شناسهٔ خبر: 42093880 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

معاون وزیر بهداشت اعلام کرد

آخرین وضعیت واکسن ایرانی کرونا

صاحب‌خبر - معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آغاز سیر نزولی کرونا در کشور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گفت: برای برگزاری کنکور پروتکل‌های سختگیرانه به وزارت علوم ابلاغ شده و حدود ‌۷۰۰۰ نفر از همکاران ما برای نظارت بر اجرای پروتکل‌ها آماده‌اند.
علیرضا رئیسی در نشست خبری ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران، با تشکر از مردم به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گفت: خوشبختانه در سطح کشور روزبه‫روز شاهد هستیم که رعایت پروتکل‌ها به خوبی انجام می‌شود و میزان استفاده از ماسک در کشور روند قابل قبولی دارد، اما ما هنوز انتظار داریم که بیشتر شود. از مردم خواهش می‌کنیم که به‌ویژه در وسایل حمل و نقل عمومی بسیار مراقب باشند. یادمان باشد که هم استفاده از ماسک مهم است و هم فاصله‌گذاری، هر دو باید باهم انجام شوند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: هفته‌های بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم. روند بیماری در کشور خیزی برداشت و میزان بیماری و بستری در بیمارستان‌ها و مرگ و میر افزایش یافت. با تلاش همکارانم در سراسر کشور و البته رعایت پروتکل‌های بهداشتی باعث شد که خوشبختانه این شیب صعودی و خیز بیماری دارد سیر نزولی طی می‌کند که امیدوارم ادامه یابد.
به گفته رئیسی، طبق آخرین بررسی‌هایی که انجام دادیم میزان بستری در بیمارستان‌ها در استان‌های مختلف در حال کاهش است. البته به این معنا نیست که وضعیت‌مان خوب و سفید شده است، بلکه ثابت شده است که رعایت پروتکل‌های بهداشتی و جدی گرفتن ویروس، ارتباط مستقیمی با میزان و روند بیماری در سطح کشور دارد. هرچه بیشتر پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری را رعایت کنیم، قطعا میزان مبتلا و بستری در بیمارستان‌ها و بعد از آن میزان مرگ و میر کاهش می‌یابد. دو هفته بعد از رعایت پروتکل‌ها، سیر نزولی رخ می‌دهد.‌ در حالیکه در صورت عدم رعایت پروتکل‌ها، دو هفته بعد شاهد خیز بیماری خواهیم بود که یک هفته بعد از آن بستری در بیمارستان‌ها افزایش می‌یابد و یک ماه بعد هم میزان مرگ و میر بالا می‌رود. بنابراین بعد از اینکه دو تا سه هفته پروتکل‌ها را رعایت کنیم، اثر آن را می‌بینیم.
ابلاغ پروتکل‌های سختگیرانه برای برگزاری کنکور سراسری
رئیسی با بیان اینکه رعایت پروتکل‌ها توسط مردم باعث شد که اثر آن را ببینیم و روند بستری در بیمارستان‌ها سیر ملایم‌تری را طی می‌کند و البته هنوز برخی استان‌ها بسیار درگیر هستند، گفت: در عین حال کنکور و ماه محرم را پیش رو داریم. برای برگزاری کنکور پروتکل‌های سختگیرانه به وزارت علوم ابلاغ شده و حدود ‌۷۰۰۰ نفر از همکاران ما برای نظارت بر اجرای پروتکل‌ها آماده‌اند. با روسای دانشگاه‌های سراسر کشور جلسه داشتیم و این افراد را توجیه و هماهنگ کردیم.
وی با تاکید بر اینکه ان‫شالله شاهد کنکور ایمنی خواهیم بود، گفت: خانواده‌ها با اطمینان و خیال راحت باشند. باید دانش‌آموزان را از نظر روحی و روانی حمایت کنید تا با خیال راحت در کنکور حاضر شوند. اتفاقا مهم‌ترین نگرانی ما تجمع والدین پشت در مراکز برگزاری کنکور است که نباید اتفاق بیفتد.
آخرین وضعیت واکسن ایرانی کرونا
رئیسی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره واکسن کرونا، گفت: ۱۴۸ واکسن کرونا در دنیا در مرحله ابتدایی و مطالعات پیش بالینی هستند. باید توجه کرد که تولید واکسن مراحل مختلفی دارد؛ یک مرحله، مرحله آزمایشگاهی است که در این مرحله بررسی می‌شود که آیا می‌توان این واکسن را فرموله کرد یا خیر. این مرحله، مرحله صفر محسوب می¬شود. مرحله دوم، مرحله پیش بالینی است که در این مرحله واکسنی که در آزمایشگاه تولید شده، روی حیوانات امتحان می‌شود و هدف اصلی این مرحله این است که آیا واکسنی که در آزمایشگاه تولید شده، می‌تواند سیستم ایمنی آن حیوان را تحریک کند و آنتی‌ژن تولید کند یا خیر. اگر پاسخ ایمنی ایجاد کرد، وارد فاز یک می‌شوند.
به گفته معاون وزیر بهداشت، در فاز یک واکسن بر روی گروه کوچکی از افراد که داوطلب می‌شوند، واکسن را امتحان می‌کنند که دو هدف اصلی این اقدام، ایمن بودن خود واکسن است که افراد را دچار شوک نکند و دوم اینکه آیا این واکسن برای بدن انسان ضرر ندارد. در فاز دوم هدف این است که علاوه بر اهداف فاز یک، واکسن بر روی گروه بزرگتری استفاده می‌شود که شامل چند صد نفرند. در این فاز یک هدف دیگر هم وجود دارد و آن این است که دوز و میزان واکسن را مشخص می‌کنند. یعنی چه میزان از واکسن باید وارد بدن شود تا ایمنی ایجاد شود. در فاز سوم واکسن بر روی چندین هزار نفر واکسن را امتحان می کنند. این فاز ویژگی خاصی دارد که این است که یک گروه کنترل دارد. یعنی به عده‌ای واکسن را تزریق کرده و به عده‌ای هم ماده دیگری تزریق می‌کنند تا اثربخشی واکسن را بسنجند. اگر این مرحله موفق بود واکسن وارد فاز دریافت تاییدیه می‌شود که بعد از دریافت تاییدیه وارد تولید انبوه می‌شود.
وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت در زمینه واکسن کرونا با توجه به پاندمی این بیماری به شرکت‌های تولید واکسن اجازه داده است که استثنائا در زمینه کووید-۱۹ می‌توانند فاز یک و دو یا فاز دو و سه را ادغام کنند تا زمان کوتاه شود و بتوانند به تولید واکسن برسند. باید پرسید چرا سازمان جهانی بهداشت درباره تولید واکسن سختگیری می‌کند؟ زیرا دارو را به کسی می‌دهیم که بیمار است که می‌تواند جان فرد را نجات دهد و حالا ممکن است ۲۰ درصد عوارض جانبی هم داشته باشد. این درحالی است که واکسن را به افراد سالم تزریق می‌کنیم تا در برابر بیماری ایمن شوند و به همین دلیل بسیار مهم است ونباید به فرد سالم واکسنی تزریق کنید که بیمارش کنید. شش واکسن در دنیا در فاز سوم قرار دارند. روسیه برای واکسن کرونا مراحلی را که گفتم به طور کامل طی نکرده و تاییدیه نگرفته است و خودش تولید کرده است. یک واکسن ساخت چین هست که تاییدیه گرفته و صرفا یکسال مجوز دارد و فقط برای ارتش چین هست و برای جای دیگر استفاده نمی‌شود.
وی درباره وضعیت تولید واکسن کرونا در ایران نیز گفت: اکنون واکسن ایرانی کرونا فاز حیوانی را شروع کرده و در این مرحله است که فاز یک یا دو را آغاز می‌کنند. باید توجه کرد که حداقل یک سال دیگر برای تولید واکسن زمان می‫برد و اگر واکسن ایرانی هم مراحل را پاس کند، ممکن است آبان سال آینده به دست آید.
احتمال ادامه محدودیت‌های تهران در شهریور
رئیسی درباره اجرای مجدد طرح ترافیک در تهران، گفت: محدودیت‌ها در تهران تا پایان مرداد ماه ادامه دارد و سپس بر اساس ارزیابی‌هایی که انجام می‌شود، مجددا درباره تمدید محدودیت‌ها یا تعدیل آن تصمیم می‌گیریم. فکر می‌کنم که بخش زیادی از محدودیت‌های تهران در شهریور ماه هم ادامه داشته باشد. در زمینه طرح ترافیک هم که در تهران اجرا می‌شود، به طور کلی از نظر من راه حل و علاج اصلی این است که زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی را درست کنیم. وقتی طرح ترافیک را برمی‌داریم، مرکز شهر شلوغ می‌شود و ممکن است آلودگی هوا بالا رود و وقتی آن را اجرا می‌کنیم، تجمعات بیشتر می‌شود بنابراین فکر می‌کنم این موارد مُسَکن هستند و راه حل اصلی نیستند.

برچسب‌ها:

نظر شما