به گزارش تسنیم، دکتر سیما سادات لاری، در نشست خبری امروز که در استودیو سلامت وزارت بهداشت و به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، گفت: ۶ ماه است که از شیوع کرونا (corona) در کشورمان می گذرد؛ بیماری ای که همه جهان را درگیر خودش کرده و مهمان ناخوانده ای است که شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را تحتتأثیر قرار داده است.
او ادامه داد: هنوز هم نادانسته های ما دربرابر دانسته های ما درباره این ویروس بسیار زیاد است و مطمئناً مردم و کادر بهداشت و درمان متحمل رنج های زيادي شده اند. بسياري از هم وطنان عزیزانشان را ازدست داده اند. این سردرگمی و بلاتکلیفی که برای برنامه ریزی های اقتصادی و زندگی مان وجود دارد، امکان دارد همه ما را آزار دهد. درعین حال همگی می دانیم که می توانیم در بحران ها تهدیدها را به فرصت بدل کنیم. هوشمندانه ترین روش این است که خودمان را با شرایط تطبیق دهیم و یک سبک زندگی جدید کرونایی را انتخاب کنیم.
هنوز هیچ واکسنی از کرونا مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت نیست
لاری با بیان این که همه دنیا از جمله کشور ما به شدت با آخرین متدها درگیر تهیه واکسن برای این بیماری هستند، تصریح کرد: هنوز هیچ واکسنی مورد تائید سازمان بهداشت جهانی نیست. البته نباید ناامید باشیم، ولی امکان دارد مانند بسياري از بیماریها من جمله ایدز، هیچ واکسنی هم برایش پیدا نشود. بنابراین، بهترین راه این است که سبک زندگی مطابق با کرونا را در پیش بگیریم. آنچه که مسلم است این است که با اصول پيشگيري مانند فاصله گذاری، استفاده از ماسک و شست و شوی مداوم دست ها می توانیم از ابتلا به این بیماری پيشگيري کنیم.
او افزود: به هرحال به علت مسایل اقتصادی، بازگشایی ها باید انجام می شد و بنابر اقتضای بازگشایی، پروتکل های بهداشتی تدوین شدند. حال برای این که سلامت بمانیم و بازگشایی ها هم ادامه یابد، باید پروتکل های بهداشتی رعایت شود. ما همواره در پی این بودیم که قانون از افرادی که ماسک می زنند و پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند، در برابر افرادی که این کار را انجام نمی دهند و سلامت دیگران را با مخاطره مواجه می کنند، حمایت کند. بر این اساس، یک سری تمهیدات قانونی در مصوبه ستاد ملی کرونا در ۲۵ مرداد در نظر گرفته شده است.
تفویض اختیار به دستگاه ها درباره مجازات متخلفان پروتکل های کرونا
او در این مورد گفت: به این ترتیب این تفویض به بالاترین مقام دستگاه و مدیرکل ها داده شده که اگر در ادارات کسانی پروتکل ها را رعایت نمی کنند، میتوانند بدون این که این اشخاص به هیئت های بدوی رسیدگی به تخلفات ارجاع شوند، بندهای مجازات توبیخ کتبی و حتی تا کسر حقوق برای شان اعمال شود.
از همه مردم می خواهیم پروتکل ها را رعایت کنند
سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: در واحدهای صنفی نیز کسانی که پروتکل ها را رعایت نمی کنند، ابتدا اخطار می گیرند و پس از پنج و سپس ۱۰ روز، تعطیلی صنف اتفاق می افتد. از همه مردم می خواهیم پروتکل ها را رعایت کنند. درعین حال ماه محرم را در پیش داریم که فرصتی برای بزرگداشت امام حسین (ع) است، ولی باتوجه به وضعیت کرونا این روند نمی تواند مثل سال های قبل انجام شود. بر این اساس امیدواریم همه به پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی محرم عمل کنند.
هزینه هر بیمار کرونایی در بیمارستان ها چقدر است؟
لاری در مورد هزینه هر بیمار کرونایی در بیمارستان ها و میزان پرداخت سازمان های بیمه گر در این زمینه، گفت: در هزینه های درمانی کرونا تمام سعی بر این شده است که به بیماران کم ترین فشار وارد شود. اگر کسی نیاز به بستری در آی سی یو نداشته باشد، در بیمارستان دولتی حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه می کند. اگر نیاز به آی سی یو داشته باشد، ولی داروی خاصی نخواهد، بطور متوسط ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه اش می شود. البته این هزینه برای کسانی است که پوشش بیمه ای ندارند. اگر کسی بیمه داشته باشد، ۱۰ درصد این مبالغ را می پردازد. درعین حال افرادی که بضاعت مالی ندارند، میتوانند از طریق مددکاری بیمارستان کمک دریافت کنند. در بیمارستان های خصوصی این هزینه بین دو تا ۲.۵ برابر است.
او ادامه داد: افرادی که جزو گروههای آسیب پذیر بودند و یا از طریق مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته اقدام کردند، تست مولکولی شان رایگان بوده است. درعین حال، افرادی که جزء گروههای آسیب پذیر نبودند، نرخ دولتی تست برایشان ۲۳۰ هزار تومان بوده است و نرخ مراکز خصوصی هم حدود ۴۵۰ تا ۵۲۰ هزار تومان است.
هر بیمار کرونا، بطور متوسط چند روز در بیمارستان بستری می شود؟
او افزود: تا به حال ۹۱ هزار مورد از مدارک بیماران بستری مبتلا به کرونا به بیمه سلامت ارسال شده که بطور متوسط ۵۴۰ هزار روز بستری را بیمه سلامت پوشش داده است؛ یعنی هر بیمار ۶ روز بطور متوسط در بیمارستان بستری بوده است. درعین حال بیمه سلامت تغییراتی در گایدلاین ها ارائه داده و محدودیت هایی را برداشتند و تغییراتی در آزمون های وسع داده اند.
حضور ۷۵۰۰ ناظر بهداشت محیط در حوزه های کنکور سراسری
او در مورد وضعیت رعایت پروتکل ها در کنکور سراسری، بیان کرد :حدود ۷۰۰۰ تا ۷۵۰۰ ناظر بهداشت محیط در سراسر حوزه های کنکور حضور دارند. بر اساس تصاویری که از استان های مختلف ارسال شده ، پروتکل ها به خوبی رعایت شده است. از آنجایی که تجربه این کار در آزمون دکترا وجود داشت و شاهد رضایت۹۰ درصدی بودیم، آزمون سراسری نیز به خوبی برگزار می شود. به هرحال فاصله گذاری بیشتری انجام و قرار شد حوزه های بزرگتری در اختیار قرار گیرد. بنظر میرسد در روزهای آتی هم این آزمون با کمترین آسیب و به خوبی برگزار شود. باید توجه کرد که داوطلبان با کد ملی در سامانه سیب ثبت میشوند و میتوان آنها را رصد کرد.
لاری در پاسخ به سؤالی در مورد وضعیت شیوع کرونا در کشور، یادآور شد: تقریبا در موج دوم کرونا هستیم. بسياري از استان ها موج دوم را تجربه می کنند. بعضی از استان هایمان موج دوم را شدیدتر تجربه کردند، بعضی استان ها خیلی ملایم موج دوم را رد کردند. در بعضی استان ها مانند، خوزستان ۱۰ هفته در پیک قرار داشتیم. خوزستان دوران سختی را گذراند. درعین حال درباره کرونا نمی توان اظهار نظر قطعی ارائه داد. زیرا هر رفتاری که انجام دهیم و هر تغییر در رعایت پروتکل های بهداشتی، دو هفته بعد تأثیرش را بر روی پروتکل های بهداشتی نشان می دهد و چهار هفته بعد بر روی میزان فوتی ها تأثیرش را نشان می دهد.
کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی بستری های کرونا
او ادامه داد: در حال حاضر نسبتاً روند نزولی باثبات و آهسته ای را طی می کنیم و بستری ها ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش داشته است. وقتی میزان بستری کاهش می یابد، یک نویدی برای ما است چراکه در دو هفته آینده، آمار فوتی هایمان هم سیر کاهشی خواهد داشت.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: بخشی از آمار ابتلاها، به میزان تست و بیماریابی وابسته است. برای برخی استان هایمان مانند فارس نگرانیم که هنوز پیک خیلی شدیدی را تجربه نکرده است. البته مدیریت خوبی انجام می دهد. استان سیستان و بلوچستان را مرتباً رصد می کنیم که فعلاً ثبات خوبی دارد. یزد برایمان مهم است. از آنجایی که گیلان و قم موج شدیدی را تجربه کرده بودند و اکنون کمی روند صعودی دارند، برایمان مهم است. اکنون مازندران بدترین وضعیت را دارد. مسافرت ها به این استان هم این وضعیت را دامن می زند. به محض اینکه رفتارمان تغییر کند، آمار میتواند در نوسان باشد. به طورکلی روند بیماری شیب نسبتاً ملایم و نزولی را طی می کند.
لاری در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری مراسم در فضاهای سربسته در محرم، اظهارکرد: به هرحال هنگامی که یک بحران پیش می آید، امکان دارد خيلي فرصت هماهنگی نباشد و تناقضاتی در بخش های مختلف ایجاد شود. محرم برای ما بسیار مهم است. بسیاری از هیئت ها و مداحان اعلام کردند که تغییرات کرونایی در برگزاری مراسم داده اند. حتی مخارج مراسمشان را صرف امور خیریه کردند. بحث نذر ماسک مطرح شد و اقدامات خوبی انجام شد. البته فصل الخطاب ما همان طور که مقام معظم رهبری هم فرمودند، دستورالعملی است که ستاد ملی کرونا تصویب کرده و وزارت کشور آنرا ابلاغ کرده است. متن دستورالعمل واضح است. در ستاد ملی کرونا هم تأکید شده که عزاداری در فضای سربسته ممنوع است و بهتر است نذورات در قالب جیره های خشک باشد.
او همچنین در مورد نحوه مجازات افرادی که پروتکل های بهداشتی را در محرم رعایت نمی کنند، گفت: جلساتی با سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد که متعهد به رعایت پروتکل ها شدند و وزارت کشور پروتکل ها را ابلاغ کرده و وزارت بهداشت ناظر بر رعایت پروتکل ها است. وزیر بهداشت اعلام کردند که سلامت مردم شوخی بردار نیست. کادر بهداشتی و درمانی واقعاً فشار وحشتناکی را تحمل کردند، خیلی از آنها مبتلا شدند و خیلی از آنها را از دست داده ایم. بعضی از کادر بهداشتی و درمانی در مکان های دیگری ساکن شدند و همراه خانواده هایشان نمی روند. کادر بهداشت و درمان خسته اند و درعین حال نگران مردم و نگران پاییز هستند. کادر درمانی نیاز به تجدیدقوا دارند. اصلاً از این موضوع کوتاه نمی آییم. از نظر شرعی و انسانی هم درست نیست که عزاداری که جنبه عقلانیت و معنویت دارد، منتهی به این شود که سلامت مردم را تهدید کند. این شور باید با شعور همراه باشد، قطعاً نظارت زيادي روی این موضوع داریم.
***
تمدید محدودیت های کرونایی در تهران
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از استمرار اعمال محدودیتهای کرونایی در تهران در هفته آینده خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در گفتگوی زنده خبری شبکه تهران و شبکه خبر از بستری ۵۱۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستانهای تهران در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به گفته او در شبانه روز گذشته ۳۶۹ بیمار جدید در بخش های عادی و ۱۴۶ بیمار نیز در بخش های ویژه با تشخیص کرونا در بیمارستانهای تهران بستری شدند.
زالی ادامه داد: ۸ درصد مراجعان به بخشهای سرپایی بهداشتی و درمانی نیاز به بستری داشتند و۴۸۰ بیمار نیز از مجموعه بیمارستانها در این بازه زمانی ترخیص شدند.
او با اشاره به آخرین تصمیمات ستاد کرونای تهران گفت: با هماهنگی استانداری تهران محدودیت های اعمال شده هفته آینده نیز تمدید خواهد شد که محور اصلی آن حضور چرخشی حداکثر یک سوم کارکنان است و سازمان ها میتوانند از ظرفیت دورکاری کارکنان در تهران استفاده کنند.
زالی یادآور شد: شرایط بیماری در تهران کماکان تغییرقابل توجهی نداشته است و از نظر طبقه بندی بیماری پرخطر، پرمخاطره و قرمز است به همین دلیل با هماهنگی استانداری تهران قرار شد محدودیتها برای هفته آتی نیز تمدید شود.
به گفته فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت، براساس بخشنامه ابلاغ شده به دستگاههای اجرایی ۱۶ گروه مختلف از جمله مادران باردار و شیرده دارای کودکان زیر ۳ سال، اشخاص بالای ۶۵ سال، افراد دارای بیماری های زمینه ای و... جزو گروه های پرمخاطره تلقی می شوند و در اولویت دورکاری قرار دارند.
او با اشاره به همکاري خوب والدین و داوطلبان در نخستین روز برگزاری کنکور سراسری در رعایت پروتکل های حفاظتی و بهداشتی به سایر داوطلبان نیز توصیه کرد که در روزهای آینده رعایت پروتکل های بهداشتی و حفاظتی را مد نظر قرار دهند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت در خاتمه سخنان خود به داوطلبان و خانواده های آنان با توجه به شیوع کرونا توصیه کرد که پس از پایان کنکور هم چنان با متانت و بردباری از مسافرت و شرکت درتجمعات اجتناب کنند تا در معرض خطر بیماری قرار نگیرند.