خبرگزاری فارس:«جارد کوشنر»، داماد و مشاور ارشد «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا قرار است روز پنجشنبه با «دومینیک راب»، وزیر امور خارجه انگلیس دیدار کند.
پایگاه پولیتیکو به نقل از منابع آگاه گزارش داده مسائل ایران در دستور کار این سفر قرار دارد.
این رسانه به نقل از یک مقام آگاه انگلیسی نوشته است: «تلاشهای کوشنر ظرف روزهای گذشته برای میانجیگری صلح بین اسرائیل و کشورهای خاورمیانه و ایجاد ائتلافی از کشورها با هدف مقابله با نفوذ ایران در منطقه در دستور کار این سفر قرار دارد.»
کوشنر روز گذشته (سهشنبه) در مصاحبهای سهشنبه گفته بود دولت کشورش برای مقابله با نفوذ ایران با جدیت برای بازگرداندن قطعنامههای تحریمی سازمان ملل علیه ایران تلاش میکند.
کوشنر که در امارات حضور داشت در مصاحبه با پایگاه «نشنال» ادعاها علیه ایران را تکرار کرد و گفت: «اگر به جاهایی که ایران حضور دارد نگاه بکنید، میبینید آنها همه جا هستند؛ این یک نمایش وحشت است. آنها در یمن حضور دارند و یمن بیثبات شده است؛ در سوریه بازیگرند و در عراق حضور دارند که بیثبات شده است. در لبنان حضور شدید دارند و میبینید که چه بر سر دولت آنجا آمده است.»
او در بخش دیگری از این مصاحبه، تلاش برای بازگرداندن محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران را بخشی از تلاشها برای «مهار ایران» توصیف کرده است.
کوشنر گفت: «مسیر بسیاری روشنی برای بازگرداندن این قطعنامهها وجود دارد چون ایران همه اقدامات مخربی را که باعث بیثبات شدن منطقه میشوند انجام داده است و این چیزی است که ما داریم مجدانه پیگیری میکنیم. فکر نمیکنم اگر ایران به سلاحهای پیشرفتهتر دسترسی داشته باشد، دنیا به مکان امنتری تبدیل شود.»
دولت آمریکا روز پنجشنبه (۲۱ اوت/۳۰ مرداد) با ارائه نامهای به رئیس شورای امنیت رسماً این شورا را از خواست خود برای بازگرداندن تمامی تحریمهای بینالمللی علیه ایران مطلع کرد.
آمریکا در این نامه ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده است.۲
چنانچه آمریکا از برجام خارج نشده بود، این نامه، روند ۳۰ روزهای را آغاز میکرد که میتوانست به «بازگشت خودکار» تحریم سازمان ملل علیه ایران منجر شود.
در آن حالت، تمامی تحریمهای سازمان ملل نیمه شب ۲۰ سپتامبر به وقت گرینویچ (برابر با ۰۴:۳۱ بامداد ۳۰ شهریورماه) علیه ایران از سر گرفته میشدند. این تاریخ، چند روز قبل از سخنرانی دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد است.
با این حال، آمریکا اردیبهشت سال ۱۳۹۷ به مشارکتش در برجام خاتمه داده و طبق گفته اعضای شورای امنیت نمیتواند از حقوق تصریحشده در این توافق و متن قطعنامه صادرشده برای تأیید آن استفاده کند.
مخالفت احزاب مغربی با سفر «کوشنر» به کشورشان
صدها انجمن، احزاب، سندیکا و شخصیتهای آکادمیک مغربی مخالفت خود را با سفر قریبالوقوع داماد و مشاور ارشد رئیسجمهور آمریکا به کشورشان اعلام کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، صدها انجمن، احزاب، سندیکا و شخصیتهای فرهنگی و آکادمیک با امضای طوماری مخالفت خود را با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و سفر قریبالوقوع «جرد کوشنر» مشاور ارشد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به کشورشان اعلام کردند.
امروز چهارشنبه طی یک اقدام مردمی در مغرب جمعآوری امضا در مخالفت با سفر کوشنر به این کشور در طوماری تحت عنوان «فلسطین فروشی و قابل معامله نیست» آغاز شد و تا کنون بیش از ۳۰۰ نهاد و شخصیت مغربی این طومار را امضا کردهاند.
امضاکنندگان این طومار میگویند که این کار در واکنش به تبلیغات رسانهای آمریکا و رژیم صهیونیستی برای سفر کوشنر به مغرب همزمان با اعلام توافق سازش امارات و این رژیم و تلاش برای کشاندن مغرب به دایره عادیسازی روابط با تلآویو، صورت گرفته است.
طبق گزارش خبرگزاری آناتولی، امضاکنندگان این طومار تأکید کردند که حضور کوشنر در مغرب امری مردود است.
از جمله امضاکنندگان این طومار انجمنهای غیردولتی مدافع آرمان فلسطین اعم از «مجموعة العمل الوطنیة من أجل فلسطین»، «فیدرالیة أحزاب الیسار الدیمقراطی»(متشکل از سه حزب چپگرای معارض) و «حرکة التوحید و الاصلاح» وابسته به حزب «العدالة و التنمیة» است.
همچنین تعدادی از سندیکاها از جمله «النقابة الوطنیة للصحافة المغربیة»، «الائتلاف المغربی لهیئات حقوق الإنسان»(متشکل از دهها انجمن حقوقی) و دیگر نهادها، فعالان و شخصیتهای آکادمیک این طومار را امضا کردند.
کوشنر از چهارشنبه گذشته سفر منطقهای خود را از اردن آغاز کرده و پس از سفر به سرزمین اشغالی روز دوشنبه نیز به همراه هیأت صهیونیستی وارد ابوظبی شد.