شناسهٔ خبر: 41075562 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دویچه وله | لینک خبر

پمپئو: تحریم‌های تسلیحاتی ایران باید برای درازمدت ادامه یابند

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که ایالات متحده قصد دارد تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد برای ایران را به بیش از مدت زمان كوتاه باقی مانده، گسترش دهد. او ادامه این تحریم تسلیحاتی را حق صریح آمریکا دانست.

صاحب‌خبر -

وزیر امور خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه ۱۱ تیرماه (اول ژوئیه) در سخنرانی مطبوعاتی گفت که هدف دولت آمریکا این نیست که تحریم های تسلیحاتی ایران تنها برای مدت زمان کوتاه برقرار باشد. 

پمپئو گفت که آمریکا می‌خواهد تحریم تسلیحاتی ایران  برای مدت محدود در نظر گرفته نشود و کشورش حاضر نیست "تمدید مدت‌دار" علیه ایران را بپذیرد. 

وزیر خارجه آمریکا گفت هدف دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، تمدید کوتاه‌مدت تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران نیست بلکه این کشور "هر چه در توان دارد را انجام خواهد داد تا ابقای تحریم تسلیحاتی علیه ایران که در اکتبر سال جاری پایان خواهد یافت، تضمین شود".

به گزارش رویترز، مایک پمپئو گفت ایالات متحده این حق صریح را دارد که بدون رضایت هر کشور دیگری ابقای این تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تضمین کند. وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت که کشورش این امر را حق خود می داند. 

 پمپئو روز چهارشنبه بار دیگر بر این نکته تاکید کرد که اگر تحریم‌های تسلیحاتی ایران برداشته شود جهان با خطراتی بیشتری مواجه خواهد شد و  انسان‌های بیشتری کشته می‌شوند. او گفت: «در صورتی که ایران اجازه یابد پس از اکتبر از روسیه و چین سلاح بخرد، غیرنظامیان بیشتری در خاورمیانه به دست این رژیم و گروه‌های نیابتی‌ آن جان خود را از دست خواهند داد.» 

مایک پمپئو در این کنفرانس خبری بار دیگر بر اهمیت تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران پافشاری کرد و در این ارتباط فیلم کوتاهی را درباره خطر لغو تحریم تسلیحاتی علیه ایران نشان داد. 

وزیر خارجه آمریکا گفت که تحریم های تسلیحاتی علیه ایران باید زمانی برداشته شود که این کشور رفتاری "نرمال و عادی" را در پیش گیرد . 

پمپئو همچنین در روز چهارشنبه در پیامی توئیتری نوشت که "نظام ایران سزاوار برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی نیست".

اجلاس شورای امنیت

کنفرانس خبری پمپئو یک روز پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران برگزار شد. وزیر خارجه آمریکا در نشست ویدئویی روز سه‌شنبه ۱۰ تیر (۳۰ ژوئن) شورای امنیت نیز به موضوع "خطرات ناشی از عدم تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران" اشاره کرده بود. 

مایک پمپئودر این نشست به طور رسمی از شورای امنیت خواست تا تحریم تسلیحاتی ایران را به طور نامحدود تمدید کند. وزیر خارجه آمریکا ایران را "وقیح‌ترین رژیم تروریستی جهان" نامید. 

حدود چهار ماه دیگر (در روز ۱۸ اکتبر سال جاری) مهلت تحریم‌های تسلیحاتی تصویب شده در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران به پایان خواهد رسید. 

آمریکا می‌خواست با ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای به این شورای خواستار ادامه تحریم‌ها علیه ایران شده است. 

بر اساس توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، این تحریم‌ها برای مدت پنج سال تعیین شده بودند. اکنون آمریکا تلاش می‌کند تا این تحریم‌ها را به طور نامحدود تمدید کند.

اجلاس روز سه‌شنبه شورای امنیت صحنه رویارویی لفظی وزیران امور خارجه دو کشور ایران و آمریکا بود. در این جلسه محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز آمریکا را به تروریسم اقتصادی متهم کرد.

ظریف خروج آمریکا از توافق هسته‌ای را نقض آشکار این توافق هسته‌ای دانسته و تاکید کرد که رفع تحریم تسلیحاتی یکی از ارکان اصلی توافق هسته‌ای بوده و تمدید این تحریم‌ها به معنای پایان کامل این توافق است.

ظریف در سخنان خود گفت: «جامعه بین‌المللی به طور کلی، و شورای امنیت ملل متحد به‌طور خاص، با تصمیم مهمی روبه‌رو هستند: آیا ما حاکمیت قانون را حفظ می‌کنیم، یا با تسلیم [شدن] در برابر هوس‌های یک متخلف، به قانون جنگل باز می‌گردیم؟»

"عدم اعتماد به ایران"

وزیر امور خارجه آمریکا در نشست خبری روز چهارشنبه خود گفت: «اگر شما در اینجا فکر می‌کنید که موضوع تنها ملاحظات حقوقی و یا مشکلات و درگیری‌های بین‌المللی برای یافتن یک راه حل درست است، در نظر داشته باشید که اگر این تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران برداشته شود اوضاع چگونه خواهد شد.»  

مایک پمپئو در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران تاکید کرد که کشورش به منظور رضایت چین و روسیه حاضر به تمدید زمان‌بندی شده تحریم تسلیحاتی ایران نخواهد بود.

پمپئو گفت که ایران حتی از محدودیت‌های فعلی هم پیروی نمی‌کند و به انجام تخلف‌های خود ادامه می‌دهد. 

وزیر امور خارجه آمریکا گفت که تا زمانی که ایران به تهدید کشورهای دیگر و حمایت از فعالیت‌های تروریستی ادامه دهد جامعه جهانی نمی‌تواند به این کشور اعتماد کند.

پیش‌بینی می‌شود که کشورهای اروپایی پیش‌نویس جدیدی را در ارتباط با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد بدهند.