به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از تلویزیون فرانس 24، تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران تمدید نخواهد شد؛ پیش نویس قطعنامه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد با مخافت چین و روسیه رو به رو شد.
خبرنگار شبکه در نیویورک در این باره گفت به طور قطع رد پیش نویس قطعنامه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد ضربه سنگینی برای دیپلماسی آمریکاست. چین و روسیه از وتوی خود برای رد این قطعنامه در شورای آمریکا استفاده کردند. طبق این پیش نویس قطعنامه، تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران پیشنهاد شده بود. علاوه بر وتوی چین و روسیه، یازده عضو شورای امنیت از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا بلافاصله پس از نتیجه رای گیری اعلام کرد، عدم توانایی شورای امنیت برای واکنش قاطع برای صلح وامنیت بین المللی غیرقابل بخشیدن است.
در واقع ایران میتواند به محض لغو تحریمها از اواسط اکتبر بار دیگر از شرکای تاریخی خود از جمله چین و روسیه سلاح بخرد.
خبرنگار شبکه افزود باید در نظر داشت که از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ایران دشمن شماره یک وی به حساب میآید. ترامپ هرچه در توان داشت برای پایان دادن به توافق هستهای 2015 که در دوران باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا امضا شده بود، انجام داد. در نهایت نیز آمریکا از این توافق خارج شد. اما سایر امضا کنندگان توافق شامل فرانسه، انگلیس، آلمان، چین و روسیه همچنان از این توافق، حمایت میکنند.
آمریکاییها همچنان به دنبال نابودی این توافق پیش از پایان دوران ریاست جمهوری ترامپ هستند.
توئیتر/ اولیانوف: شکست تلاش آمریکا در سازمان ملل قابل پیش بینی بود
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بین المللی وین نوشت: تلاش آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران شکست خورد. کاملا قابل پیش بینی بود. این تلاش بی پایه بود. کسانی که از این موضوع ابراز نگرانی میکنند، نباید در این راه بزرگنمایی کنند. فقط به یاد داشته باشید که پیش از سال 2010 هیچ تحریمی نبود و هیچ فاجعهای هم رخ نداد. حالا هم رخ نخواهد داد.
بیانیه نمایندگی دائم چین در سازمان ملل درباره شکست قطعنامه ضد ایرانی آمریکا در شورای امنیت
نمایندگی دائم چین در سازمان ملل در حساب رسمی خود در توییتر اعلام کرد: پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره ایران امروز توسط شورای امنیت سازمان ملل رد شد.
نتیجه رای گیری یک بار دیگر نشان میدهد که یکجانبه گرایی از حمایت برخوردار نیست و قلدری شکست خواهد خورد.
هرگونه تلاشی برای اولویت بخشیدن به منافع خود به جای منافع مشترک جامعه بین المللی به بن بست میخورد.
اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت معتقد هستند که باید از برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل دفاع و آن را اجرا کرد.
آمریکا، که دیگر از طرفهای برجام نیست، حق ندارد از شورای امنیت درخواست کند به اسنپ بک (بازگرداندن تحریم ها) استناد کند.
در صورتی که آمریکا پافشاری کند، محکوم به شکست است.