شناسهٔ خبر: 42444449 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

ادامه ناآرامی ها در آمریکا:

پورتلند باز هم شاهد اعتراضات خشونت‌آميز بود/ترامپ دستور سرکوب گسترده معترضان آمريکايي را داد

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا-شهر پورتلند آمریکا بامداد امروز (شنبه شب به وقت محلی) شاهد صدمین شب اعتراضات علیه بی‌عدالتی نژادی و خشونت پلیس بود.
به گزارش خبرگزاری آریا،صدمین شب اعتراضات پورتلند آمریکا در حالی دوباره به خشونت کشیده شد که معترضان با مواد منفجره آتش‌زا به سمت نیروهای پلیس حمله و یکی از این نیرو‌ها را زخمی کردند.
به نوشته خبرگزاری رویترز، پلیس پورتلند، این اعتراضات را که این در جنوب شرقی این شهر بر پا شدند، «خشونت‌آمیز» و رفتار معترضان را «خشن» توصیف کرد.
بر اساس گزارشی که پلیس پورتلند در حساب کاربری توئیتر خود اعلام کرده معترضان به سمت مأموران مواد منفجره آتش‌زا پرتاب کرده و حداقل یکی از این مأموران را مجروح کردند.
پلیس پورتلند همچنین به رویترز گفت در آغاز اعتراضات شنبه شب، صد‌ها معترض حضور داشتند و عده‌ای نیز دستگیر شدند.

پلیس آمریکا دهها معترض را در پورتلند بازداشت کرد
پلیس آمریکا روز جمعه و در جریان تظاهرات مردم پورتلند علیه نژادپرستی نهادینه شده، 27 نفر را بازدشت کرد.
پلیس شهر پورتلند در ایالت اورگن روز شنبه خبر داد که در جریان تظاهرات روز گذشته در این شهر 27 نفر بازداشت شده‌اند.
پلیس اعلام کرد که تظاهرات کنندگان به سوی ساختمان پلیس پورتلند در حال حرکت بودند که اقدام به مقابله با آنها کرده است.
پلیس این شهر در بیانیه‌ای خبر داد که ساختمان پلیس پیشتر هدف طعمه‌های آتش قرار گرفته بود و مقابله با معترضان با هدف جلوگیری از وقوع حادثه مشابه بوده است.
مقامات این شهر مدعی شده‌اند که معترضان زیادی، به هشدارها درباره عدم تجمع در ساعت 11:35 شب گوش فرا نداده و اقدام به پرتاب اشیایی نظیر سنگ، بطری‌های پر نوشابه و آب کردند.
شهر پورتلند چند هفته است که همچنان یکی از مراکز اعتراضات و تظاهرات در آمریکا علیه نژادپرستی سیستماتیک و خشونت پلیس باقی مانده است.
تظاهرات که پس از کشته شدن «جورج فلوید» توسط پلیس مینیاپولیس در ماه مه اتفاق افتاد تا 100 روز در پورتلند ادامه داشته است. تیراندازی مستقیم پلیس به «جیکوب بلیک» در شهر کنوشا در ویسکانسین که به فلج شدن وی منجر شده نیز آتش اعتراضات در پورتلند را شعله‌ور تر کرده است.
این در حالی است که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا روز چهار‌شنبه با انتشار پیامی در توئیتر تلویحاً خواستار اعزام نیرو‌ی فدرال به شهر پورتلند در ایالت اورگن شد تا اعتراضات این شهر را سرکوب کند.
ترامپ در این پیام گفت اگر «کیت براون»، فرماندار ایالت اورگن از دولت فدرال درخواست کمک کند، اعتراضات شهر پورتلند پایان خواهند یافت.

ترامپ دستور سرکوب گسترده معترضان آمریکایی را داد
با گذشت یکصد روز از آغاز اعتراضات ضدنژادپرستانه در شهر پورتلند، روند بازداشت معترضان به عنوان روشی برای پایان دادن به این اعتراضات مردمی توسط دولت ترامپ در نظر گرفته شده است. 
بنابر گزارش رویترز، پلیس پورتلند روز شنبه اعلام کرد که تنها در روز گذشته بیش از 27 تن از معترضان اعتراضات ضدنژادپرستانه و مخالفت با خشونت‌های پلیس بازداشت شده‌اند.
براساس بیانیه پلیس پورتلند، افراد بازداشت شده به دخالت در اجرای قانون نظم در شهر و بی‌توجهی به دستورات عدم تجمع در خیابان‌ها متهم هستند.
طبق ادعای پلیس، افسران به تازگی شروع به دستگیری‌های هدفمند کرده و در برخی موارد معترضان را به عقب رانده و آن‌ها را از خیابان دور نگه داشته‌اند.
رویترز گزارش داده که در میان بازداشتگان روز گذشته یک خانم از ناحیه سر مجروح و خونریزی شدیدی داشته است.
 اعتراضات شهر پورتلند آمریکا بعد از کشته شدن سیاهپوستی به نام «جورج فلوید» در شهر مینیاپولیس ایالت مینه‌سوتا، برپا شد و همچنان ادامه دارد.
این اعتراضات که بیش از سه ماه متوالی ادامه داشته، در برهه‌ای به دلیل دخالت مأموران فدرال به دستور ترامپ برای سرکوب معترضان شدت گرفت، اما انتقاد شدید از نحوه سرکوب معترضان موجب شد دولت ترامپ دستور دهد مأموران فدرال خیابان‌ها را ترک کنند.
با این وجود ترامپ تهدید کرد در صورتی که مقامات محلی نتوانند به این اعتراضات خاتمه دهند، بار دیگر مأموران فدرال را به خیابان‌های این شهر گسیل خواهد کرد.

آغاز تظاهرات 60 روزه سراسری گروه ضدترامپ در آمریکا
گروه آمریکایی «خودداری از فاشیسم»، تظاهراتی سراسری را ضد ترامپ در 60 روز آینده، یعنی تا روز انتخابات ریاست جمهوری در کشور سازماندهی کرده است.
معترضان این گروه با حضور در خیابان‌های منهتن و بیش از 25 شهر دیگر در سراسر کشور، تظاهرات 60 روزه خود را آغاز کردند. تظاهرات در منهتن ساعت 2:00 بعدازظهر شنبه به وقت محلی آغاز شد و شمار معترضان به حدود هزار نفر رسید.
یکی از سران اعتراضی با سخنرانی در جمع معترضان گفت: می‌دانید که امروز باید اینجا باشید. می‌دانید که انسانیت نیاز دارد که شما امروز اینجا باشید. ما اینجا در خیابان‌های نیویورک هستیم تا به همراه افراد شرکت کننده در بیش از 25 تظاهرات در نقاط مختلف کشور این درخواست را مطالبه کنیم که ترامپ و پنس همین حالا از سمت شان کنار بروند.
اما کاپلان، از برگزارکنندگان این اعتراضات گفت: ما مبارزه 60 روزه مان را برای برکناری ترامپ و پنس از سمتشان آغاز کرده ایم. به همین دلیل برگزاری تظاهرات و حضور میلیون‌ها نفر را در خیابان‌ها سازماندهی می‌کنیم. چون دونالد ترامپ دارد خود را برای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا آماده می‌کند و به سرعت به سمت ایجاد یک آمریکا فاشیست پیش می‌رود.
بر اساس این گزارش، برگزارکنندگان این تظاهرات بیم دارند افزایش اعتراضات آن‌ها ایده ترامپ را مبنی بر این تقویت کند که بگذاریم به صورت دموکراتیک شهر‌ها را تظاهرات و معترضان فرا بگیرد.
یکی از برگزارکنندگان تظاهرات گروه «خودداری از فاشیسم» گفت: ترامپ تحریک به اقدامات خطرناک‌تر می‌کند. او کسی است که از ماموران خودخوانده قانون (شبه نظامیانی) که به موجب متمم دوم قانون اساسی حق حمل و استفاده از اسلحه را دارند، حمایت می‌کند تا بیایند و به معترضان دیگر بگویند چطور جرات می‌کنید تظاهرات کنید، او در واقع از آن‌ها می‌خواهد که به خیابان‌ها بیایند و اعتراض کنند.

موج دوم اعتراضات به نژادپرستی در لوئیزویل آمریکا 
 در آستانه آغاز مسابقات دربی کنتاکی در روز شنبه شهر لوئیزویل آمریکا شاهد آغاز موج دوم اعتراضات به بی عدالتی و نژادپرستی و مخالفت با خشونت‌های پلیس بوده است. 
به گزارش شبکه‌ای بی‌نیوز، اعتراضات مردم به نژادپرستی در شهر لوئیزویل مجددا از سر گرفته شد و معترضان با برافراشتتن بنری بزرگ خواستار دستگیری عاملان قتل "برونا تیلور" شدند. 
تیلور جوان سیاه پوست آمریکایی بود که در ماه مارس (خرداد) سال جاری با شلیک گلوله پلیس در لوئیزویل کشته شد. 
معترضان بعد از ظهر شنبه (به وقت محلی) با تجمع در نزدیکی محل برگزاری مسابقه دربی کنتاکی خواستار اجرای عدالت و خونخواهی تیلور شدند. 
برخی از معترضان شعارهایی مانند "نه عدالت و نه دربی" سر دادند. 
تجمعات اعتراضی گسترده در سراسر آمریکا از روزی آغاز شد که «جورج فلوید» یک سیاهپوست دیگر بر اثر رفتار خشونت بار پلیس جان باخت. 
این اعتراضات که بیش از سه ماه متوالی ادامه داشته، در برهه‌ای به دلیل دخالت مأموران فدرال به دستور ترامپ برای سرکوب معترضان شدت گرفت، اما انتقاد شدید از نحوه سرکوب معترضان موجب شد دولت ترامپ دستور دهد مأموران فدرال خیابان‌ها را ترک کنند. 
با این وجود ترامپ تهدید کرد در صورتی که مقامات محلی نتوانند به این اعتراضات خاتمه دهند، بار دیگر مأموران فدرال را به خیابان‌های این شهر گسیل خواهد کرد

حکم قاضی فدرال علیه خشونت پلیس در سرکوب معترضان آمریکایی
 یک قاضی فدرال آمریکا در حکمی موقت پلیس دیترویت را از کاربرد سلاح‌های تهاجمی و روش‌های خشن مانند فشار بر گردن، مواد شیمیایی و گلوله های لاستیکی علیه معترضان در تظاهرات ضد تبعیض نژادی در این شهر برحذر داشت.
به گزارش  خبرگزاری رویترز؛ لاری مایکلسون قاضی دادگاه ناحیه شرق پنسیلوانیا، پس از ادعای یک گروه کنشگر حقوق بشری به نام "دیترویت نفس خواهد کشید" در باره کاربرد ضرب و شتم، گاز اشک آور و افشانه فلفل، شلیک گلوله لاستیکی، توپ های صوتی، نارنجک های نوری، فشار بر گردن و بازداشت های گسترده و فله ای بدون علت ماموران پلیس در واکنش به تظاهرات مسالمت آمیز، جمعه شب این حکم محدودکننده را صادر کرد.
این گروه در شکوائیه ای به دادگاه ناحیه شرق میشیگان ایالات متحده، روش های خشونت آمیز پلیس را ناقض متمم های نخست و چهارم منشور حقوق بشر شامل آزادی بیان دانسته است.
درخواست این گروه برای محدودیت موقت اقدامات وحشیانه و خشونت آمیز پلیس، عمدتا بر درگیری های 29 می تا 2 ژوئن (9 تا 13 خرداد) و 22 اوت (اول شهریور) متمرکز شده است.
تظاهرات گسترده علیه نژادپرستی و خشونت و وحشی گری پلیس ایالات متحده از هنگام کشته شدن جرج فلوید سیاهپوست 46 ساله بر اثر فشار شدید زانوی یک مامور پلیس شهر مینیاپولیس بر گردن او به مدت 9 دقیقه در ماه مه (اردیبهشت)، سراسر این کشور را فرا گرفته است.
یک مامور پلیس دیترویت نیز در ماه ژوئیه به حمله بی پروا به سه روزنامه نگار و تیراندازی به آنها با گلوله لاستیکی در هنگام پوشش تظاهرات در مرکز دیترویت، متهم شده است.

افزایش چشمگیر تیراندازی‌های پورتلند در سال جاری میلادی
آمارهای جدید منتشر شده از سوی پلیس نشان می‌دهد از ابتدای سال 2020 تاکنون بیش از 488 مورد تیراندازی در پورتلند گزارش شده است.
به گزارش وبگاه کی پی تی وی، آمارهای جدید پلیس حاکی است تعداد موارد تیراندازی در شهر پورتلند آمریکا در سال 2020 به طور فزاینده ای افزایش یافته و به 488 مورد رسیده است.
بر اساس این گزارش اداره پلیس پورتلند اعلام کرده است که تعداد تیراندازی ها از ابتدای سال 2020 تاکنون بیشتر از کل موارد تیراندازی در سال گذشته بوده که در مجموع به 299 مورد رسیده و 66 نفر زخمی شده اند.
آمارهای پلیس همچنین نشان می دهد تعداد موارد تیراندازی در پورتلند طی ماه های ژوئن و جولای با رشد 67 درصدی روبرو شده و از 61 مورد به 102 مورد رسیده است

ترامپ توقف آموزش‌های ضدنژادپرستی به کارکنان دولت را تأیید کرد
رئیس‌جمهور آمریکا خبرهای منتشر شده درباره ممنوعیت آموزش‌های ضدنژادپرستی در آژانس‌های فدرال را تأیید کرد.
 «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز شنبه توقف برنامه‌های آموزشی ضدنژادپرستی برای آژانس‌های فدرال را تأیید کرد.
ترامپ در حساب توئیتری خود به خبر منتشر شده از سوی پایگاه «بریتبارت» اشاره کرد و نوشت: «ترامپ دستور پاکسازی آژانس‌های فدرال از "نظریه انتقادی نژادی" را صادر کرد».
ترامپ در تأیید این خبر در ادامه نوشت: «این یک مرض است که نباید اجازه داد ادامه پیدا کند. لطفاً هرکجا که نشانه‌ای از آن دیدید گزارش دهید تا سریعاً آن را حذف کنیم».
روزنامه «واشنگتن پست» امروز (شنبه) نوشت، دفتر بودجه و مدیریت کاخ سفید دستور داده است، دوره‌های آموزشی ضدنژادپرستی در آژانس‌های فدرال متوقف شود.
این دفتر اعلام کرده چنین آموزش‌هایی در راستای «پروپاگاندای ضدآمریکایی» و «تفرقه افکنی» و با پول مالیات مردم آمریکا صورت می‌گیرند.
روزنامه «نیویورک‌پست» نیز مدعی شده است که ترامپ روز چهارشنبه با امضای یک سند پنج صفحه‌ای به دولت فدرال این کشور دستور داده روند قطع بودجه شهر نیویورک و سه شهر دیگری که اخیراً صحنه تظاهرات بوده‌اند را آغاز کند.
این دستورات ترامپ در حالی صادر شده است که از اوایل خرداد ماه و پس از اقدام افسر پلیس «مینیاپولیس» ایالت «مینه‌سوتا» در قتل «جورج فلوید» شهروند 46 ساله سیاهپوست آمریکا از طریق فشردن زانو بر روی گردنش به مدت 9 دقیقه، اعتراضات سراسری علیه خشونت پلیس آمریکا از شهر مینیاپولیس آغاز شد و به دیگر شهرهای آمریکا و حتی کشورهای دیگر نیز گسترش یافت و تاکنون نیز ادامه داشته است.
ترامپ همچنین تهدید کرده مأموران فدرال بیشتری به شهرهای تحت مدیریت دموکرات‌ها که در آن تظاهرات‌های مردمی برپاست، اعزام می‌کند حتی اگر شهرداران این شهرها با این تصمیم مخالفت کنند.

 از 100 روز اعتراض و خشونت تا 59 روز مانده به انتخابات
 نشریه اسپانیایی اِل موندو نوشت: قتل جورج فلوید شهروند سیاهپوست آمریکایی که در 28 ماه می (خردادماه) به طرز بی رحمانه‌ای در زیر زانوی پلیس مینیاپولیس بر اثر خفگی به قتل رسید فضای پرتنشی در این کشور ایجاد کرد که صحنه‌های خشونت آمیز و کشتارهای ناشی از آن همچنان ادامه دارد.  
در نتیجه این اعتراضات، با به راه افتادن فضای پرتنش سیاسی در کشور که منجر به ضرب و جرح، بازداشت و مرگ صدها نفر از طیف های گوناگون شده است، غفلت ترامپ از این موضوع که با شعارهای انتخاباتی او یعنی «قانون و نظم» به عنوان محور مبارزات انتخاباتی اش در تضاد آشکار است، کار وی را سخت‌تر می کند.
در چنین شرایطی «کاملا هریس» به عنوان معاون ریاست جمهوری مفروض «جو بایدن» رقیب انتخاباتی ترامپ، به روشنی از پیگیری این قتل ها حمایت کرده است.
جزئیات این قتل ها طبق روزنامه آمریکایی المپیان، در وهله اول سهولت کشیدن ماشه از سوی پلیس آمریکا را نمایان می سازد. به ویژه در مورد کشته شدن مایکل فورست رینول، عضو جنبش آنتیفا (جناح چپِ ضد فاشیستی آمریکا) و مظنون تیرندازی پورتلند، که از سوی نیروهای پلیس بنابه نظر شاهدان عینی با شلیک 40 تا 50 گلوله به قتل رسید. از آنجا که بنابر اعلام منابع رسمی، مقتول زمانی برای استفاده از اسلحه خود نداشت بنابراین تمام گلوله ها از سوی مأموران پلیس شلیک شده بود.
تمام این اتفاقات در پورتلند در حال روی دادن است؛  شهری مشهور به دلیل مرکزیت کفش های ورزشی نایک، که به علت موقعیت جغرافیایی اش نقطه تلاقی ایدئولوژهای مخالف و دشمنان سیاسی می باشد که ترکیب این گروه ها، در واقع ترکیب انفجاری است.
پورتلند در ماه‌های اخیر تقریباً هر شب شاهد تظاهرات گسترده حامیان حقوق سیاه پوستان بوده است. با این وجود ترامپ تهدید کرد در صورتی که مقامات محلی نتوانند به این اعتراضات خاتمه دهند، بار دیگر مأموران فدرال را به خیابان‌های این شهر گسیل خواهد کرد.  
ترامپ علاوه بر دو بحران عمده همه‌گیری کرونا و اعتراض‌های سراسری عدالتخواهی اکنون با دردسر تازه انشقاق بین وی و رای‌دهندگان نظامی آمریکا مواجه است.  

به‌رغم ادعاهای ترامپ؛ غالب اعتراضات آمریکا مسالمت‌آمیز است
گزارش جدید بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده از اعتراضات علیه نژادپرستی و همچنین خشونت پلیس در آمریکا، نشان می‌دهد قریب به اتفاق این اعتراضات مسالمت‌آمیز بوده اما با اقدامات سرکوبگرایانه نیروهای دولتی مواجه شده است.
 طبق گزارشی جدید که خشونت سیاسی در آمریکا را پیگیری می‌کند، بخش اعظم هزاران اعتراضی که تابستان امسال علیه نژادپرستی در آمریکا برگزار شد، صلح‌آمیز بوده و بیش از 93 درصد آن‌ها آسیب جدی به مردم یا خسارت به اموال را به همراه نداشته است.
طبق همین گزارش، اما دولت آمریکا رویکرد «سرکوبگرایانه» را در مقابل معترضان در پیش گرفته و در اغلب موارد از زور علیه معترضان مسالمت‌جو استفاده می‎کند. بنابر این گزارش، علاوه بر این برخوردها، روندی نگران‌کننده از خشونت و ارعاب مسلحانه از سوی بازیگران منفرد وجود داشته که شامل ده‌ها مورد حمله با خودرو به جمعیت معترضان در سراسر این کشور بوده است.
بنابر گزارش روزنامه انگلیسی «گاردین»، نتایج این تحقیق در تضاد کامل با ادعاهای دولت ترامپ است که به طور گسترده از سوی «فاکس نیوز» و سایر رسانه‌های راست‌گرای آمریکا منتشر می‌شود مبنی بر این که معترضان خشن چپ‌گرا و "تروریست‌های داخلی" در حال تاراج آمریکا هستند.
 مدیر تحقیقات و نوآوری این سازمان در گفت‌وگو با گاردین در خصوص این تحقیق گفت: برخی اعتراضات خشن وجود داشته و آن‌ها بازتاب زیادی در رسانه‌ها دارند، اما اگر به همه اعتراضات نگاه کنید، اغلب آن‌ها صلح‌آمیز هستند.
بین اواخر ماه می تا پایان ماه آگوست، محقیقان ACLED و دانشگاه پرینستون آمریکا 7 هزار و 750 مورد اعتراض مرتبط با جنبش «جان سیاه‌پوستان با ارزش است» را در دو هزار منطقه مختلف آمریکا به ثبت رساندند. آن‌ها همچنین بیش از هزار اعتراض مرتبط با همه‌گیری «کووید-19» را ثبت کردند. حدود یک سوم اعتراضات مرتبط با کرونا در خصوص بازگشایی مدارس بوده که همه آن‌ها صلح‌آمیز بوده است.
بنابر این گزارش، مقامات دولتی اغلب در اعتراضات ضد نژادپرستی در مقایسه با سایر اعتراضات مداخله می‌کردند و در این اعتراضات از گاز اشک‌آور، گلوله‌های لاستیکی و اسپری فلفل استفاده می‌کردند یا معترضان را باتون هدف ضرب و جرح قرار می‌دادند. محققان 392 رخدادی را ثبت کردند که در آن‌ها مقامات دولتی علیه معترضان به خشونت دست زدند.
.



.