شفقنا رسانه- روزنامهی شرق امروز گزارشی درباره حمید بقایی با تیتر «ماجرای فرار از کشور معاون احمدینژاد» کار کرد که باعث عصبانیت او شد. با انتشار فیلم های حضور بقایی در مجموعه شرق و توهین به خبرنگاران و تخریب وسایل مجموعه، برخی از اهالی رسانه به این مسئله واکنش نشان دادند.
به گزارش شفقنا رسانه، در متن خبر روزنامه شرق آمده است که «حمید بقایی در مرخصی از زندان دچار حادثه رانندگی شد و اینگونه همچنان در مرخصی به سر میبرد و قرار هم نیست به زندان بازگردد. این در حالی است که شایعه شده زمان تصادف، او قصد فرار از ایران را داشته است». خبرنگار شرق هم برای بررسی این مسئله، با مهران عبداللهپور، وکیل بقایی صحبت می کند که مسئله فرار را تکذیب می کند. با این حال روزنامه تیتر «ماجرای فرار از کشور معاون احمدینژاد» را کار می کند. بعد از انتشار این مطلب بقای به همراه چند نفر به دفتر روزنامه می رود و به انتشار این خبر اعتراض می کند. توییتر این روزنامه با انتشار یک ویدئو و تصویر، به آنچه خسارت و توهین بقایی به خبرنگاران این روزنامه خوانده است، واکنش نشان می دهد.
مرجان لقایی، خبرنگار این روزنامه هم با انتشار فیلمی در صفحه توییتر خود نوشت: « بقایی با عصا به ما حمله کرد و ۲۰ پله شیشه ای شرق که انسان سالم به سختی از آن بالا میرود را طی کرد. با فحاشیهای زشت و ناموسی خطاب به شرق وارد دفتر مدیر مسئول شد. این همان متهمی است که مرخصی استعلاجی دارد !»
سارا معصومی، روزنامه نگار دیگری بود که در واکنش به آنچه «یورش حمید بقایی و گعده اش» به روزنامه شرق خواند، نوشت: « امیدوارم فردا «یورش حمید بقایی و گعدهاش به روزنامه شرق » یکی از تیترهای نخست صفحات رسانههای مکتوب ما باشد! این قماش هنوز با همان روش خس و خاشاک خواندن معترض کار خود را پیش میبرند! به فرض عدم صحت مطلب شرق، بقایی و هر فرد دیگری حق شکایت دارد!»
میلاد علوی، خبرنگار پارلمانی اعتماد هم با انتشار تصویر تلویزیون شکسته شده اتاق مدیر مسئول شرق نوشت: « این جماعت قانون، قانون کردنشان هم دروغ است وگرنه به روزنامه شرق قشونکشی نمی کردند و علاوه بر فحاشی و حمله به خبرنگاران این روزنامه، تلویزیون دفتر مدیرمسئول را نابود نمیکردند… .»
فرید مدرسی روزنامه نگار هم با «مواجهه بیادبانه» خواندن حضور بقایی در روزنامه شرق نوشت: این رفتار «نمونهای از تهی و عصبی بودن جریان احمدینژاد است. بقایی همانی است که احمدینژاد میخواست کاندیدای ریاست جمهوریاش کند و بخاطرش بسیاری را از خود دور کرد…».
در این میان کانال تلگرامی باشگاه روزنامه نگاران ایران نوشت: « شایعه فرار آقای بقایی توسط وکیل رد شده است اما انتخاب تیتر « ماجرای فرار از کشور معاون احمدینژاد» صحه گذاشتن بر آن شایعه است و این تیتر اشتباه و رفتاری غیرحرفهای است. آقای بقایی حق اعتراض دارد اما اعتراض با داد و فریاد و توهین به خبرنگاران و مدیران روزنامه و ایجاد جو روانی، متفاوت است. خصوصا آنکه توجه داشته باشیم وی نزدیک به هشت سال یکی از مدیران طراز اول دولت احمدی نژاد بود. وی معتقد است که حقی از او ضایع شده. ایشان می توانست توضیحات خود را برای این روزنامه بفرستد. روزنامه را ملزم کند که در همان جایگاه و همان فونت و همان اندازه جوابیه او را منتشر کند. حتی اگر از چاپ آن نیز رضایت نداشت، می توانست از طریق وکیل خود پیگیری های حقوقی را انجام دهد اما چنین رفتاری که به خبرنگار فحاشی شود بسیار زشت و زننده است.»
اکبر نصراللهی، استاد ارتباطات و رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی هم در صفحه توییتر خود به این مسئله واکنش نشان داد و نوشت:«اقدام امروز روزنامه شرق را در مورد نشر شایعه قصد فرار بقایی در تیتر صفحه اول اینروزنامه، مغایر با اخلاق حرفهای میدانم. انتشار محتوای فرار آن در تیتر صفحه اول باوجود چاپ تکذیب وکیل وی در متن همان شماره، جهتدار و منتقلکننده شکوتردید است. درعینحال خشونت فیزیکی و کلامی امروز بقایی، علاوه بر توهین به رسانهها، تعرض به ساختارهای قانونی است. آیا وضع کشور به اندازهای بد است که هر کسی بدون نادیده گرفتن مراجع و فرایندهای قانونی، خودسر اقدام و احقاقحق کند؟»
کانال تلگرامی روزنامه نگاری جدید هم با بیان اینکه حق با بقایی است و شرق اشتباه کرده نوشت: « بقایی در اعتراض به خبر منتشر شده امروز در روزنامه شرق، به دفتر روزنامه مراجعه و آنجا هم به تندی اعتراض کرده و حتی از کلمات نامناسبی استفاده کرده است. اعتراض حق هر شهروندی است و می تواند اعتراض خود را بیان کند اما استفاده از کلمات نامناسب اخلاقی علیه روزنامه نگاران و آسیب زدن به اموال رسانه، نه صحیح است و نه اخلاقی. روزنامه نگار باید از امنیت لازم برای فعالیت برخوردار باشد و هیچ کس حق ندارد به دلیل اعتراض، به این امنیت، آسیب بزند. فعالیت روزنامه نگاری نیز به مانند هر فعالیت دیگری با خطای انسانی روبه رو است اما این خطا دلیلی برای حمله افراد به دفتر رسانه و هتک حرمت رسانه و روزنامه نگار نیست. روزنگاران ما، بیش از هر صنف و جماعتی در ایران، مجازات شده و می شوند حتی قبل از آنکه خطایی کرده باشند. هدف این متن نه تشویق به مجازات رسانه و روزنامه نگار است که همین شرق و شرقیان و دیگران مطبوعاتیان، سیراب مجازات اند بلکه هدف، خودبررسی برای جلوگیری از اشتباهات آینده است. هیچ انسان و مجموعه انسانی به دور از اشتباهات نیست و تنها می توان اشتباهات را کم کرد.»
∎
نظر شما