شناسهٔ خبر: 41708747 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

آیا کرونا کنکور را حذف می کند/ مجلس، فردا تعیین تکلیف می کند؟ / خیز سازمان سنجش برای برگزاری ایمن

صاحب‌خبر -

خبرگزاری آریا- با ورود مجلسی ها برای روشن شدن تکلیف زمان برگزاری یا عدم برگزاری کنکور رئیس سازمان سنجش می گوید تا زمانی که مصوبه دیگری از سوی این ستاد اعلام نشود این آزمون در موعد مقرر برگزار می‌شود.
به گزارش آریا، دکتر ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور  با بیان این که فعلا جایگزینی برای پذیرش داوطلبان در رشته‌های پر متقاضی نظیر رشته‌های پزشکی وجود ندارد و پرطرفدارها حذف شدنی نیستند، گفته که در حال حاضر تعداد 912 هزار نفر از داوطلبان براساس سوابق تحصیلی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پذیرش می‌شوند که بیش از 20 درصد این ظرفیت برای دوره روزانه دانشگاه‌های دولتی است.
وی در خصوص آخرین تصمیم وزارت علوم و مسئولان کشوری برای حذف کنکور و شیوه پذیرش در دانشگاه‌هامی گوید: بخشی از برنامه حذف کنکور شروع شده و ظرفیت پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی که جزئیات آن نیز بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار دارد، با احتساب ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی حدود 912 هزار ظرفیت است. طبیعتا خیلی مایل هستیم که داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها بدون داشتن کنکور و براساس سوابق تحصیلی در دانشگاه‌ها پذیرش شوند. اکثریت مطلق ظرفیت‌های دانشگاه آزاد، پیام نور و موسسات غیرانتفاعی و همچنین حدود 20 درصد ظرفیت‌های روزانه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی دولتی  براساس سوابق تحصیلی و بدون کنکور دانشجو پذیرش می‌کنند و داوطلبان می توانند از این شیوه وارد دانشگاه بشوند.
به گفته رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ، برخی از رشته‌های دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی بسیار پر طرفدار بوده و رقابت در  بین رشته‌هایی نظیر رشته‌های علوم پزشکی بسیار سنگین است و داوطلبان برای ورود به دانشگاه‌های بزرگ رقابت می‌کنند. بنابراین با توجه به تقاضای زیاد، تراکم و پراکندگی نمرات نمی توانیم پذیرفته شدگان این دانشگاهها را تفکیک کنیم و فعلا به جز آزمون نمی‌توانیم راهکاری برای پذیرش دانشجویان در دانشگاه‌ها داشته باشیم.در حال حاضر داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها به خصوص در رشته‌های پرطرفدار برنامه ریزی‌های خود را انجام داده اند و ما نمی‌توانیم 10 روز باقی مانده به آزمون اعلام کنیم شماها که 4 سال برای این آزمون برنامه ریزی کرده‌اید، برنامه ریزی های خود را کنار بگذارید؛ ضمن اینکه جایگزین اجرایی پذیرش بدون کنکور نیز وجود ندارد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید می کند که کنکور امسال باید برای رشته‌های پر تقاضای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی برگزار شود.
وی همچنین در پایان خاطرنشان کرد: داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها برای دوره کارشناسی ارشد نیز خیالشان راحت باشد براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا این آزمون در تاریخ اعلام شده برگزار خواهد شد و تا زمانی که مصوبه دیگری از سوی این ستاد اعلام نشود این آزمون در موعد مقرر برگزار می‌شود.

وضعیت حال حاضر را بهتر از فردا می دانیم
از طرفی رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی درباره برگزاری یا عدم برگزاری کنکور گفت: واقعیت این است که تا کنون ستاد کنکور دو سه مرتبه زمان برگزاری را تغییر داده است. در شرایط کرونا، وضعیت حال حاضر را بهتر از فردا میدانیم.
علیرضا منادی، معتقد است با توجه به اطلاعاتی که وجود دارد ، شهریور به بعد پیک کرونا و آنفلوآنزا را خواهیم داشت. درصدی موافق و تعدادی مخالف برگزاری کنکور هستند و چنین فضای رسانه ای ایجاد شده است.وی با بیان اینکه در هرصورت اولویت اول، سلامت فرزندان ماست گفت: اگر قرار است کنکور برگزار شود باید شرایط بهداشتی به طور کامل رعایت شود. آنقدر بدبین نیستم و معتقدم می توانیم کنکور را برگزار کنیم.
منادی با بیان اینکه ایران در آموزش مجازی به خوبی ظاهر شد گفت: اگرچه نواقصی وجود داشت اما آنچه امروز می توانیم بگوییم این است که نباید جریان علم در کشور متوقف شود. اکنون یک عده از همکاران ما اظهاراتی را مطرح کرده اند که اظهارات فردی است. ما در کمیسیون آموزش معتقدیم می توان کنکور را در حالت ایمن برگزار کرد.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی افزود: تعویق و تغییر زمان کنکور آسیب های روحی برای دانش آموز به دنبال دارد. ما اجازه نمی دهیم سازمان سنجش کنکور بی کیفیت برگزار کند. اگر امسال 30 درصد در کنکور دکترا شرکت نکرده اند سال قبل آن 24 درصد و سال قبل تر  20 درصد شرکت نکرده بودند.
وی در پاسخ به اینکه آیا این امکان وجود ندارد که یکسال دانشگاه ها تعطیل شوند؟ گفت: روز یکشنبه رئیس مجلس به کمیسیون ماموریت داده تا این موضوع به طور وِیژه بررسی شود. وزراء را دعوت کرده ایم که بررسی کاملی صورت گیرد. با وزیر علوم در جلسه ای صحبت کردیم و قانع شد که در ماده 4 قانون سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد یک اصلاحیه بزنیم که در 90 درصد رشته ها که تقاضا کم و ظرفیت زیاد است پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی انجام شود. از این طریق تعداد قابل توجهی از شرکت کنندگان در کنکور ارشد کم می شود.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی به ایسنا گفته که در دوره کارشناسی نیز پذیرش در 85 درصد رشته ها بدون کنکور امکان پذیر است.
منادی می گوید: اگر یکشنبه طرح دوفوریتی بیاوریم و رای بیاورد و توانستیم قبل از کنکور ارشد اجرایی اش کنیم که چه بهتر، اگر نشد اقدام دیگری صورت می گیرد. اما روی کنکور کارشناسی حرف داریم. آنچه امروز حق است و باید قبول کنیم این است که بچه ها درس خوانده اند و می خواهند کنکور بدهند و برای 2000 صندلی طلایی رقابت اصلی بین 15 درصد شرکت کنندگان برقرار است. باید مطمئن شویم که پروتکل ها رعایت می شوند. اگر رعایت نشود اجازه برگزاری نمی دهیم.

تصمیم گیرنده نیستیم و نمی توانیم زمان را تعیین کنیم
از سوی دیگر رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درباره زمان روشن شدن تکلیف برگزاری یا عدم برگزاری کنکور گفت: چون ما تصمیم گیرنده نیستیم نمی توانیم زمان را تعیین کنیم. ولی همکاران ما مصمم هستند که شاید اگر ستاد کرونا تصمیم نگیرد، یک طرح دوفوریتی بیاورند و جلوی تمام کنکورها را بگیرند که البته هنوز قطعی نشده است. این موضوع تا یکشنبه تعیین تکلیف می شود.
حسینعلی شهریاری، در برنامه تلویزیونی پرسشگر درباره غیبت 30 درصدی شرکت کنندگان در آزمون دکترای روز پنج شنبه و تکلیف برگزاری آزمون های سراسری اظهار کرد: بارها نظرات خودمان را به رئیس جمهور به صورت مکتوب اعلام کرده ایم و همینطور به وزیر بهداشت. مشکل ما این است که پروتکل می نویسیم اما در عمل اجرایی و عملیاتی نمی‌ شود. دیروز درحوزه های امتحانی مشکلات جدی وجود داشته و ضمن اینکه فقط تهران را نداریم، باید استان های گرمسیری مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان را هم ببینیم.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تصور کنید فردی چهارساعت ماسک بزند و در فضای سرپوشیده ای که نمیتوان کولر را هم به علت انتقال آلودگی روشن کرد بنشیند و امتحان بدهد، خیلی ها هم رعایت نمی کنند گفت: فقط نوشتن پروتکل کافی نیست و نشان داده ایم توان اجرایی کردن آن را نداریم.شهریاری با بیان اینکه ضمانت اجرایی برای اجرای پروتکل ها نداشته و نداریم گفت: وقتی اعلام شد همه جا بازگشایی شود خواستند که همه ماسک بزنند. همه مردم با این مشکلات اقتصادی توانایی خرید ماسک ندارند. به دولت گفته ایم ماسک رایگان در اختیار مردم قرار دهند.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی افزود: یا مثلا می گوییم همه ماسک بزنند، اما مثلا در مترو چه طور نظارت می کنند که همه در واگن ها ماسک زده باشند.وی درباره نامه نگاری با وزیر علوم و وزیر بهداشت گفت: بنده و دکتر منادی، رئیس کمیسیون آموزش نامه ای به وزیر علوم و وزیر بهداشت نوشتیم و قرار است شنبه مجدد بررسی شود، تعدادی از نمایندگان هم نامه نوشته اند و دوباره نگرانی خود را اعلام کرده اند. اولویت اول سلامتی فرزندان ماست، قرار نیست به علت شرکت در کنکور در شرایط نامناسب، شماری از داوطلبان یا اعضای خانواده شان جان خود را از دست بدهند.
شهریاری با بیان اینکه با وضعیتی که داریم هیچ ضمانت اجرایی برای اجرای پروتکل ها نخواهیم داشت اظهار کرد: با این اقلیم گسترده و فرهنگ های مختلف و وضعیت اجرایی نمی توان همه پروتکل ها را رعایت کرد.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی افزود: باید ابتدا بیماری را کنترل کنیم، بعد امتحانات را برگزار کنیم.
وی درپاسخ به اینکه نظر شما درباره تعطیلی دانشگاه ها چیست؟ گفت: به نظر بنده اگر کلاس های دانشگاه ها چندماه عقب بیفتد از تابستان سال آینده می توان کلاس ها را از سر گرفت.
شهریاری درباره زمان روشن شدن تکلیف برگزاری کنکور می گوید:چون ما تصمیم گیرنده نیستیم نمی توانیم زمان را تعیین کنیم. ولی همکاران ما مصمم هستند که شاید اگر ستاد کرونا تصمیم نگیرد، یک طرح دوفوریتی بیاورند و جلوی تمام کنکورها را بگیرند که البته هنوز قطعی نشده است. این موضوع تا یکشنبه تعیین تکلیف می شود.

یا باید هیچ آزمونی برگزار نکنیم ؛ یا با ایمنی برگزار شود
اما جبار کوچکی نژاد، سخنگوی فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت برگزاری کنکور و دیگر آزمون های سراسری می گوید: باید دید کشورهای دیگر کنکورها را تعطیل کرده اند؟ سوابق نشان می دهد چنین چیزی نیست. نمی‌توانیم پذیرش دانشجو را متوقف کنیم تا کرونا از بین برود.
متخصصان معتقدند حضور این ویروس تداوم دارد و در پاییز و زمستان هم خواهد بود. یا باید هیچ آزمونی برگزار نکنیم یا باید کارهایی انجام دهیم که آزمون با ایمنی برگزار شود.
کوچکی نژاد با بیان اینکه بیرون از مرزها شبکه های بیگانه تبلیغات سوئی می کنند و علیه ما درباره برگزار آزمون ها فضاسازی می کنند اما در کشور خودشان کنکورها برگزار می شود گفت: باید از امکانات دیگر بخش های کشور بهره گرفت و آزمون ها را بدرستی برگزار کرد. باید یک وحدت رویه صورت پذیرد که ستاد کرونا در این باره تصمیم گیرنده است و باید مصوبات و تصمیماتش برای همه بخش های کشور فصل الخطاب باشد.سخنگوی فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی افزود: به اعتقاد بنده باید آزمون ها را برگزار کنیم.
وی در پاسخ به اینکه اگر کنکور شش ماه به تعویق بیفتد چه مشکلی پیش می آید ؟ آیا این فرصت مناسبی برای حذف کنکور نخواهد بود؟ می گوید:اینکه کرونا عامل ابداع روش های جدید آموزشی شده مشخص و عیان است و آموزش ها از شکل سنتی بیرون آمد است. وقتی ستاد کرونا تصمیم می گیرد کنکور برگزار شود باید همه امکانات کشور بسیج شود. نه اینکه فقط وزارت علوم و وزارت بهداشت پای کار باشند. اینکه خود ما هم بگوییم این کار شدنی نیست، درست نیست. معتقدم کار سختی نیست و امکانات کشور هم پاسخگو است.سخنگوی فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر امکانات نداشته باشیم بحث فرق دارد اما معتقدم وقتی امکانات خوبی وجود دارد می توان کنکور خوبی برگزار کرد.

نظر شما