شناسهٔ خبر: 41872410 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

بورس و سهام

صعود بیش از ۴۳ هزار واحدی شاخص بورس/ آقا محمدی: باید شرکت‌های جدید وارد بازار بورس شوند

بازار سرمایه هفته جاری را با چراغ سبز آغاز کرد و شاهد صعود بیش از ۴۳ هزار واحدی شاخص بورس بودیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، معاملات بازار سرمایه در حالی به پایان رسید که شاخص کل این بازار با ۴۳ هزار و ۸۸۵ واحد صعود رقم دو میلیون و ۸۷ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن نیز ۱۳۴۳ واحد صعود کرد و به رقم ۵۳۳ هزار و ۲۰۰ واحد رسید.

معامله‌گران این بازار یک میلیون معامله به ارزش ۱۶۹ هزار و ۱۲۷ میلیارد ریال انجام دادند. صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، س. نفت و گاز و پتروشیمی تامین و بانک تجارت نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل ایران خودرو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بازار گذاشتند.

سرمایه‌ گذاری غدیر، پالایش نفت بندرعباس، سرمایه‌ گذاری گروه توسعه ملی، بانک تجارت، ملی صنایع مس ایران، بانک صادرات و گسترش سرمایه‌ گذاری ایران خودرو نمادهای پربیننده بورس بودند.

شاخص کل فرابورس نیز ۳۷۱ واحد صعود و رقم ۲۱ هزار و ۴۹۴ واحد را ثبت کرد. در این بازار ۸۱۷ معامله به ارزش ۷۲ هزار و ۲۷۶ میلیارد ریال انجام شد. سنگ آهن گوهر زمین، سهامی ذوب آهن اصفهان، سرمایه‌ گذاری صبا تامین، شرکت آهن و فولاد ارفع، بانک دی و پتروشیمی تندگویان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل پتروشیمی مارون نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

لیست نمادهای پربیننده این بازار از سهامی ذوب آهن اصفهان، بانک دی، پتروشیمی تندگویان، صنایع ماشین‌های اداری ایران، س. توسعه و عمران استان کرمان، گروه سرمایه‌ گذاری میراث فرهنگی و فولاد هرمزگان جنوب تشکیل شده است.

آقا محمدی: باید شرکت‌های جدید وارد بازار بورس شوند

تهران-ایرنا- رییس کارگروه ارزیابی فرصت‌های مدیریت کرونا گفت: باید فضایی در بورس ایجاد کنیم که مردم صرفا به سراغ خرید سهام شرکت‌های بزرگ نروند و باید شرکت‌های جدید وارد بازار بورس شوند تا قدرت انتخاب مردم و امنیت سرمایه گذاری بالا برود.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، «علی آقا محمدی» در دوازدهمین نشست کارگروه ارزیابی فرصت‌های مدیریت کرونا که با حضور اعضای کمیته در محل وزارت کشور برگزار شد با بیان اینکه کرونا می‌تواند فرصتی برای سرمایه گذاری و رونق اقتصادی کشور باشد،  گفت: با مرور اقدامات انجام گرفته بهتر می‌توانیم برای آینده برنامه‌ریزی کنیم و آمادگی لازم را برای مهار این بیماری در موج‌های بعدی داشته باشیم.

رییس کارگروه ارزیابی فرصت‌های مدیریت کرونا با بیان اینکه امروز یکی از بحث‌های مهم در کشور، بورس و سرمایه‌گذاری های صورت گرفته در این حوزه است،  گفت: بورس یک فرصت بزرگ برای اقتصاد کشور است و در صورت داشتن برنامه‌ریزی دقیق‌تر و عملیاتی‌تر می‌توان از این بازار سرمایه برای رونق اقتصادی کشور کمک گرفت.

آقا محمدی تصریح کرد: امروز کشور نیازمند خدمات رسانی بیشتر است و در این خصوص استارتاپ‌ها می‌توانند خدمات کرونایی به مردم ارائه داده و از ظرفیت بورس برای سرمایه گذاری و توسعه کار خود استفاده کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به رفع یکی از مشکلات موجود در حوزه کسب و کار در کشور اشاره کرد و گفت: ثبت شرکتها مهمترین مانع بود که با شکل‌گیری پنجره واحد امروز کار ثبت شرکت از ۷۲ روز به ۳ روز تقلیل یافته است.

وی با بیان اینکه  چالش مهم دیگر در بحث سرمایه گذاری فقدان دادگاه‌های تجاری تخصصی بود که روند رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی را طولانی می‌کرد، افزود: اقتصاد با معیشت و زندگی مردم سروکار دارد و باید مسائل اقتصادی در دادگاه‌های اختصاصی تجاری در کمترین زمان ممکن طرح و خاتمه یابد.

آقا محمدی با تاکید بر اینکه باید کاری کنیم که زمینه‌های حضور شرکت‌های دانش بنیان در بورس فراهم شود، گفت: در حال حاضر ۶۲۸ شرکت بزرگ بورسی در بازار فعالیت دارند که ضروری است زمینه فعالیت سایر شرکت‌های بزرگ فراهم شود.

وی ادامه داد: امروز نظاره گر ورود هتل‌ها، بیمارستان‌های خصوصی و شرکت‌های تولیدی و تجاری فعال در بازار بورس هستیم و ادامه این روند می‌تواند ضمن شفاف سازی در حوزه مالیات دهی، زمینه سرمایه گذاری‌های بیشتر را در کشور فراهم سازد.

رییس کارگروه ارزیابی فرصتهای مدیریت کرونا با بیان اینکه باید فضایی در بازار بزرگ بورس ایجاد کنیم که مردم صرفا به سراغ خرید سهام ۶۲۸ شرکت بزرگ نروند، گفت: برای این کار باید شرکت‌های جدید وارد بازار بورس شوند تا قدرت انتخاب مردم و همچنین امنیت سرمایه گذاری بالا برود.

آقا محمدی در ادامه صحبت هایش به یکی دیگر از ظرفیت‌های بزرگ بورس در حوزه سرمایه‌گذاری‌های کلان و بلندمدت اشاره کرد و گفت: در حوزه ساخت پالایشگاه و تولیدات دارویی نظیر همین واکسن کرونا، می‌توان از مکانیسم بورس برای جذب سرمایه استفاده کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از رسانهها خواست تا جهت دهی و خواسته شان را مشخص کنند و متناسب با نیازهای جامعه و واقعیت‌های کشور مطالبه‌گری کنند.

نظر شما