به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، هرساله همزمان با ایام پایانی سال و آغاز سال نو، دستگاههای امدادرسان و خدمت رسان در سراسر کشور خود را برای ارائه خدمات مطلوب در جهل تسهیل امور مربوط به سفر مسافران نوروزی آماده کرده و در طول ایام نوروز این خدمات را ارائه می کنند.
جمعیت هلال احمر از جمله دستگاههای امدادرسان در کشور است که امسال نیز به مانند سالهای گذشته طرح ملی ایمنی و سلامت مسافرین نوروزی را از 27اسفندماه93 تا پایان تعطیلات نوروزی به اجرا گذاشته است.
فعالیتها، اقدامات امداد و نجات صورت گرفته از سوی مراکز امدادی این جمعیت در سطح استان مرکزی موضوعی شد تا عملکرد این جمعیت را در این ایام در مصاحبه با "مرتضی سلیمی" مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی به گفتوگو بنشینیم.
متن گفتوگوی خبرگزاری تسنیم با مرتضی سلیمی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی در ادامه میآید:
تسنیم: آخرین وضعیت امداد نوروزی در پایگاههای امداد و نجات هلال احمر را تشریخ کنید؟
سلیمی: در پنج روز نخست اجرای طرح ملی ایمنی و سلامت مسافرین نوروزی جمعیت هلال احمر در استان مرکزی که از روز 27اسفندماه آغاز شده، 15هزار مسافر به 26پست در سطح استان مراجعه کردند.
پانزدهمین مرحله طرح ملی ایمنی و سلامت مسافرین نوروزی از 27 اسفندماه 93 آغاز شده که تا 15 فروردین ماه 94 نیز ادامه دارد و این طرح امسال با شعار ” بی گدار به جاده نزنیم، ظریف برانیم” با حضور 400 نفر از اعضای جوان آموزش دیده در 26 پست امداد و نجات استان مرکزی در جهت کمک به سفری ایمن با تامین امنیت روانی و آرامش مسافران، ارتقاء سطح آگاهی های عمومی درباره سوانح وحوادث و ارائه خدمات امدادی و بشر دوستانه به مسافران از 27 اسفندماه کار خود را آغاز کرد .
تسنیم: آیا در کنار پست امداد و نجات اقداماتی برای ارائه خدمات دیگر در نظر گرفته اید؟
سلیمی: در مجاورت پستهای ایمنی و سلامت فضاهای دیگری همچون خیمه های نماز، ایستگاه ایمنی و سلامت و اتاقهای دوستدار کودک نیز برپا شده تا مسافران بتوانند از امکانات رفاهی و امدادی بیشتری بهرهمند شودند.
تسنیم: آیا آمار بازدید و استفاده مسافران از این مراکز را هم در اختیار دارید؟
سلیمی: همانطور که بیان شد، 15هزار مسافر در پنج روز اول اجرای طرح به پستهای نوروزی یعنی از 27 اسفند93 لغایت 2 فروردین 94مراجعه کردند که 424 کودک به فضاهای دوستدار کودک مراجعه کرده و در این چادرها با شرکت درمسابقات نقاشی ، شعر وسایر برنامهها علاوه بر دریافت جایزه با مباحث امدادی آشنا شدند.
تعداد 303 مسافر با مراجعه به خیمه های نماز فریضه نماز را اقامه کرده و یکهزار و 411نفرنیز به ایستگاه های ایمنی و سلامت مستقر در پستها مراجعه کرده اند.
در این مدت 30 هزار نسخه اقلام توزیعی نیز شامل نقشه ، بروشور و دیگر اقلام آماده شده در میان مراجعه کنندگان به پستها توزیع شده است.
تسنیم: آخرین آمار امدادرسانی به حادثه دیدگان طرح امداد و نجات نوروزی به چه میزان بوده است؟
سلیمی: در راستای اجرای طرح امدادونجات نوروزی 94 از سوی جمعیت هلال احمر استان مرکزی به 256 حادثه دیده امدادرسانی انجام شد.
همچنین در اجرای طرح ملی امدادونجات نوروزی 94، 51حادثه به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات (EOC) جمعیت هلال احمر استان گزارش شده است و نیز 58 نفر از مصدومین حوادث توسط عوامل امدادی به مراکز درمانی انتقال داده شده و 39 نفر نیز به صورت سرپایی مداوا شدند.
تسنیم: میزان آمار حضور امدادگران در پایگاههای امداد و نجات استان چقدر بوده است؟
سلیمی: 100 نجاتگر و امدادگر در پایگاههای ثابت، سیار و موقت امداد و نجات مستقر در جاده های مواصلاتی استان به مسافران نوروزی و هموطنان خدمترسانی می کنند.
تسنیم: راه برقراری ارتباط مسافران و درخواست امداد و نجات از جمعیت هلال احمر در استان مرکزی چگونه است؟
سلیمی: توسط سامانه تلفن 112 ندای امداد گزارش کلیه حوادث در سطح استان در مرکز کنترل و هماهنگی عملیات EOC به طور متمرکز دریافت می شوند که هموطنان و مسافران نوروزی می توانند در طول 24 ساعت با این سامانه جهت گزارش وقوع حادثه تماس حاصل کنند.
گفتوگو: سحر حبیبی
انتهای پیام/ ر