به گزارش خبرگزاری مهر، «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بامداد شنبه به نامه «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران پاسخ داد.
در نامه بورل آمده است: «من امروز نامهای را از وزیر خارجه ایران دریافت کردم که نگرانیهای ایران در خصوص مسائل مربوط به اجرای "برنامه جامع اقدام مشترک" توسط فرانسه، آلمان و بریتانیا را طبق بند ۳۶ به کمیسیون مشترک جهت حل و فصل ارجاع میداد».
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «همانطور که قبلاً گفتهام ساز و کار حل و فصل اختلاف نیازمند تلاشهای فشرده و مبتنی بر حسن نیت از سوی همه طرفهاست. در کسوت هماهنگکننده کمیسیون مشترک از تمام طرفهای برجام انتظار دارم با این روحیه به این روند نگاه کنند».
بورل در ادامه متذکر شد: «کمیسیون مشترک که مسئولیت نظارت بر اجرای این توافق ذیل مفاد برجام را بر عهده دارد از سال ۲۰۱۶ برای رایزنی درباره اجرای برجام و رفع مسائل مرتبطی که هر یک از طرفها مطرح کردهاند، تشکیل جلسه داده است».
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشته است: «با نزدیک شدن به پنجمین سالگرد برجام مایلم از این فرصت استفاده کنم و اهمیت این توافق را یادآور شوم. برجام دستاوردی تاریخی برای نظام منع اشاعه هستهای است و به ثبات منطقه و دنیا کمک میکند. من در ادامه همکاری با طرفهای برجام و جامعه جهانی برای حفظ این توافق مصمم هستم».
به گزارش مهر، «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به پیشنهاد تروئیکای اروپایی در تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس انرژی اتمی اعلام کرد: «متعاقب اقدام غیرمسئولانه و غیرقانونی سه دولت اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) در ارائه پیش نویس قطعنامه در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی و همچنین تداوم عدم پایبندی نسبت به تعهدات بینالمللی ناشی از برجام و مصوبات کمیسیون مشترک، روز گذشته وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طی نامهای به آقای [جوزف] بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده برجام، یک بار دیگر موارد عدم پایبندی کشورهای اروپایی را طبق بند ۳۶ برجام به کمیسیون مشترک جهت حل و فصل ارجاع داد».
موسوی اضافه کرد: «در نامه وزیر امور خارجه تأکید شده است که هرگونه مداخله در همکاریهای پادمانی جاری بین ایران و آژانس مغایر با مفاد برجام بوده و میتواند بر مبانی همکاریهای پادمانی موجود تأثیرات منفی داشته باشد».
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یک بار دیگر ضمن اعلام آمادگی برای حفظ و اجرای کامل مفاد برجام توسط همه طرفهای این توافق، به خصوص ضرورت انتفاع کامل ایران از آثار اقتصادی نظام رفع تحریمها به نحو پیش بینی شده در برجام، تأکید کرد: «در قبال هرگونه زیاده خواهی و رفتارهای غیرمسئولانه اقدامات لازم و متناسب را اتخاذ خواهد کرد و از سه کشور اروپایی قویاً میخواهد به جای حرکت در مسیر سیاست فشار حداکثری ایالات متحده، با پایبندی نسبت به تعهدات خویش، زمینه حفظ و اجرای کامل برجام را فراهم آورند».
شایان ذکر است که پیش از این نیز در دو مرحله دیگر موارد عدم پایبندی ایالات متحده و سه کشور اروپایی طبق بند ۳۶ برجام توسط جمهوری اسلامی ایران به کمیسیون مشترک ارجاع شده بود که با توجه به عدم حل و فصل اختلافات مزبور، منجر به کاهش تعهدات ایران طی پنج گام شد.