شناسهٔ خبر: 41035223 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: موج | لینک خبر

رحمانی فضلی:

تقویت حضور بخش خصوصی برای عملیاتی سازی طرح های اقتصادی ضروری است

وزیر کشور تاکید کرد: تقویت حضور بخش خصوصی برای عملیاتی سازی طرح های اقتصادی ضروری است و باید از توان این بخش برای توسعه مناطق کمک بگیریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری موج، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نشست استانداران منطقه چهار کشور که  نهم تیرماه در وزارت کشو ر برگزار شد با بیان اینکه مسائل اجتماعی با مسائل اقتصادی، سیاسی و امنیتی پیوستگی عمیقی دارد؛ گفت: باید توجه توأمان به همه ظرفیت های استانی داشت و با فعال کردن همه قابلیت های موجود در مناطق، توسعه پایدار را در استان های کشور رقم بزنیم.

وزیر کشور در سخنان خود در این جلسه، دغدغه فعال شدن مناطق را دارای اهمیت و در وزارت کشور دارای سابقه پیگیری در طول سال های اخیر برشمرد و گفت: باید موضوع فعال کردن مناطق را در سلسه مراتب نظام اداری جا بیندازیم و با این نگاه بتوانیم به حرکت در مسیر توسعه متوازن کشور دست یابیم. 

رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه توسعه باید متناسب با خصیصه های فرهنگی و تاریخی هر منطقه باشد؛ گفت: ظرفیت ها و امکانات می توانند در ارتباط معنادار با هم در ارتقای شاخصه های توسعه موفق عمل کنند. 

وزیر کشور افزود: در شرایط اتخاذ رویکرد منطقه ای در روند توسعه کشور، هر منطقه می تواند مسئولیت، هویت، اختیار و همچنین مزیت نسبی پیدا کند و بتواند ابزارهای لازم را برای توسعه به کارگیرد. 

* امسال سال پایانی دولت یازدهم است

رئیس شورای امنیت کشور با اظهار اینکه امسال سال پایانی دولت یازدهم است؛ خاطر نشان کرد: شرایط  ناشی از شیوع کرونا، رکود جهانی و استمرار و تشدید تحریم های ظالمانه شرایط سختی برای کشور ایجاد کرده است گفت: پایه امنیت کشور رضایتمندی و حضور همدلانه مردم است و باید در مسیری حرکت کنیم که از امنیت کشور، خون شهدا و آزادی های قانونی صیانت کنیم .

وزیر کشور در این خصوص یادآور شد: برای استمرار و ارتقای جلب رضایتمندی مردم باید طرح های مرتبط با امنیت، معیشت و سلامت مردم را محور برنامه ریزی هایمان قرار دهیم.

وی در این خصوص تاکید کرد که تقویت حضور بخش خصوصی برای عملیاتی سازی طرح های اقتصادی ضروری است و باید از توان این بخش برای توسعه مناطق کمک بگیریم.

وزیر کشور همچنین پیشنهاد داد که سند جامع توسعه برای هر یک از مناطق کشور تدوین شود که طبق این سند، چشم انداز، اهداف، برنامه ریزی و در نهایت اقدام و عمل در هر یک از مناطق مشخص گردد.

وی تصریح کرد: طبق این سند توسعه ای، در هر منطقه، هر یک از استان ها، متولی  یک محور در توسعه متوازن منطقه  است و باید بتواند با فعال سازی ظرفیت ها و نگاه جامع و فرابخشی، روند توسعه استان و منطقه را به پیش ببرد.

موضوع اربعین از دیگر مسائلی بود که وزیر کشور در این نشست  به آن اشاره کرد و گفت: اربعین علاوه بر آثار و برکات بسیار مهم معنوی و آئینی که دارد،  با توجه به حضور و مشارکت همه جانبه مردم مناطق سراسر کشور، ظرفیت بزرگی برای توسعه منطقه ای است و باید در این حوزه، امکان حضور حداکثری توان و ظرفیت بخش خصوصی تسهیل شود .

وزیر کشور در ادامه ضمن تاکید بر تدوین برنامه جامع گردشگری در هر یک از مناطق، اظهار داشت: باید پیشران های توسعه در مناطق شناسایی دقیق شود تا همه ظرفیت های سرمایه گذاری در استان ها فراهم شود.

دکتر رحمانی فضلی با  مهم دانستن موضوع آمایش سرزمینی در کشور، گفت: باید بر مبنای گزارش های آمایش استانی، مقدمات تدوین آمایش های سرزمینی در مقیاس منطقه ای فراهم شود.

 وی به یکی دیگر از مسائل فرااستانی یعنی مساله آب اشاره کرد و گفت: در رویکرد منطقه ای، باید با مدیریت بهینه منابع آب و مدیریت مؤثر مصرف آن با رویکرد فرااستانی، هماهنگی های لازم صورت پذیرد تا شاهد هیچ هدر رفتی در این حوزه نباشیم.

وزیر کشور در پایان با مرور شرایط کشور از حیث شرایط تحمیل شده ناشی از تحریم ها و تشدید آن و زمینه های بسیار مثبت موجود برای غلبه بر دشمنی های نظام سلطه خاطر نشان کرد: در این عرصه امسال می تواند یوم الفصل باشد چرا که دشمن با همه قدرت برای زمین گیر کردن ملت ایران به میدان آمده و در مقابل هم ملت ایران و خدمتگزاران ملت با تمام توان در برابر  این دشمنی ها ایستاده اند و باید با وحدت و هم نظری در مقابل دشمن ایستادگی و از ایران، انقلاب اسلامی و منافع ملی دفاع کنیم.

در این نشست همچنین هریک از استانداران منطقه چهار کشوری،  به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در خصوص روند شکل گیری رویکرد منطقه ای و مسائل مشترک مربوط به توسعه استان های عضو منطقه 4  پرداختند. بازوند استاندار کرمانشاه و دبیر منطقه چهار، با اظهار اینکه از جمعیت 80 میلیونی کشور حدود 12 میلیون نفر در شش استان زیرمجموعه منطقه چهار زندگی می کنند؛ گزارشی از اقدامات دنبال شده در نشست های استانداران منطقه 4 ارایه کرد و بر لزوم توجه بیشتر به توسعه این استان ها درحوزه های گردشگری و سایر ظرفیت های ارزآور در استان های مذکور تاکید کرد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه در حال پیگیری پیش بینی های بودجه ای لازم برای 6 استان منطقه چهار کشور هستیم؛ از امکان سنجی تدوین سند گردشگری در این استان ها خبر داد.

شاهرخی استاندار همدان، خادمی استاندار لرستان، سلیمانی استاندار ایلام و شریعتی استاندار لرستان، در این نشست موضوع های مرتبط را مطرح و مورد تبادل نظر قرار دادند.

 در این نشست، معاونین وزارت کشور نیز ضمن بیان گزارش های مرتبط با حوزه تخصصی خود در خصوص استان های منطقه 4، زمینه های همکاری های مشترک استان های این منطقه را مرور و توصیه های مد نظر در این عرصه را مطرح کردند.