سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با «نسیم» اظهار داشت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی برخلاف تعهداتش در NPT و اینکه جمهوری اسلامی ایران بارها مستند اثبات کرده که فعالیت صلحآمیز دارد، همچنان در اظهارنظرهای دبیرکل و بیانیههای وی شاهد سخنان دوپهلو و کلی قابل تفسیر هستیم. از یک طرف بر عدم وجود مدرکی مبنی بر غیرصلحآمیز بودن فعالیت هستهای ایران اذعان میکنند و از طرف دیگر اعلام میکنند که ما بر فعالیت صلحآمیز هستهای ایران اعتماد نداریم. تعارض و تناقض همواره در بیانیههای دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی وجود دارد. البته جای گله رسمی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو رسمی آژانس بینالمللی انرژی اتمی وجود دارد که علیرغم بازرسیها و اثبات اینکه فعالیتهای ما صلحآمیز است ولی باز شاهد شیطنت غربیها در این موضوع هستیم.
نماینده مردم ورامین در مجلس در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش پروتکل الحاقی توسط ایران گفت: پروتکل الحاقی جزو مواردی است که مجلس در مورد آن مصوبه دارد و دولت را ملزم کرده که پروتکل الحاقی را نپذیرد. طبق این مصوبه اگر قرار باشد دولت بخواهد پروتکل رابپذیرد و یا در مورد آن بحث کند باید ابتدا مجوز مجلس را کسب کند. تنها مجلس است که میتواند مصوبه خود در عدم پذیرش پروتکل الحاقی را تصویب کند که مجلس زیر بار پذیرش پروتکل الحاقی نخواهد رفت.
نقوی حسینی در ادامه افزود: ایران عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی و عضو NPT است و تاکنون فعالیتی فراتر از NPT داشته است. ایران حتی به بازرسیهای داوطلبانه و سرزده آژانس تمکین کرده و برای شفافسازی فعالیتهای خود تعهدات فراقانونی را پذیرفته است. لذا مطرح شدن دوباره پذیرش پروتکل الحاقی برخلاف تعهدات آژانس در قبال یک عضو رسمی خود است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین گفت: ما به استقلال آژانس بینالمللی انرژی اتمی تردید داریم چون به جای اینکه آژانس به بیانیه تکنولوژیکی و فنی بدهد بیشتر بیاینههای سیاسی میدهد که این نشان میدهد آژانس جایگاه اصلی خود را گم کرده است. آژانس باید از اعضای خود پشتیبانی فنی، علمی و آزمایشگاهی بکند ولی متأسفانه امروز به پایگاهی برای اعلام بیانیههای سیاسی ضد اعضای خود تبدیل شده است. ما این را مداخله در امور داخلی خود میدانیم و به شدت این بیانیه را محکوم میکنیم.
وی به فعالیت زیاد صهیونیستها در شروع دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 اشاره کرد و افزود: صهیونیستها در این روزها بسیار فعال شدهاند تا با استفاده از تمامی ابزار بتوانند از شکلگیری توافق جلوگیری کنند. قطعا این نوع اظهارنظرهای مانعساز بر سر توافق با جهت ایجاد مشکل و تأمین نظر صهیونیستهاست. ولی تیم مذاکره کننده ایران راه حلها را میداند و میداند که پذیرش پروتکل الحاقی تنها با نظر مجلس ممکن است.