شناسهٔ خبر: 41741118 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

تأکید ظریف بر بروزرسانی سند همکاری‌های ایران و روسیه

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار رئیس کمیته روابط خارجی دومای دولتی روسیه بر بروزرسانی سند همکاری‌های بلندمدت دو کشور به روابط راهبردی تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار رئیس کمیته روابط خارجی دومای دولتی روسیه بر بروزرسانی سند همکاری‌های بلندمدت دو کشور به روابط راهبردی تأکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با توجه به سطح همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف، به روز رسانی سند همکاری‌های بلندمدت دو کشور به سطح روابط راهبردی با توجه به همکاری‌های در حال حاضر دو کشور را مورد تاکید قرار داد.

لئونید اسلوتسکی رئیس کمیته روابط خارجی دومای روسیه نیز انجام این سفر در شرایط همه گیری کرونا را ناشی از سطح روابط و موضوعات مهم مطرح در بین دو کشور برشمرد.

در گفت‌وگوی ظریف و لئونید اسلوتسکی علاوه بر موضوعات دوجانبه خصوصا ابعاد اقتصادی همکاری‌ها، دیدگاه‌های دو کشور در حوزه مسائل مربوط به برجام، تحولات سوریه، عراق ، یمن و لیبی و همچنین همکاری‌های دو کشور در سازوکارهای منطقه‌ای، بین ‌المللی و سازمان‌های مربوطه نیز مورد تبادل نظر قرار گرفت.

اسلوتسکی دیروز (شنبه) نیز با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

قالیباف در این دیدار با اشاره به توافقات راهبردی دو کشور و نقطه عطف خواندن دیدار مهم ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با مقام معظم رهبری در تهران بر لزوم افزایش سطوح همکاری‌های همه جانبه دو کشور از جمله همکاری اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو کشور ایران و روسیه تاکید کرد و گفت: مجلس یازدهم آمادگی دارد همکاری‌های پارلمانی گسترده‌ای با روسیه داشته باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی سطح همکاری‌های سیاسی ایران و روسیه را مناسب خواند و گفت: دو کشور فرصت‌های مشترکی پیش رو دارند که می‌توان از آنها به نفع ملت‌ها بهره برد.

رئیس کمیته روابط خارجی دومای دولتی روسیه نیز در این دیدار با اشاره به اینکه حضورش در ایران همزمان با تشدید شیوع ویروس کرونا بیانگر اهمیت روابط فیمابین ایران و روسیه است، گفت: با همکاری کمیته‌های تخصصی پارلمانی دو کشور می‌توانیم اجلاس‌ مشترک در زمینه‌های سیاسی، انرژی و اقتصادی برگزار کنیم؛ در واقع مجالس دو کشور می‌توانند به تدوین پروژه‌های ملی و همکاری‌های راهبردی فی مابین کمک شایانی کنند.

گفتنی است، وزیر خارجه ایران که ۳۱ تیر ماه سفری یک روزه به مسکو داشت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مارس سال آینده بیستمین سال توافقات ایران و روسیه است و آیا ایران برنامه‌ای برای تمدید این توافق دارد؟ گفت: تمدید قرارداد در دستورکار ماست و اگر دوستان روسی آماده باشند قرارداد بلندمدت دیگری داشته باشیم، قابل بررسی است، ولی حتما تمدید قرارداد در دستورکار ما قرار دارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی در نشست خبری مشترک با همتای روس خود نیز عنوان کرد: عهدنامه‌ روابط دوجانبه ایران و روسیه در آینده نزدیک به ۲۰ سالگی می‌رسد و به صورت اتوماتیک برای پنج سال آینده تمدید خواهد شد و توافق کردیم همزمان تلاش کنیم که یک توافق به روزی را برای درازمدت بین دو کشور تنظیم کنیم که قبل از آنکه دوران توافق به پایان برسد، توافق جدیدی را آماده کرده باشیم و بین دو کشور به امضا برسانیم و به مجالس برای تصویب ارائه دهیم.

به گزارش فارس، ‌قانون معاهده اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مشتمل بر یک مقدمه و ۲۱ ‌ماده است که در تاریخ ۲۲ اسفند ماه سال ۱۳۷۹ هجری شمسی برابر با دوازدهم مارس ۲۰۰۱ میلادی در دو نسخه به زبان‌های فارسی ‌و روسی، تنظیم شد. این قانون ۱۶ دی ماه ۱۳۸۰ در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۷ دی ماه همان سال به تأیید شورای نگهبان رسید.‌این معاهده برای مدت ۱۰ سال منعقد و در صورتی که هیچ یک از طرفین حداقل یک سال قبل از پایان اعتبار آن به صورت کتبی طرف دیگر را ‌از قصد خود پیرامون قطع اعتبار معاهده مطلع نکند، خود به خود برای دوره‌های پنج ساله بعدی تمدید می‌شود.

«خبرگزاری فارس»