شناسهٔ خبر: 42440811 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد؛

لزوم تدوين عالمانه برنامه هفتم توسعه

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر مشارکت جامعه نخبگان و اندیشکده‌های کشور برای تدوین عالمانه سیاست‌ها و برنامه هفتم توسعه کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا، آقای محسن رضایی در نخستین جلسه هم اندیشی نخبگانی برای مشارکت در تدوین سیاست‌های برنامه هفتم توسعه در ساختمان سابق مجلس گفت: نخستین اراده ملی با حضور نسل اول انقلاب و با رهبری حضرت امام خمینی (ره) در سال 57 شکل گرفت و در عالم سیاست، ایده و راه جدیدی به نام جمهوری اسلامی ایجاد و مستقر شد.
وی دومین اراده ملی را آزادسازی سرزمین‌های کشورمان دانست و افزود: قدرت‌های بین المللی صدام را تحریک کردند که با تجاوز نظامی وارد 5 استان از کشورمان شد و شهر‌های بسیاری را اشغال کرد.
آقای رضایی اضافه کرد: همه منتظر بودند که دست‌های ملت ما بالا رود و از انقلابش ابراز پشیمانی کند، اما نسل دومی‌ها در ادامه اراده ملی نسل اولی‌ها وارد عمل شدند و پس از دویست سیصد سال با نشان دادن اقتدار ملی سرزمین‌های اشغال شده کشورمان را پس گرفتند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در دویست سیصد سال قبل از دوران دفاع مقدس 25 جنگ رخ داده بود، اما در هیچ یک از آن‌ها ما پیروز نشدیم، اما در جنگ تحمیلی عراق حتی یک وجب از خاک ما جدا نشد.
وی تاکید کرد: در ابتدای گام دوم انقلاب اسلامی درحال شکل گیری اراده ملی دیگری با حماسه آفرینی نسل‌های سوم و چهارم انقلاب هستیم که در چارچوب آن باید شاهد تحول در عرصه‌های اقتصاد و فرهنگ باشیم.
آقای رضایی گفت: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم 7 رهنمود ارایه کردند که تحول در عرصه اقتصاد و فرهنگ باید در چارچوب این رهنمود‌ها انجام شود.
وی هشدار داد: باید در نحوه اداره، سیاست گذاری و برنامه ریزی کشور تحول ایجاد شود والا مسیر‌های منفی که در عرصه فرهنگ و اقتصاد در پیش داشتیم ادامه خواهد یافت.
آقای رضایی گفت: ما در 40 سال اول انقلاب هم با روند‌های مثبت و هم با روند‌های منفی مواجه بودیم و روند‌های مثبت مربوط به عرصه سیاسی، دفاعی و امنیتی است که به طور مستمر شاهد پیشرفت، تولید محصولات متنوع، ارتقای امنیت و اقتدار و ابتکارعمل‌های پیش رونده هستیم و روزی نیست که در این عرصه با پیشرفت‌های پیشگامانه مواجه نباشیم.
وی تصریح کرد:، اما متاسفانه عرصه‌های فرهنگ و اقتصاد اینگونه نیست، زیرا تحولی در این عرصه‌ها ایجاد نشده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گام دوم انقلاب را سرآغاز تحول جدید در عرصه فرهنگ و اقتصاد دانست و تاکید کرد: این تحول بدون پشتوانه فکری و بسیج نخبگان و اندیشکده‌ها ممکن نیست و آنان باید در کنار کارگزاران، فعالان کسب و کار‌ها و موسسات فرهنگی در این عرصه تحول ایجاد کنند.
آقای رضایی برگزاری نخستین جلسه هم اندیشی با نخبگان برای مشارکت در تدوین برنامه هفتم توسعه را به منظور بسیج علمی و عملی جامعه نخبگی و پیش گامی آنان در این عرصه دانست.
وی گفت: ما در گذشته نیز تعامل قابل توجهی با پژوهشکده‌ها داشتیم و از کارشناسی و پژوهش‌های علمی و مطالعاتی دانشگاه‌ها استفاده می‌کردیم اکنون سومین موج اندیشه ورزی را ایجاد می‌کنیم و آنچه اهمیت دارد این است که مجمع تشخیص مصلحت نظام علاوه بر پیش گامی در این تحول آفرینی از نخبگان نیز حمایت می‌کند.
آقای رضایی افزود: این جلسه صرفا برای این نیست که نیازهایمان را به نخبگان اعلام و عرضه کنیم بلکه معتقدیم تحولات 40 سال دوم انقلاب به شدت محتاج تلاش و اقدام شماست.
وی خطاب به نخبگان حاضر در نشست گفت: پس این جلسات ادامه می‌یابد و ما از هیچ تلاشی برای حمایت از شما دریغ نمی‌کنیم و آن را رکن اساسی اقداماتمان می‌دانیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نخستین توصیه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم مبنی بر توجه به علم و اندیشه در حل مسایل کشور افزود: این جلسه آغازی برای استفاده از دیدگاه‌های نخبگانی کشور است.
آقای رضایی گفت: در این چارچوب ما هر هفته با یکی از اندیشکده‌های کشور جلسه داریم اعم از اینکه نمایندگان اندیشکده‌ها به مجمع بیایند یا ما به اندیشکده‌ها برویم و دیدگاه هایشان را دریافت کنیم.
وی همچنین خطاب به نسل سوم انقلاب تصریح کرد: منتظر نباشید که برای ورود شما به عرصه‌های مختلف فرش قرمز پیش پایتان پهن کنند و همانگونه که نسل‌های اول و دوم به صحنه آمدند و تحول آفریدند شما نیز وارد عرصه شوید.
آقای رضایی بیانیه گام دوم انقلاب را نوعی فراخوان نسل سوم برای ورود به عرصه‌های مختلف دانست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید جامعه اندیشگاهی را با کمک نخبگان و جوانان کشور تشکیل دهیم و لزومی ندارد که برای این کار از قالب‌های غربی استفاده کنیم چه بسا اندیشگاهی بتواند با ده‌ها جوان نخبه در جامعه ارتباط برقرار کند که لزوما کارمند آنان نباشد.
وی تصریح کرد: ارایه فکر، بدون مطالبه ما را به جایی نمی‌رساند چنانکه بسیجیان در دوره دفاع مقدس هدف گذاری خود را اینگونه بیان می‌کردند که "راه آزادی قدس از کربلا" می‌گذرد چنین روحیه‌ای در جامعه ما کم رنگ شده است جوانان باید با حس انقلابی به صحنه بیایند و در چارچوب اندیشه ورزی و مطالبه گری، خود را نماینده انقلاب و ملت ایران بدانند.
آقای رضایی افزود: این کشور و نظام متعلق به هیچ جناح خاصی نیست بلکه متعلق به ملت به ویژه جوانان است پس نسل سومی‌ها باید برای ورود فعال به عرصه تصمیمی تاریخی بگیرند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین تحول در دولت را الزامی دانست و تاکید کرد: اکنون دیوان سالاری و حکمروایی در عرصه اقتصاد و فرهنگ، بزرگترین مانع پیشرفت کشور است که آن را باید تغییر داد.
آقای رضایی با ابراز تاسف از اجرانشدن بسیاری از سیاست‌های کلان از جانب دولت‌ها تصریح کرد: اگر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به درستی اجرا می‌شد مطمئن باشید که با مشکلات کنونی مواجه نبودیم سیاست‌هایی که سال‌ها قبل از تحریم‌ها پیش بینی، طراحی و به رهبر معظم انقلاب ارایه شده بود و ایشان پس از مطالعه کلمه به کلمه آن، سیاست‌ها را اصلاح، تقویت و با دیدگاه‌های اسلام و امام (ره) تطبیق دادند و ابلاغ کردند، اما قانون آن روی زمین ماند و برخی مسئولان کشور حتی نمی‌دانند چند بند دارد.
وی لزوم تنظیم رابطه دولت با سیاست‌های کلی و تنظیم رابطه دولت با مردم را مهمترین تحولی دانست که باید انجام شود.
آقای رضایی گفت: اگر دیوان سالاری دولت روش حل مسایل و چگونگی ارتباط با نخبگان و اندیشکده‌ها اصلاح نشود همان روند‌های منفی در فرهنگ و اقتصاد ممکن است ادامه یابد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: دولت حجم و هزینه‌های وسیعی دارد به نحوی که هر قدر با فساد مبارزه می‌شود دوباره فساد در پهنه وسیع آن سر بر می‌آورد پس باید نخبگان برای تحول در دولت ایده‌ها و پیشنهاد‌های خود را ارایه کنند.
وی با فراخوان نخبگان برای مشارکت در تدوین برنامه هفتم توسعه گفت: باید ایده‌ها و سیاست‌هایی در چارچوب این برنامه تدوین شود که از راه‌های اشتباه گذشته جلوگیری شود و برای راه‌های جدید پیموده شده و به نتیجه رسیده در مقیاس کوچک، سرمایه گذاری و تعمیم داده شود.
آقای رضایی همچنین با اشاره به محدودیت زمان برای تدوین برنامه هفتم افزود: سیاست‌های کلی باید چند ماه قبل از برنامه نویسی به دولت ارایه شود که مهلت آن حداکثر تا اردیبهشت 1400 است تا روند بررسی آن در اندیشکده‌ها و مجمع تشخیص مصلحت نظام طی و برای تصویب به رهبر معظم انقلاب تقدیم شود.
وی اضافه کرد: باتوجه به تشکیل دولت بعد، متن برنامه هفتم آذر سال آینده به مجلس می‌رود و پس از طی شدن روند تصویب آن در مدتی دو سه ماهه در 1401 ارایه می‌شود.
آقای رضایی باردیگر تاکید کرد: اگر می‌خواهیم برنامه هفتم توسعه، در عرصه فرهنگ و اقتصاد ریل گذاری و تحول ایجاد کند باید به چند اشکال توجه و از مشارکت نخبگانی برای رفع آن استفاده شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نخست آنکه برخورد دستگاه‌های مختلف با مسایل کشور جزیره‌ای است به عنوان نمونه رهبر معظم انقلاب فرمودند 400 هزار هکتار از زمین‌های خوزستان آماده کشت شود که 250 هزار هکتار آن آماده شد، اما هزاران تن محصول در کنار جاده‌ها اتلاف می‌شود، زیرا بخش صنعت، زمینه‌ها و امکانات لازم را در کنار بحث کشاورزی به عرصه نیاورده است.
وی تمرکز فوق العاده در مرکز کشور را از دیگر اشکالات دانست و تصریح کرد: اکنون استان‌ها مسلوب الاختیارند که باید در این زمینه تحولی ایجاد شود. با هر الگویی که لازم است باید از این تمرکز برای حل مسایل کشور کاسته شود که لازمه این کار تحول در ساختار دولت است.
آقای رضایی فاصله بنگاهداری با زندگی مردم را از دیگر اشکالات دانست و افزود: اکنون کمترین رابطه میان شهرک‌های اقتصادی با زندگی مردم وجود دارد به نحوی که در مناطق ویژه اقتصادی در کنار کارخانه‌ها و سرمایه گذاری‌های کلان، جوانان بومی معتادند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هشدار داد: اگر این جزیره‌های دولتی میان زندگی مردم یکپارچه سازی نشوند نتیجه اش این می‌شود که به رغم ایجاد بنگاه‌های بزرگ اقتصادی فقر و تبعیض روز به روز افزایش می‌یابد.
وی ایجاد رابطه معقول میان مسایل را از دیگر اشکالات دانست و گفت: دولت برای کنترل نقدینگی با افزایش سود‌های بانکی، پول‌های مردم را در بانک‌ها جمع کرد و تورم را به 9 درصد رساند، اما میان این اقدام با تولید و چرخه تولید رابطه معقولی نبود.
آقای رضایی افزود: بانک مرکزی در این عرصه جزیره‌ای عمل کرد و نتیجه اش به مثابه تجمیع آب عظیم پشت سد‌هایی بود که در حال لبریزشدن بود و به همین علت در سال 98 دریچه‌ها را باز کردند، اما فکر نکردند که پول‌هایی که بیرون می‌آید کجا می‌رود.
وی تصریح کرد: 100 تا 150 نفر متخصص چتربازی در کشور هستند که در 40 سال گذشته خوب فهمیدند که هر چند سال یکبار فرصتی برای رانت خواری آنان فراهم می‌شود و دانستند که پول‌ها را در کدام عرصه سرمایه گذاری کنند، این افراد از دولت‌ها بهتر می‌فهمند به همین علت سرمایه هایشان را در سال 98 به بورس انتقال دادند.
آقای رضایی افزود: رابطه میان پول و سرمایه، رابطه میان سرمایه با صادرات و رابطه این دو با تولید و اشتغال جزیره‌ای است و این روند نمی‌تواند ادامه یابد پس مسایل اقتصادی باید از شکل جزیره‌ای به یکپارچگی برسد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان تاکید کرد: برنامه هفتم توسعه باید این شکاف‌ها را پر کند و نخبگان و اندیشکده‌های کشور باید پیشنهادهایشان را برای ساماندهی این عرصه به ما ارایه کنند.
نخستین نشست هم اندیشی نخبگان و اندیشکده‌ها با حضور دبیر و روسای کمیسیون‌های دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، در این نشست جمعی از نخبگان و روسای اندیشکده‌های کشور نیز دیدگاه هایشان را درباره نخستین فراخوان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای مشارکت در تدوین سیاست‌های برنامه هفتم توسعه ارایه کردند.
قرار است در پایان این نشست سامانه اینترنتی نجم (نظام جمع سپاری مجمع) برای دریافت ایده‌ها و دیدگاه‌های نخبگان درخصوص سیاست‌های برنامه هفتم توسعه رونمایی می‌شود.

نظر شما