به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، تمدید مکانیزم ویژه ارسال کمکهای بشردوستانه از طریق مرزهای ترکیه به سوریه روز جمعه به پایان میرسد، از همین روی شورای امنیت سازمان ملل نشستهای فشرده ای را طی روزهای اخیر برگزار کرده است.
در نشست روز سه شنبه شورای امنیت درباره تمدید مکانیزم ویژه ارسال کمکهای بشردوستانه به سوریه، دو کشور روسیه و چین قطعنامه ارسال کمک را به دلیل رعایت نشدن حق حاکمیت سوریه وتو کردند.
روسیه تاکید کرد که عملیات ارسال کمکهای بشردوستانه به سوریه که از سال 2014 از طریق چهار گذرگاه مرزی ترکیه و سوریه صورت گرفته است، اکنون به توجه به تغییر معادلات سوریه، حاکمیت این کشور را نقض میکند و باید تنها از گذرگاه مرزی «باب الهوی» صورت بگیرد.
دولت روسیه معتقد است که طی شش سال گذشته اوضاع در سوریه به طرز قابل توجهی تغییر کرده است و مناطقی که تحت کنترل دولت سوریه قرار ندارد، به میزان بسیار زیادی کاهش یافته است.
شورای امنیت روز چهارشنبه درباره چگونگی ارسال کمکهای بشردوستانه به سوریه نشست برگزار کرده و در آن با این طرح پیشنهادی روسیه مخالفت کرد.
در نشست روز چهارشنبه، هفت کشور به طرح روسیه رای مخالف داده و چهار کشور رای موافق و چهار کشور دیگر نیز رای ممتنع دادند.
شورای امنیت سازمان ملل در ماه ژانویه، قطعنامهای را برای تمدید ارائه کمکهای انسان دوستانه مرزی به سوریه برای مدت شش ماه به تصویب رساند، ضمن اینکه تعداد گذرگاههای مرزی از چهار به دو مورد - باب السلام و باب الهوی، کاهش یافت.
انتهای پیام
∎
نظر شما