی منتقل شود. به همین علت برخی جریان های عربی در روزنامه های بزرگ اسرائیلی مطالب خود را منتشر کردند، اما بعدها مشخص شد که هدف از این رویکرد تبلیغاتی، آغاز عادی‌سازی رسانه‌ای و سیاسی با رژیم صهیونیستی است.
مقامات بحرینی که نشست مقدماتی کارگاه اقتصادی معامله قرن را به ریاست جارد کوشنر داماد و مشاور دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را در سرزمین خود برگزار کردند، بزرگترین روند سازش مجانی با اسرائیل را در پیش گرفته و به این ترتیب ملت و موسسات قانونی و حقوقی خود را به چالش کشیدند. آنها ارتباط خود را با آرمان فلسطین و رویکردهای عربی و اسلامی قطع کرده و در اردوگاه اسرائیل قرار گرفتند. منامه آمادگی خود را اعلام کرده تا در کنار امارات دومین کشوری باشد که توافق سازش با رژیم صهیونیستی را روز سه شنبه آینده در کاخ سفید امضا می‌کند.
این یک توافق سازش نیست، بلکه توافقی برای رسیدن به حمایت در برابر سازش است. رژیم‌های عربی به این ترتیب می‌خواهند وارد ائتلاف نظامی و امنیتی راهبردی شوند که نتانیاهو را به عنوان رهبر کشورهای خلیج فارس و جزیره العرب انتخاب می‌کند. آنها به این ترتیب به تمام مبانی عربی و اسلامی پشت می‌کنند.
دولت بحرین که بدون دریافت هیچ امتیازی ترجیح داده در اردوگاه اسرائیل باشد، نه تنها به آرمان فلسطین از پشت خنجری مسموم زده، بلکه به ملت خود نیز خنجر زده است، ملت اصیلی که به مبانی عربی و امت اسلام وفادار هستند. دولت بحرین یک هفته پیش با فریب افکار عمومی خود مدعی شد که به طرح سازش و تشکیل دولت فلسطین به پایتختی قدس متعهد است، اما بعد از آن مشخص شد که به دنبال امضای توافق سازش با اسرائیل است. نکته توهین‌آمیزتر اینکه ملت بحرین مواضع دولت خیانتکار خود را از زبان ترامپ و از تریبون‌های واشنگتن و تل‌آویو می‌شنوند و این موضوع را از زبان حاکمان کشور خود نمی‌شنود.
خاندان حاکم بحرین و تمام خاندان‌های پادشاهی دیگر در خلیج فارس اگر تصور می‌کنند که بعد از امضای این توافق سازش در امنیت بیشتری قرار می‌گیرند، کاملا اشتباه می‌کنند. بلکه اتفاقات آینده می‌تواند کاملاً معکوس با این تصور باشد، چرا که اسرائیل حتی نمی‌تواند از خودش حمایت کند، چه برسد به اینکه از کشورهای مذکور حفاظت کند. جهت یادآوری لازم است بگویم که رژیم صهیونیستی به صورت شکست خورده از جنوب لبنان و نوار غزه عقب نشینی کرده و تمام مزدورانی که با آنها در این مناطق همکاری می‌کردند را نادیده گرفت و از این مزدوران افرادی که خوش شانس بودند، موفق شدند رستوران یا فلافل فروشی را در خیابان‌های تل آویو باز کنند تا زندگی خود را بگذرانند.
خانواده پادشاهی بحرین اگر ترس از ایران را بهانه سقوط در دام شیطانی آمریکا و اسرائیل قرار داده‌اند، باید بدانند که حتی اگر ایران خطری برای آنها داشته باشد، با امضای این توافق، خطر این کشور بیشتر خواهد شد. علاوه بر اینکه آنها با این اقدام اعتبار بیشتری به مطالبات معارضان بحرینی داده‌اند که به دنبال دموکراسی و عدالت و مشارکت در حاکمیت هستند.
عطوان در ادامه مقاله خود می‌افزاید: من نمی‌دانم چگونه حکومت‌های حاشیه خلیج فارس این توافقنامه‌های خطرناک را دنبال می‌کنند و به ابزارهایی در خدمت توطئه‌های هژمونی آمریکا و اسرائیل در منطقه تبدیل شده و اراضی خود را به میدان جنگ آینده ضد ایران و کشورهای دیگر منطقه تبدیل می‌کنند که هیچ فایده ای برای آنها ندارد؟
عطوان اقدام رژیم های عربی را قمار خطرناک توصیف و تاکید می‌کند که کشورهای مذکور سازش با رژیم صهیونیستی را به عنوان هدیه‌ای مجانی به رئیس جمهور آمریکا می‌دهند، این در حالی است که موفقیت وی در انتخابات ریاست جمهوری که کمتر از دو ماه آینده برگزار می‌شود، تضمین شده نیست و رقیب وی در نظرسنجی‌ها از وی پیشی گرفته است.
مهم‌تر از همه این که ملت بحرین در تمام رویکردها و مذاهب مختلف در رد عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی اتفاق‌نظر دارند و تاکید دارند که در کنار ملت فلسطین و مبارزه عادلانه آن‌ها برای بازپس گیری اراضی اشغالی شان ایستاده‌اند.
مقامات بحرین شاید توانسته باشند توجه ترامپ و کوشنر و نتانیاهو را به خود جلب کنند، اما اعتبار خود در میان ملت اصیل و عربی خود و تمامی ملت‌های عربی و اسلامی را از دست داده‌اند.

نظر شما