اسلام اهمیت زیادی برای نجات جان انسانها قائل است به طوریکه در قرآن آمده هرگاه کسی موجب بقای نفسی شود، مانند آن است که جان تمام انسانها را نجات داده است.
ارزش نجات جان افراد زمانی چند برابر میشود که فرد نجاتدهنده خودش نیز در خطر باشد و صرفاً برای رضای خدا و بازگرداندن آرامش به خانواده فردی که تصادف کرده، در سیلاب گرفتار آمده، در کوهستان گم شده، زیر آوار محبوس مانده و ... همه خطرات را به جان بخرد و به دل حادثه پا بگذارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه البرز، اعضای جمعیت هلال احمر کسانی هستند که بدون هیچ توقعی، چشم بر زندگی خود میبندند و با نجات جان افرادی که به شکلهای مختلف در حوادث طبیعی و غیرطبیعی گرفتار آمدهاند، فرصت دوباره زندگی را به آنان هدیه میکنند.
هلال احمریها همیشه آمادهاند تا در صورت وقوع هر حادثه، در کوتاهترین زمان ممکن در محل حاضر شوند و اقدامات امدادی خود را به کسانی که به کمک نیاز دارند، ارائه دهند. با نزدیک شدن به ایام پایانی سال و شروع دور اول سفرهای نوروزی، مسئولیت کسانی که داوطلبانه به عضویت هلال احمر درآمدهاند، دوچندان میشود. نیروهای هلال احمر درست زمانی که اکثر مردم در کنار خانوادههایشان از تعطیلات نوروز لذت میبرند و به استراحت و تفریح مشغولند، در پایگاههای جادهای و شهری مستقر شده و در آمادهباش کامل به سر میبرند.
هلال احمریها در استان البرز نیز با ارائه خدمات مختلف به مسافران نوروزی، به زیباترشدن روزهای نخستین سال برای افرادی که از استانهای دیگر میهمان البرز شدهاند، کمک میکنند. هلال احمر در آستانه نوروز امسال نیز طبق روال سالهای گذشته طرحهای مختلفی را به اجرا درآورده تا بار دیگر نشان دهد که این هلال سرخ چیزی جز هلال مهربانیها نیست.
مردم سامانه 112 را فراموش نکنند
مدیر جمعیت هلال احمر استان البرز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه البرز، گفت: بیش از 10 سال است که فعالیتهای نوروزی جمعیت هلال احمر در سراسر کشور انجام میشود.
دکتر احسان نصیری، افزود: سازمان جمعیت هلال احمر یک سازمان مردم نهاد و عامالمنفعه است که تغییرات دولتها تغییری در ارائه خدمات این سازمان به مردم نخواهد کرد.
وی با اشاره به تعداد پایگاههای نوروزی هلال احمر، یادآور شد: 20 پایگاه نوروزی به صورت ثابت، موقت و سیار از 26 اسفندماه تا 14 فروردین در مناطق مختلف استان مستقر شدند. این پایگاهها 24 ساعته و به صورت شبانهروزی به مسافران نوروزی خدماترسانی میکنند.
نصیری ادامه داد: در ایام نوروز تعدادی از جوانان جمعیت هلال احمر در قالب تیمهای سازمانیافته در مبادی ورودی و خروجی استان مستقر میشوند و اطلاعات ضروری از جمله تعداد بیمارستانهای استان، داروخانههای شبانهروزی و ... را از طریق بروشور، سیستم موبایل و بیان شفاهی و چهره به چهره در اختیار مسافران قرار میدهند.
وی اضافه کرد: جوانان عضو هلال احمر به صورت داوطلبانه و خودجوش نسبت به نجات جان مردم در حوادث و اتفاقات اقدام میکنند و در قبال خدمات خود هیچگونه مبلغی دریافت نمیکنند و فقط هر ماه مبلغ ناچیزی به عنوان حق ایاب و ذهاب به حساب آنها واریز میشود.
مدیر جمعیت هلال احمر استان البرز ادامه داد: این نیروها طی سال آموزشهای مختلفی میبینند و بارها در دورههای بازآموزی شرکت میکنند تا بتوانند در زمان بروز حادثه بهترین عکسالعمل را نشان دهند.
وی همچنین اظهار کرد: داوطلبان جمعیت هلال احمر بر حسب آموزشهایی که میبینند به امدادگر، نجاتگر و ایثارگر تقسیمبندی میشوند. این آموزشها داوطلبان را برای نجات جان افراد در زمان وقوع سیلاب، گرفتارآمدن در کوهستان، گیرکردن در زیر آوار و حوادث جادهای آماده میکند.
نصیری افزود: جمعیت هلال احمر استان البرز به چهار سِت نجات سبک و یک ست نجات سنگین مجهز است که هریک از این ستها بیش از یک میلیارد تومان قیمت دارند.
وی در ادامه به کارکرد سامانه 112 هلال احمر اشاره کرد و گفت: مردم با تماس با 112 میتوانند در کوتاهترین زمان ممکن از خدمات هلال احمر استفاده کنند.
نصیری با بیان تفاوت خدمات اورژانس با هلال احمر، ادامه داد: نیروهای هلال احمر تنها خدمات پزشکی و پیرا پزشکی ارائه نمیکنند بلکه در هر حادثه و اتفاقی اعم از درونشهری و برونشهری آماده خدماترسانی به آسیبدیدگان و نیازمندان امداد هستند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به اهمیت وجود پایگاه امداد هوایی در استان اشاره کرده و گفت: در برخی از حوادث تنها امداد هوایی میتواند در سریعترین زمان به کمک آسیب دیدگان برسد و امکان دسترسی خودروهای امدادی وجود ندارد، به همین دلیل وجود پایگاه امداد هوایی در استان ضروری به نظر میرسد.
نصیری تصریح کرد: در حال حاضر یک آشیانه پرواز با پد مورد نیاز در پایگاه اقماری هیو وجود دارد ولی به دلیل وجود برخی مشکلات حقوقی با سیمان آبیک امکان استفاده از این پایگاه وجود ندارد.
مدیر جمعیت هلال احمر استان البرز افزود: با رایزنیهای انجامشده، بناست هلال احمر از این پایگاه از سوم تا هشتم فروردین به طور موقت استفاده کند.
اجرای سه طرح نوروزی
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان البرز نیز در گفتوگو با ایسنا از اجرای سه طرح نوروزی در آستانه سال جدید خبر داد و گفت: یکی از این طرحها «فرشتگان رحمت» نام دارد که امسال در دو مرحله (جمعآوری و بستهبندی کمکهای مردمی و توزیع آنها در بین نیازمندان) اجرایی میشود.
حسین دیناروندی افزود: بسته بندی کالاها و اقلامی که خیرین به پایگاههای هلال احمر دادهاند از دوم تا 19 اسفند انجام شد و توزیع این بستهها نیز 26 اسفند به پایان رسید.
وی یادآورشد: این بستههای غذایی میان افراد بیبضاعت و نیازمندی که توسط اعضای جمعیت هلال احمر شناسایی و یا از طریق برخی مسئولین معرفی شدهاند، توزیع شد.
دیناروندی ادامه داد: نیازمندانی که معلول جسمی - حرکتی بودند یا نمیخواستند به مراکز توزیع این اقلام مراجعه کنند، بستههایشان را در منزل تحویل گرفتند. امسال حدود یک هزار سبد غذایی بین نیازمندان و افرادی که وضعیت مالی مناسبی نداشتند توزیع شد.
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان البرز یادآور شد: هدف از اجرای این طرح حمایت از اقشار کم درآمد و کسانی بود که وضعیت اقتصادی آنها زیر خط فقر قرار دارد.
وی همچنین اظهار کرد: در این طرح، برخی خیرین و نیکوکاران برای اطمینان از این که کمکهای غیر نقدی آنها به افراد نیازمند میرسد در کنار داوطلبان هلال احمر سبدهای غذایی را که تهیه کردهاند بین خانوادههای موردنظر توزیع کردند.
وی ادامه داد: ارزش هریک از این سبدهای غذایی طرح «فرشتگان رحمت» صد هزار تومان بود و بیش از 80 میلیون تومان برای این طرح هزینه شد و مبلغ تامین شده برای این طرح توسط خیرین و نیکوکاران تهیه شده است.
دیناروندی در ادامه، از طرح «مروجین سلامت» به عنوان یکی دیگر از طرحهای نوروزی هلال احمر نام برد و گفت: این طرح به منظور آشنایی آحاد مردم بویژه جوانان با مواد منفجره خطرساز و غیر استاندارد در آستانه آخرین سهشنبه سال اجرایی شده است.
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان البرز اضافه کرد: استفاده از مواد محترقه غیر استاندارد سالانه آسیبهای مالی و جانی زیادی به خانوادهها میزند و باعث میشود کام برخی از خانوادهها در آستانه سال جدید تلخ شود.
وی تصریح کرد: امسال هلال احمر با نصب چادر در معابر و خیابانها و توزیع بروشور در خصوص آسیبهای استفاده از مواد محترقه غیراستاندارد و حضور در مدارس و خانههای داوطلبی استان نسبت به اطلاعرسانی به مردم برای برگزاری چهارشنبهسوری امن اقدام کرده است.
دیناروندی ادامه داد: بیش از 5000 هزار بروشور بین مردم توزیع شد و اطلاعرسانی گستردهای نیز توسط اعضای جمعیت هلال احمر صورت گرفت.
دیناروندی در ادامه به سومین طرح نوروزی هلال احمر نیز اشاره کرد و گفت: این طرح که «نیابت» نام دارد، با هدف سرکشی به افرادی که فاقد فرزند هستند، فرزند خود را از دست دادهاند یا فرزندشان در خارج از کشور زندگی میکند و حالا در آسایشگاهها و خانههای سالمندان زندگی میکنند، اجرایی میشود.
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان البرز اضافه کرد: اکنون جمعیت هلال احمر استان چهار هزار و 850 داوطلب دارد که تعداد زیادی از آنها یک روز مانده به عید در آسایشگاهها و خانههای سالمندان حضور مییابند و با اهدای گل و شیرینی به افراد مسن زمینه شادی و نشاط آنها را فراهم میکنند.
وی ادامه داد: هلال احمر آمادگی دارد کمکهای غیر نقدی خیرین را از طریق شماره حساب 99999 بانک ملت، دریافت و به نیازمندان برساند.
هر خانواده ایرانی، یک امدادگر
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان البرز نیز به خبرنگار ایسنا گفت: طرح نوروزی هلال احمر از 25 اسفند آغاز شده است و تا 14 فروردین ادامه دارد.
داوود رجبی افزود: اکنون در استان البرز شش پایگاه ثابت هلال احمر مستقر است که در ایام نوروز تعداد این پایگاه به 20 مورد که شامل پایگاههای ثابت، سیار و موقت است، میرسد.
وی ادامه داد: در ایام نوروز، تعداد پایگاههای محور کرج - چالوس که یکی از مهمترین محورهای استان است از 2 به 8 پایگاه میرسد. بسیاری از تصادفات محور کرج - چالوس به دلیل عدم آگاهی مردم از زمان یکطرفه و دوطرفه شدن این محور اتفاق میافتد. بسیاری از مسافران از زمان دقیق یکطرفه و دوطرفه شدن این محور خبر ندارند و همین باعث وقوع بسیاری از تصادفات رانندگی در این محور میشود.
رجبی همچنین اظهار کرد: رانندگان در برخی روزها با تصور یک طرفه بودن اتوبان با سرعت روبه جلو پیش میآیند و ناگهان متوجه میشوند که جاده دو طرفه است ولی دیگر برای کنترل ماشین دیر شده و تصادف اتفاق میافتد. برای جلوگیری از وقوع تصادفات بویژه در ایام تعطیلات نوروز و تابستان که این محور بسیار شلوغ میشود، لازم است در هر 10 کیلومتر یک تابلوی الکترونیکی اعلام موقعیت جاده نصب شود. با نصب این تابلوها رانندگان در فواصل کمی از یکدیگر به یکطرفه یا دوطرفه بودن جاده پی میبردند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان البرز در بخش دیگری از صحبتهای خود به انجام 968 عملیات امدادی توسط نیروهای هلال احمر در 11ماه گذشته اشاره کرد و گفت: 718 مورد از این حوادث در جادههای استان اتفاق افتادهاند. در این حوادث در مجموع چهار هزار و 318 نفرآسیب دیدند که بیش از سه هزار نفر آنها آسیبدیدگان جادهای بودند.
وی به اهمیت آموزش به عنوان مهمترین رکن هلال احمر نیز اشاره کرد و یادآور شد: آموزش مناسب به شهروندان در گروههای سنی مختلف باعث میشود شعار «هر خانواده، یک امدادگر هلال احمر» تحقق یابد.
رجبی در پایان گفت: اگر در هر خانوادهای افرادی باشند که به انجام اقدامات امدادی در زمان وقوع حادثه مسلط باشند، بدون شک آسیبهایی که پس از وقوع حوادث به افراد وارد میشود، بسیار کمتر خواهد شد.
گزارش و مصاحبه: المیرا اگیر - خبرنگار ایسنا، منطقه البرز
انتهای پیام