شناسهٔ خبر: 41623126 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

سازمان ملل: تلفات غیرنظامیان در افغانستان ۱۳ درصدی کاهش یافته است/ بیش از ۱۲۰۰ غیرنظامی طی سال جاری کشته شدند

صاحب‌خبر -

شفقناافغانستان-نمایندگی سازمان ملل در افغانستان امروز اعلام کرد که طی سال جاری بیش از ۱۲۰۰ غیرنظامی در این کشور کشته شدند.

 

به گزارش خبرگزاری شفقناافغانستان؛ هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) امروز (دوشنبه) اعلام کرد که طی سال جاری بیش از ۱۲۰۰ غیرنظامی در افغانستان کشته شدند.

براساس گزارش یوناما، بیش از ۴۰ درصد تلفات جنگ را کودکان و زنان تشکیل می‌دهند و کودکان در افغانستان در معرض خطر استخدام و استفاده شدن برای وظایف جنگی، توسط طرف های درگیر در جریان شیوع کووید۱۹ قرار دارند.

بنابر این گزارش، در شش ماه اول امسال ۳۴۰ کودک کشته و ۷۲۷ دیگر زخمی شده اند.

دیبرا لاینز، نماینده دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان در این باره گفت: در شرایطی که دولت افغانستان و طالبان، برای گردهم آمدن بر سر میز مذاکره برای گفتگوهای صلح، فرصتی تاریخی دارند، حقیقت غم انگیز این است که جنگ به صورت دوامدار هر روز به افراد غیرنظامی آسیب می‌زند.

بنابر گزارش یوناما، در حالی که آمار و ارقام تلفات افراد غیرنظامی در مقایسه با شش ماه اول سال ۲۰۱۹ کاهش ۱۳ درصدی را نشان می دهد، جنگ افغانستان همچنان به عنوان یکی از مرگبارترین جنگ‌های جهان برای افراد غیرنظامی، باقی مانده است.

در مجموع ۵۸ درصد تلفات افراد غیرنظامی توسط عناصر مخالف دولت صورت گرفته است، طالبان مسئول ۱۴۷۳مورد تلفات (۵۸۰ کشته و ۸۹۳ زخمی) می باشد که ۴۳ درصد از مجموع تلفات افراد غیرنظامی از اول ژانویه تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۰ را تشکیل می دهد.

تلفات افراد غیرنظامی که به نیروهای امنیتی افغان نسبت داده شده ۹ درصد افزایش یافته است. این افزایش عمدتا به دلیل حملات هوایی و استفاده از تیرهای غیرمستقیم در جریان درگیری های زمینی بوده است. تلفات افراد غیرنظامی از حملات هوایی که از سوی نیروی هوایی افغان در جریان شش ماه اول سال ۲۰۲۰ صورت گرفته است در مقایسه با دوره مشابه سال ۲۰۱۹ سه برابر شده است.

نیروهای امنیتی افغان، مسئول ۲۳ درصد از مجموع تلفات افراد غیرنظامی یعنی ۷۸۹ مورد (۲۸۱ کشته و ۵۰۸ زخمی) در نیمه اول سال بوده اند.

«فیونا فریزر» رئیس بخش حقوق بشر یوناما گفته است: «تجربیات، حقوق و نیازهای افراد و جوامعی که از اثر خشونت ها متاثر گردیده اند، باید در صدر توجه اصلی گفتگوهای صلح آینده باشد.»

آمریکا در تاریخ ۲۹ فوریه امسال در دوحه (قطر) با طالبان توافقنامه ای را امضا کرد. یکی از پیش شرط ها برای آغاز مذاکرات صلح با حکومت افغانستان خروج نیروهای بین المللی از افغانستان و تبادله زندانیان بین حکومت افغانستان و طالبان است.

اما پس از این توافق طالبان سطح خشونت در افغانستان را افزایش داده و این موضوع صلح در افغانستان را با پیچیدگی بیشتر مواجه کرده است.

نظر شما