شناسهٔ خبر: 41809177 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

واکسن کرونای روسی به ایران می‌رسد؟

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- وزارت دفاع روسیه 42 روز پس از تزریق واکسن کرونای خود به داوطلبان اعلام کرد: بار دیگر این افراد مورد کنترل قرار گرفتند حال تمامی آنها خوب است و هیچ مشکلی دیده نمی شود.
به گزارش خبرگزاری آریا،وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که بررسی داوطلبانی که در بیمارستان نظامی بوردنکو مسکو به آنان واکسن کرونا تزریق شده بود نشان داد که در همه این افراد مصونیت در برابر ویروس ایجاد شده است.  
وزارت دفاع روسیه، واکسن کرونا را با همکاری مرکز پژوهش های ملی اپیدمیولوژی و میکروب شناسی گمالیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه تهیه کرده است.
مطابق برنامه، 42 روز پس از تزریق واکسن کرونا به داوطلبان، آنها برای بررسی های پزشکی به بیمارستان بوردنکو بازگشتند. 
نتایج بررسی پزشکی داوطلبان نشان داد که در همه داوطلبان بر اثر تزریق واکسن کرونا مصونیت ایجاد شده و هیچ گونه عوارض جانبی یا اخلال در بدن آنان مشاهده نشده است. 
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: به این ترتیب، این اطلاعات حاکی از ایمنی و قابل تحمل بودن واکسن کرونا ساخته شده تحت نظارت وزارت دفاع روسیه است. 
آزمایش بالینی واکسن بین سوم تا 20 جولای صورت گرفت و داوطلبان تحت مراقبت پزشکان متخصص بیمارستان بوردنکو قرار داشتند.

استقبال سازمان بهداشت جهانی از واکسن کرونای روسی
نماینده سازمان بهداشت جهانی در روسیه از اطلاع رسانی جهانی درباره نتیجه آزمایشات به روی واکسن‌های روسی استقبال کرده و آنها را جزو امیدوارکننده‌ترین واکسن‌ها نامید.
به گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، "ملیتا وینوویچ" نماینده سازمان بهداشت جهانی در روسیه، در تفسیر تکمیل مرحله نهایی آزمایشات بالینی به روی واکسن علیه ویروس کرونا که در مرکز تحقیقات ملی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی گامالی و زیر نظر وزارت دفاع روسیه ساخته شده، اعلام کرد که این سازمان از اطلاعات منتشره در عرصه جهانی درباره نتیجه آزمایشات به روی واکسن‌های روسی استقبال می‌کند.
وی افزود، واکسنی که توسط مرکز ملی تحقیقات روسیه ساخته شده، در حال حاضر جزو یکی از امیدوارکننده ‌ترین واکسن‌های نامزد در سطح جهان است، البته این تنها اولین مرحله از آزمایشات بالینی است.
خانم وینوویچ همچنین از همه کشورها خواست تا از طریق برنامه یکپارچه سازمان بهداشت جهانی، که اطلاعات مربوط به واکسن‌های کرونا در آن قرار می‌گیرد، فعالیت کنند.
روز دوشنبه، "الکساندر گونتسبورگ" مدیر مرکز تحقیقات ملی روسیه اعلام کرد که واکسن تولیده شده در این مرکز ممکن است در اواسط ماه آگوست (شهریور ماه سال جاری) برای تزریق به داوطلبان غیرنظامی در روسیه مورد استفاده قرار بگیرد.
پیش از این، کارشناسان وزارت دفاع و دانشمندان این مرکز از آغاز مرحله نهایی آزمایشات بالینی به روی واکسن کرونا خبر دادند.
 وزارت دفاع روسیه هم در تاریخ 10 جولای  اعلام کرد که نخستین گروه داوطلبانی که ایمنی واکسن به روی بدن آنها آزمایش شده، طی چند روز آتی مرخص خواهند شد.  

علاقه‌مندی 20 کشور جهان به واکسن روسیه علیه کرونا
یک مقام مسئول روس با اشاره به اینکه واکسن ضد ویروس کرونای تولید شده در روسیه تاکنون مصونیت صددرصد برای داوطلبان تزریق آن بوجود آورده، از علاقه حداقل 20 کشور جهان به این واکسن خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «تاس»، "کریل دمیتری‌یف" رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "سی.ان.ان" اعلام کرد که بیش از 20 کشور جهان نسبت به واکسنی که توسط دانشمندان روس علیه ویروس کرونا ساخته شده ابراز علاقه کرده اند.
دمیتری‌یف یادآور شد که واکسن تولید شده در روسیه در بیست و یکمین روز پس از تزریق آن به بدن داوطلبان، همچنان 100 درصد مصونیت برای آنها ایجاد کرده است. به گفته وی، ضمن اینکه، پس از تزریق مجدد، این مصونیت دو برابر می شود و نتیجه 100 درصد این مسئله در حیوانات به اثبات رسیده شده است.
این مقام روس که خود واکسن ضد کرونا را تزریق کرده است، توضیح داد که اطلاعات مربوط به واکسن ساخته شده در روسیه در ماه آگوست (11 مرداد الی 11 شهریور) منتشر می‌شود و انتظار می‌رود که این واکسن در همین ماه (آگوست) مورد تأیید نهایی قرار بگیرد.
رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم در مصاحبه با این شبکه تلویزیونی آمریکایی افزود که در روسیه برای تأیید واکسن قوانین سختگیرانه‌ای وجود دارد و این کشور همواره از کشورهای پیشرو در این عرصه بشمار می‌رفته وهست.
دمیتری‌یف تأکید کرد که مسئله ایمنی واکسن برای دانشمندان روس در وهله نخست اهمیت قرار دارد و مصونیت داوطلبان تزریق واکسن کرونا در روسیه، تاکنون صد درصد بوده است.
چند روز قبل، مقامات وزارت بهداشت روسیه اعلام کردند که واکسن ویروس کرونا تولید شده در مرکز ملی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی گامالی (زیر نظر وزارت دفاع روسیه) در مرحله نهایی دومین دور از آزمایشات بالینی قرار دارد و ثبت دولتی آن به احتمال زیاد در تاریخ 10 الی 12 آگوست (22-21 مرداد ماه) قابل پیش بینی است

واکسن کرونای روسی به ایران می‌رسد؟ 
به گزارش ایندیپندنت، پس از آنکه مقامات روسی اعلام کردند که وزارت بهداشت این کشور آماده شروع یک کارزار واکسیناسیون عمومی بر ضد ویروس کرونا است، توجهات بسیاری به این خبرجلب شد. 
روس‌ها می‌گویند آمادگی دارند که در ماه اکتبر میلادی، یعنی اوایل پاییز پیش‌رو این کارزار علیه کرونا را به راه اندازند و واکسیناسیون عمومی را در کشور شروع کنند.
میخائیل موراشکو، وزیر بهداشت روسیه اعلام کرده که انستیتو گامالیا، یک سازمان دولتی پژوهشی در مسکو کارآزمایی بالینی این واکسن را تکمیل کرده است و کارهای اداری برای ثبت مشروط آن در حال انجام است.
به گفته مقامات روس پزشکان و آموزگاران نخستین گروه‌هایی خواهند بود که واکسن دریافت خواهند کرد.
 ناصر ریاحی عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه «روسیه جزو کشورهایی است که در این حوزه رفتار خاص خود را دارد»  گفته است: « برای مثال مواد بیولوژیک واکسن خود را برای تست و آزمایش در اختیار مراجع بین‌المللی قرار نمی‌دهد و از این رو هیچ نهادی در خارج از روسیه نمی‌تواند کیفیت و میزان اثرگذاری واکسن این کشور را تضمین کند».
به گفته وی استفاده از داروهای این‌چنینی  در ایران قطعا نیاز به تایید کارشناسان وزارت بهداشت و درمان و تایید مراجع بین‌المللی دارد.
ریاحی تاکید کرده است که «با توجه به اینکه این مراجع چیزی را تایید نکرده‌اند کارشناسان ایرانی نیز توصیه به استفاده از واکسن روسیه نمی‌کنند و از این رو فعلا برنامه‌ای برای وارد کردن واکسن این کشور به ایران وجود ندارد».
این مقام مسئول در اتاق بازرگانی درباره آخرین وضعیت داروهایی که در درمان کرونا می‌تواند اثربخش باشد گفته است: «داروهایی مانند رمدسیویر که امروز در درمان‌های آمریکا وارد شده یکی از این داروهاست. البته قیمت داروی آمریکایی بسیار بالاست و از این رو دو شرکت ایران تلاش خود را برای تولید این دارو در داخل کشور آغاز کرده‌اند.»
ریاحی درباره تفاوت فرایند واکسن کرونا با واکسن‌هایی دیگر مانند آنفلوآنزا نیز گفته است که: «در حوزه واکسیناسیون، با دو مدل اصلی مواجه هستیم. یک مدل واکسن زدن به اختیار مردم است مانند واکسن آنفلوآنزا که با هماهنگی انجام‌شده هر سال میزان دوزی که در بازار ایران مورد نیاز است از سوی بخش خصوصی وارد شده و در بازار عرضه می‌شود. نوع دوم واکسن اختیاری نیست و همه مردم باید استفاده کنند». 
بنا به گفته آقای ریاحی «مدیریت نوع دوم واکسن در کشور مستقیما در اختیار دولت است».
ریاحی توضیح داده است که در صورتی که واکسن نهایی برای ویروس کرونا پیدا شود و «تاییدیه رسمی» بگیرد، دولت باید «مذاکرات برای وارد کردن این واکسن و در اختیار مردم قرار گرفتن آن را آغاز کند».


نظر شما