شناسهٔ خبر: 41960566 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

بین الملل

چهارمین شب اعتراضات هزاران نفری در بلاروس علیه نتایج انتخابات/ آمریکا به تحریم‌ بلاروس می اندیشد

اعتراضات در بلاروس برای چهارمین شب ادامه یافت.

صاحب‌خبر -

هزاران معترض بلاروسی برای چهارمین شب متوالی در پایتخت و دیگر شهرهای این کشور در اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری که الکساندر لوکاشنکو را برای ششمین بار به قدرت رساند، به خیابان ها آمدند.

به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، شهروندان بلاروس به آنچه تقلب در انتخابات ریاست جمهوری و تمدید حاکمیت ۲۶ ساله الکساندر لوکاشنکو می خوانند و همچنین به سرکوب معترضان اعتراض دارند.

در بخش های مختلفی از مینسک، پایتخت بلاروس، گروه هایی متشکل از صدها تن زنجیره های انسانی تشکیل دادند. خودروسواران برای اعلام حمایت خودشان بوق می زدند و در بعضی مناطق به آهستگی حرکت می کردند تا مانع تحرک خودروهای پلیس شوند. در یکی از خیابان ها، مردم با ایستادن در بالکن ساختمان ها به نشانه همبستگی دست می زدند. پلیس ضد شورش بلاروس به سمت آن ها گلوله پلاستیکی شلیک می کرد.

اعتراضات مشابهی در دست کم پنج شهر دیگر بلاروس علیه نتایج انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. از زمان اعلام نتایج، معترضان هر شب با درخواست بازشماری آرا به خیابان ها می آیند. براساس نتایج، لوکاشنکو بیش از ۸۰ درصد و رقیب اپوزیسیون او ۱۰ درصد رأی گرفت.

روز چهارشنبه همچنین گروه هایی تشکیل شده از صدها زن در چندین منطقه از مینسک زنجیره های انسانی تشکیل دادند و شعار "شرم" سر می دادند و خواهان پایان سرکوب معترضان بودند. پلیس بلاروس که در استفاده از خشونت علیه تجمعات کاملا زنانه تردید داشت، آن ها را بدون توسل به خشونت متفرق کرد.

با این حال در اعتراضات شبانه، مقام ها سطح خشونت بی سابقه ای را به نمایش گذاشتند که در دوران حاکمیت لوکاشنکو دیده نشده بود. پلیس، معترضان را با گاز اشک آور، نارنجک صوتی، آب پرفشار، گلوله پلاستیکی و ضرب و شتم با چماق سرکوب می کند. افسرانی با لباس‌های سیاه رنگ، معترضان را تا داخل ساختمان های مسکونی تعقیب می کنند و عامدانه روزنامه نگاران را هدف قرار داده، آن ها را کتک زده و دوربین‌های آن ها را می شکنند.

کسنیا ایلیاشویچ ۲۳ ساله که متخصص آی تی است و به اعتراضات ملحق شده است، اظهار‌کرد: ما به دنبال اعتراضات مسالمت آمیز هستیم. ما شجاعت به خرج داده و به خیابان ها آمده ایم. ما برای همه این جا هستیم.

در جریان اعتراضات سه شب قبل، دست کم ۶۰۰۰ تن بازداشت و صدها تن مجروح شده اند. بستگان این شهروندان بلاروسی هم در زندان های سرتاسر این کشور دنبال نشانی از بستگان مفقود شده خود می گردند. گالینا ویتوشکو ۶۳ ساله که مقابل زندانی در مینسک ایستاده بود، اظهار‌کرد: حتی آن کسانی که وفادار بودند، در جریان این سه روز، چهره اصلی این دولت را دیدند. چطور میتوانید چنین رفتاری با مردم خودتان داشته باشید؟ برندگان واقعی چنین رفتاری نمی کنند.

ویاسنا، گروه حقوق بشر بلاروس گزارش داده است که بسياري از زخمی ها از ترس بازداشت توسط پلیس به مراکز درمانی مراجعه نکرده اند.

پاول ساپلوکو از اعضای ویاسنا می گوید: «ما اطلاعاتی در دست داریم که نشان می دهد کارمندان مراکز پزشکی موظف هستند اطلاعات کلیه زخمی ها را به پلیس گزارش دهند و پزشکان موظفند تا معترضان را نه به عنوان قربانی، بلکه بعنوان دشمنان ثبات بلاروس ببینند.»

در شروع هفته، دولت یک کمیته تحقیقات را در واکنش به شورش های گسترده در این کشور تشکیل داد. حاصل کار این کمیته، بازداشت حدود ۳ هزار نفر در جریان اعتراضات یک شنبه شب و حدود ۲ هزار نفر در اعتراضات دوشنبه شب بود.

بلتا، خبرگزاری دولتی بلاروس روز چهارشنبه گزارش داد که پلیس «هماهنگ کنندگان شورش های گروهی» را در مینسک بازداشت کرده است. این خبرگزاری نوشته است که مردان بازداشت شده، صدها نفر از معترضین را هدایت و به افراد برای مشارکت در اعتراض ها پول پرداخت کرده اند.

انجمن روزنامه نگاران بلاروس نیز روز چهارشنبه گفت که در میان بازداشت شدگان حدود ۳۰ روزنامه نگار وجود دارد.

بوریس گورتسکی، نایب رییس انجمن روزنامه نگاران بلاروس می گوید: «شکار عمدی روزنامه نگاران رسانه های مستقل بلاروس و خارجی آغاز شده است.»

لوکاشنکو از سال ۱۹۹۴ میلادی بر بلاروس حکومت می کند. او مخالفان سیاسی خود را «گوسفندانی» می خواند که توسط اربابان خارجی هدایت می شوند.

تیخانووسکایا ۳۷ ساله که معلم زبان انگلیسی و نامزد اصلی مخالفان بود، بعد از اعلام نتایج انتخابات و آغاز اعتراضات، از بلاروس گریخت و اکنون در لیتوانی بسر می برد.

آمریکا به تحریم بلاروس می اندیشد

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا اظهار‌کرد: اطمینان دارم تمام این موارد را بررسی خواهیم کرد و مهمترین مساله ای که باید به آن توجه شود معیار است. آنچه باور داریم می توانیم انجام دهیم، نه فقط آمريکا به صورت یک جانبه، بلکه به صورت چندجانبه تا نتایج خوبی برای مردم بلاروس حاصل شود، این است که آیا باید تحریم اعمال کنیم یا باید تصمیم گیری درباره ارسال محصولات صورت بگیرد؟ اینها مواردی هستند که باید مشخص شوند. این انتخابات تازه برگزار شده است و باید ببینیم که اوضاع در آینده نزدیک چطور پیش می رود.

پامپئو همچنین اظهار کرد: واشنگتن ناامید شد که انتخابات ریاست جمهوری روز یک شنبه در بلاروس آزاد و عادلانه انجام نشد. ما قبلا هم شاهد چنین رفتاری بودیم و متاسفیم که این طور اتفاقی رخ داده است. بعد ما شاهد خشونت و عواقب بعد شدیم که در آن به نوعی با معترضان مسالمت آمیز برخورد شد که با روشی که باید با آن ها رفتار می شد، ناسازگار بود.

اعتراضات در بلاروس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

نظر شما