شناسهٔ خبر: 41760115 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

بورس و سهام

شاخص بورس به زیر ۲ میلیون واحد بازگشت/ تکذیب خروج سایپا از صندوق‌های ETF

شاخص کل بورس که روز گذشته وارد کانال دو میلیون واحد شده بود، امروز روند کاهشی به خود گرفت و مجددا به کانال یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد بازگشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، شاخص کل بازار سرمایه امروز با ۲۳ هزار و ۹۳۱ واحد کاهش رقم یک میلیون و ۹۸۷ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن نیز با ۱۲۴۶ واحد نزول به رقم ۵۲۵ هزار و ۶۳۹ واحد رسید.

معامله گران امروز یک میلیون معامله به ارزش ۱۳۶ هزار و ۲۴۵ میلیارد ریال انجام دادند. ملی صنایع مس ایران، ایران خودرو، فولاد مبارکه اصفهان، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، پالایش نفت اصفهان و معدنی و صنعتی گل گهر نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل سرمایه گذاری غدیر نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بازار گذاشتند.

سرمایه گذاری غدیر، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صناعی مس ایران، بانک تجارت، سرمایه گذاری گروه توسعه ملی، بانک صادرات و پالایش نفت بنردعباس نمادهای پربیننده امروز بورس بودند.

شاخص کل فرابورس برعکس شاخص کل بورس با چراغ سبز به کار امروز خود پایان داد و با ۱۷۸ واحد صعود رقم ۲۰ هزار و ۹۹۶ واحد را ثبت کرد. معامله گران این بازار ۵۶۸ هزار معامله به ارزش ۵۳ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال انجام دادند. سنگ آهن گهرزمین و سهامی ذوب آهن اصفهان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و پتروشیمی مارون، سرمایه گذاری صبا تامین، پتروشیمی تندگویان، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه و تولید نیروی برق دماوند نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بازار فرابورس گذاشتند.

لیست نمادهای پربیننده این بازار از سهامی ذوب آهن اصفهان، بانک دی، پتروشیمی تندگویان، صنایع ماشین های اداری ایران، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی، س. توسعه و عمران استان کرمان، کشت و صنعت شهداب ناب خراسان تشکیل شده است.

تکذیب خروج سایپا از صندوق‌های ETF

 معاون سازمان خصوصی‌سازی خبر خروج سهام شرکت خودروسازی سایپا از صندوق‌های ETF را تکذیب کرد.

از دقایقی قبل خبری در فضایی مجازی مبنی بر خروج سهام شرکت خودروسازی سایپا از صندوق های ETF مطرح شده است، این موضوع زمینه نگرانی سهامداران سایپا را به دلیل افت احتمالی سهام این شرکت در بورس را فراهم کرده است.

در این زمینه «حسن علایی»، معاون سازمان خصوصی سازی امروز (دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این باره افزود: سومین مرحله از عرضه صندوق‌های ETF با برخی از مشکلات اجرایی همراه است که درصدد رفع هر چه زودتر آن هستیم.

علایی خاطرنشان کرد: عرضه سهام این شرکت‌ها از طریق صندوق‌های ETF در بورس تصویب قانون و مصوبه هیات وزیران است، به همین دلیل عرضه آنها باید به طور حتم امسال در بورس انجام شود.

به گزارش ایرنا؛ یکی از برنامه‌های مهم پیش‌روی دولت برای بازار سهام، عرضه صندوق‌های قابل معامله (ETF) به بورس است که بسیاری از کارشناسان معتقدند این اقدام دولت در کنار دیگر حمایت‌هایی که صورت گرفته می‌تواند در ارتباط با عمق بخشیدن به معاملات بازار و جهش قیمت سهام شرکت‌های دیگر تاثیرگذار باشد و این صندوق‌ها با هدف دسترسی اکثریت مردم به بازار سرمایه و ارتقای وضعیت اقتصادی خانواده‌ها از سوی دولت عرضه خواهد شد.

با توجه به چنین تصمیمی، پذیره‌نویسی نخستین مرحله واگذاری سهام دولتی در قالب صندوق‌های قابل معامله بورسی که شامل سهام سه بانک ملت، تجارت و صادرات و دو بیمه البرز و اتکایی بود از روز یکشنبه (۱۴ اردیبهشت) آغاز و تا ساعت ١٦ (۳۱ اردیبهشت) ادامه داشت که با استقبال نزدیک به سه و نیم میلیون سهامدار روبرو شد و تاکنون بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) در بورس است.

طبق صحبت‌های انجام شده، مرحله دوم از صندوق های ETF با سهام پالایشی‌ها تا پایان تابستان و مرحله سوم آن که شامل سهام خودرو و فلزی‌ها است در آذر ماه عرضه خواهد شد.

نظر شما