رئیس سازمان جاسوسی امریکا با تکرار ادعاهای پیشین خود علیه برنامه هسته ای ایران، هشدار داد که تهران در صورت تولید سلاح اتمی با هزینهها و عواقب بسیار سنگینی روبرو خواهد شد.
جان برنان روز یکشنبه (2 فروردین) در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» گفت: «به نظرم آنها میدانند که در صورت تصمیم برای چنین گریزی (تولید سلاح اتمی) با هزینهها، پیامدها و عواقب شدیدی مواجه خواهند شد.»
وی ادعا کرد: «امریکا برای پیشگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی گزینههای متعددی در اختیار دارد. بنابراین، آنها میدانند که درصورت پیگیری این مسیر منافع خود را به خطر خواهند انداخت.»
اظهارات تحریکآمیز برنان در حالی بیان میشود که ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل امریکا، انگلیس، فرانسه،چین روسیه و آلمان پیش از مهلت یکم ژوئیه (22 تیر) برای حصول یک توافق جامع بر سر برنامه هستهای ایران از پیشرفت در مذاکرات خبر دادهاند.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز جمعه در ششمین روز از آخرین دور مذاکرات در شهر لوزان سوئیس با جان کری، وزیر خارجه آمریکا دیدار کرد.
جان کری (نفر اول سمت چپ)، ارنست مونیز (نفر دوم سمت چپ) مقابل ظریف و صالحی در مذاکرات لوزان، 29 اسفند 1393
ظریف در پی این نشست گفت: «پیشرفت های خوبی در طول این هفته داشتیم و کارهای بسیار سختی انجام دادهایم اما برخی کارها همچنان باقی مانده است.»
کری نیز روز شنبه گفت در راستای یک توافق نهایی پیشرفت ملموسی داشتهایم.
آمریکا، اسرائیل و برخی متحدان آنان ایران را متهم میکنند که در برنامه صلحآمیز هستهای خود به دنبال مقاصد نظامی است.
واشنگتن و متحدان آن بر پایه این اتهام بیاساس تحریمهای غیرقانونی علیه ایران وضع کردهاند.
ایران ضمن رد این اتهامات معتقد است به عنوان یکی امضاکنندگان متعهد به پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی و عضو سازمان بینالمللی انرژی اتمی از حق استفاده از فنآوری هستهای برای مقاصد صلحآمیز برخوردار است.
نمایی از ساختمان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین
به علاوه، آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها تأسیسات اتمی ایران را مورد بازرسی قرار داده اما تاکنون هیچگونه مدرکی دال بر انحراف برنامه هستهای در راستای تولید سلاح اتمی به دست نیاورده است.
شبکه تلویزیونی الجزیره ماه گذشته با انتشار یک سند سری از سازمان جاسوسی رژیم اسرائیل (موساد) نشان داد تلآویو از صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران مطلع است و به این نتیجه رسیده که ایران «در حال فعالیت لازم به منظور تولید سلاح اتمی نیست.»
موساد در گزارش خود که در 4 اسفند منتشر شد میگوید ایران برای غنیسازی اورانیومی که در تولید سلاحهای هستهای استفاده میشود «آماده نیست.»
در گزارش مشابه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) که در یکم اسفند به بیرون درز کرد نیز معلوم شد که واشنگتن تلاش کرده که از طریق ارائه شواهد دستکاری شده آژانس بینالمللی انرژی اتمی را درباره برنانه هستهای ایران گمراه کند.
م ص/ د ب
∎