به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، مایک پمپئو عصر جمعه در دس مونیس ایالت ایوا مدعی شد تهدیدهایی که آمریکا با آن مواجه است با تهدیدهای پیشین متفاوت است و افزود: امروز چین میکوشد تا آزادی را در سراسر جهان ساقط کند.
وی ادامه داد: امروز روسیه میخواهد دموکراسی و موسسات ما را مسموم سازد و از دروغپراکنی برای پاشیدن بذر نفاق در آمریکا استفاده میکند.
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: ایرانیها تمایل دارند انقلاب اسلامی خود را در سراسر خاورمیانه گسترش دهند.
پمپئو با این ادعا که هیچ دولتی همچون این دولت آمریکا شیشه تهدیدها را نشکسته است، اظهار کرد: برای مدت طولانی اندیشمندان سیاسی بر این باور بودند که با تجارت بیشتر با چین میتوانند کشور را از خطر برهانند. اما امروز این اتفاق نمیافتد.
وی یادآور شد آنها علیه مقامات چین تحریم و محدودیتهای مسافرتی وضع کردهاند و هر روز حقیقت را درباره ویروس کرونا که از کجا آمده است، مطرح میکنند.
وزیر خارجه آمریکا همچنین به ایران اشاره کرد و گفت ما به طور بنیادین رفتار با ایران را تغییر دادیم. ما این واقعیت را میدانیم که توافق هستهای ایران منابع پولی زیادی را در اختیار حکومت قرار داد تا ترور خود را دنبال کنند که خطر را متوجه آمریکا و دیگر کشورهای خاورمیانه کرده است.
پمپئو که به قول وزیر امور خارجه ایران به وزیر نفرت کابینه ترامپ تبدیل شده است، افزود: حکومتهای قانونشکنی چون ایران تنها به زور جواب میدهند نه به مماشات. از این رو ما آنچه را که دولت سابق انجام داد را برگرداندیم.
وی اظهار کرد: ما توافق هستهای ایران را رها و سیاست جدیدی را در قبال ایران اجرا کردیم. ایران را از دستیابی به پول محروم میکند، پناه دیپلماتیک را از آنان سلب میکند و تهاجم حکومت را متوقف میسازد.
وزیر خارجه آمریکا با این ادعا که ایران تاثیرات این سیاست را احساس کرده است، ادامه داد: ترور سردار سلیمانی هم باعث فهمیدن این مساله شده است که تعهد ما برای بازدارندگی وقتی که او را حذف کردیم، واقعی است.
این وزیر ضد ایرانی ترامپ در شرایطی به رفتار تروریستی خود افتخار میکند که هفته گذشته گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی را نقض اصول بینالمللی دانست.
پمپئو در ادامه اظهارات ایران ستیزانه خود اعتراف کرد بهترین و نزدیکترین دوست آنها در خاورمیانه، رژیم صهیونیستی است و گفت: آمریکا و اسرائیل به حقوق بشر احترام میگذارند.
البته وی اظهار نکرد گزارشهای مکرر سازمان ملل متحد در نقض حقوق بشر رژیم صهیونیستی که منجر به خروج آمریکا از شورای عالی حقوق بشری شد، گواه کدامین احترام به حقوق بشر این دو رژیم تروریست است.
وزیر خارجه ترامپ گفت اسرائیل شریک اساسی امنیت آمریکا است. اسرائیل یک مدل برای توسعه اقتصادی و آزادی در منطقه است. افتخارآفرین است که هیچ دولتی به اندازه رئیس جمهوری ترامپ و دولت وی از اسرائیل حمایت نکردهاند.
پمپئو با اشاره به انتقال سفارت خود به قدس و بخشیدن جولان اشغالی سوریه به رژیم صهیونیستی، گفت: ما گفتیم که هرگونه ضدیت با صهیونیسم با یهودستیزی برابر است.
سخنگوی وزارت خارجه چینوزارت خارجه چین: آمریکا در حال بهانه سازی برای تحریم ایران است
وزارت خارجه چین اظهارات پامپئو به منظور بهانه سازی برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل مطرح شده و هیچ پایه ای ندارد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از رادیو بین المللی چین، سخنگوی وزارت خارجه چین بیان داشت: دولت آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل، در حال بهانه سازیست که اقدامی کاملا بی اساس است.
هوا چون یینگ در کنفرانس خبری روز جمعه وزارت خارجه چین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه، مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت که پس از انقضای تحریم تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در ۱۸ اکتبر، چین سیستم های تسلیحاتی خود را به ایران می فروشد و با ایران نیز تدارکات لازم برای این کار را آغاز کرده است. دیدگاه چین به این اظهارات چیست؟
پاسخ داد: ما گزارش های مربوط را پیگیری کردهایم. این اظهارات وزیر خارجه آمریکا آشکارا به منظور بهانه سازی برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل است و هیچ پایه ای ندارد؛ این اظهارات بار دیگر تعهدناپذیری آمریکا در برخورد با برجام که با بی اعتنایی به قطع نامه ۲۲۳۱ و توافق بین المللی به طور یک جانبه از آن خارج شده بود، افشا کرده است؛ امیدواریم آمریکا هر چه زودتر به مسیر حفظ اعتبار قطع نامه های شورای امنیت و اجرای برجام بازگشته و در مسیر اشتباه کنونی پیش نرود.
وی درباره اصول چین در تجارت تسلیحاتی گفت: چین همواره با احتیاط و مسئولیت پذیری به فروش سلاح به دیگر کشورها می پردازد و در این کار نیز بر سه اصل متکی است که عبارتند از: یاری به تقویت توانایی دفاعی مشروع کشور دریافت کننده؛ عدم آسیب رسانی به صلح، امنیت و ثبات جهان و منطقه؛ عدم دخالت در امور داخلی کشور دریافت کننده.
این سخنگو تاکید کرد: تجارت های تسلیحاتی چین با دیگر کشورها در حالی که با وظایف بین المللی چین از جمله تعهدات چین طبق قطع نامه شورای امنیت سازمان مغایرت نداشته باشد، به هیچ وجه نباید مورد سرزنش قرار گیرد، به ویژه از سوی آمریکا.
او افزود: چین اخیرا به "معاهده تجارت تسلیحات" پیوسته، در حالی که آمریکا سال گذشته از این پیمان خارج شده بود؛ مشخص است که پکن و واشنگتن نسبت به ضوابط بین المللی چه برخوردهای متمایزی دارند.
∎