وزیر خارجه یمن از کشورهای عرب خلیج فارس خواسته است برای جلوگیری از پیشروی شورشیان شیعه حوثی به سوی جنوب این کشور مداخله کنند.
حوثی ها ماه گذشته عبدربه منصور هادی رئیس جمهور یمن را برکنار کردند و او به شهر عدن در جنوب یمن گریخت تا در آنجا برای خود پایگاهی ایجاد کند.
شورشیان در روزهای شنبه و یکشنبه، تعز سومین شهر بزرگ یمن را اشغال کردند و به عدن نزدیک تر شدند.
سازمان ملل اخطار داده است که یمن در آستانه جنگ داخلی است.
ریاض یاسین وزیر خارجه آقای هادی به روزنامه الشرق الاوسط - وابسته به آل سعود - گفت او از شش کشور شورای همکاری خلیج فارس خواستار مداخله شده، اما توضیح بیشتری در مورد نوع مداخله نداد.
او گفت که همچنین از سازمان ملل و شورای همکاری خلیج فارس خواسته یک منطقه پرواز ممنوع اعلام کنند، که پس از حمله هوایی به کاخ ریاست جمهوری در عدن در پایان هفته بود.
قدرت گرفتن حوثی ها باعث احساس خطر شورای همکاری خلیج فارس و به خصوص عربستان سعودی شده است که حوثی ها را متهم می کند به نیابت از ایران می جنگند. ایران و شورشیان حوثی این اتهام را رد کرده اند.
وزیر خارجه سعودی هم روز دوشنبه اخطار داد که کشورهای خلیج فارس ممکن است برای حمایت از آقای هادی اقدام کنند.
سعود الفیصل گفت: "اگر این مساله به طور مسالمت آمیز حل نشود، تدابیر لازم برای حفاظت از منطقه از تعرض آنها را اتخاذ خواهیم کرد."
نیروهای هوادار عبدربه هادی رئیس جمهور بر کنار شده یمنجمال بنومار فرستاده سازمان ملل به بی بی سی گفت که سعودی ها "دلایل خوبی" برای نگرانی از این وضعیت دارند.
اما او افزود: "فکر نمی کنم هیچ کدام از طرف ها بتواند در یک جنگ داخلی برنده شود. تنها راه پیش رو مذاکره است که به معنی امتیاز دادن از سوی همه طرف هاست و این یعنی سازش."
همزمان بریتانیا هم پس از آمریکا اعلام کرده نیروهای ویژه نظامی اش را به دلیل وخیم تر شدن اوضاع در یمن از آنجا خارج می کند.
در این میان به نظر می رسد که ظهور داعش (دولت اسلامی) در یمن بحران را عمیق تر کرده باشد.
یک گروه وابسته به داعش می گوید عامل حمله ای است که باعث مرگ ۲۹ نفر در لاج در شمال عدن شد. یک شاخه دیگر داعش هفته پیش مسئولیت حمله در صنعا که بیش از ۱۰۰ کشته به جا گذاشته را به عهده گرفته بود.