به گزارش رجانیوز به نقل از تسنیم، محسن احدی دبیر اجرایی چهاردهمین کنگره شنوایی شناسی ایران که از ۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ در هتل المپیک تهران برگزار میشود، اظهار داشت: قرارگیری در معرض سروصدای بلند ناشی از انفجار ترقهها، نویزهای محیطی و گوش دادن به موسیقی با صدای بلند از علل اصلی بروز آسیبهای شنوایی در نوجوانان و جوانان است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: کم شنوایی ناشی از نویز، نوعی آسیب شنوایی ماندگار یا گاهی موقتی است که به دلیل قرار گرفتن در معرض اصوات بلند ناگهانی مانند صدای انفجار ترقه یا اصوات بالاتر از ۸۵ دسی بل برای مدت نسبتاً طولانی رخ می دهد. هر نوع صدای بلندتر از ۸۵ دسی بل، بالقوه آسیب زا است و صدای انفجار ترقهها نیز اغلب بالاتر از ۱۲۵ دسی بل است که میتواند آسیب شنوایی غیرقابل جبرانی را پدید آورد.
احدی تاکید کرد: احساس درد در گوش، زنگ زدن یا سوت کشیدن گوش و عدم فهم صحبت دیگران بلافاصله پس از صدای انفجار ترقه از علایم شایع وقوع آسیب شنوایی در چهارشنبه سوری هستند. بجز عوارض شنوایی، قرارگیری در سروصدای بلند می تواند موجب استرس، بدخوابی، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و حتی حملات قلبی شود.
دبیر اجرایی چهاردهمین کنگره شنوایی شناسی ایران می افزاید: حتی یکبار شنیدن صدای انفجار ترقه از فاصله نزدیک می تواند بلافاصله موجب آسیب شنوایی دایمی شود. اما با رعایت نکاتی چون فاصله گرفتن از مکان هایی که ترقه بازی انجام میشود و استفاده از محافظ های گوش و یا پوشاندن گوش های خود با انگشت میتوانید به خوبی از گوشهای خود مراقبت کنید و این محافظهای گوش فومی یا سیلیکونی را میتوان از طریق کلینیکهای شنوایی شناسی یا داروخانهها تهیه کرد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: حفاظت از شنوایی نوزادان و کودکان کم سن که خود قادر به انجام آن نیستند امری ضروری است زیرا کودکان حساسیت بیشتری به صداهای بلند داشته و آسیب شنوایی در آنان سریعتر رخ میدهد. ضمناً میتوانید به کودکان خود یاد دهید که به محض شنیدن صدای ترقه، گوشهای خود را با انگشتانشان بگیرند.
به گزارش تسنیم، چهاردهمین کنگره شنوایی شناسی ایران همزمان با چهارمین جشنواره علمی دانشجویی انجمن علمی شنوایی شناسی ایران از ۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ در هتل المپیک تهران برگزار میشود.
نظر شما