شناسهٔ خبر: 4101156 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تفاهم | لینک خبر

برنامه ریزی برای صادرات 20 میلیون تن فرآورده نفتی

صاحب‌خبر -
تفاهم – گروه گزارش: گردهمایی سراسری مدیران و ذینفعان عرصه سوخت رسانی، با حضور وزیر نفت، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی ، مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و برخی از مسئولان کشور برگزار شد. بر اساس این گزارش  وزیر نفت حجم صادرات فرآورده های نفتی برای سال 94 را دست کم 20 میلیون تن پیش بینی کرد و گفت: صادرات فرآورده نقش مهمی در اجرای طرحهای صنعت نفت خواهد داشت. بیژن زنگنه افزود: افزایش صادرات فرآورده های نفتی برای ما بسیار مهم است زیرا منابع مالی بخشی از طرح های صنعت نفت از این طریق تامین شود. وی با بیان این که در سال آینده و سال های بعد توزیع نفت گاز در بخش حرارتی، صنعتی و نیروگاهی کاهش می‌یابد، افزود: همچنین توزیع نفت کوره، گاز مایع و نفت سفید در کشور نیز به تدریج به صفر می رسد. زنگنه ادامه داد: با این وجود، وظیفه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در سوخت رسانی و توزیع نفت گاز و بنزین در بخش حمل و نقل و سوخت هوایی کاهش می یابد. وی همچنین به کاهش ارسال سوخت مایع و افزایش گازرسانی به نیروگاه ها در سال آینده اشاره کرد و افزود: در سال 93، 30 درصد سوخت نیروگاه‌ها از فرآورده مایع تامین شد که این میزان در سال آینده به حدود 10 تا 12 درصد خواهد رسید. وزیر نفت با بیان این که از این پس مجموعه‌ای از راهبردهای جدید با زمانبندی های دقیق در شرکت ملی پخش تعریف می شود، تاکید کرد: بهتر است رابطه شرکت پخش با نظام تامین سوخت تا مخازن اصلی باقی بماند و روندهای بعدی توزیع سوخت به بخش خصوصی واگذار شود. زنگنه تشریح کرد: فراورده های نفتی باید در مخازن به جایگاه داران (که بهتر است به صورت تعاونی و تشکلی از جایگاهداران شکل بگیرد) فروخته شود و در این حال نظارت بر توزیع نیز از سوی شرکت ملی پخش انجام شود. وی همچنین پیشنهاد داد: بهتر است تعاونی و تشکلی از جایگاه‌داران تشکیل شود تا مشکلات ارتباط جایگاه‌داران با شرکت ملی پخش با سهولت انجام شود. زنگنه از این مورد به عنوان راهبرد دوم شرکت ملی پخش در آینده نام برد و گفت: ایران تنها کشوری است که در امر توزیع سوخت دارای برند معتبری نیست و شرکت ملی پخش در این روند با بیش از 3000 جایگاه طرف است. وی تاکید کرد: در واگذاری جایگاه های شرکتی که قرار است به زودی اتفاق بیفتد، باید سیاست ها به گونه ای باشد که چند شرکت محدود طرف معامله قرار بگیرند. زنگنه از عرضه سوخت به قیمت های متفاوت و متناسب با نوع جایگاه و خدماتی که ارائه می دهد به عنوان پیشنهاد بعدی نام برد و افزود: در جایگاه های معمولی نرخ خدمات با قیمت های عادی که در همه جای کشور وجود دارد محاسبه می شود، اما می توان جایگاه هایی با خدمات متفاوت در برخی نقاط ایجاد کرد. زنگنه به روش توزیع نفت گاز بر اساس پیمایش که از سال آینده در شرکت ملی پخش مورد استفاده قرار می گیرد نیز اشاره کرد و گفت: این روش مشکلات ما در زمینه قاچاق سوخت و فرآورده را کاهش می دهد.
تولید بنزین یورو 4 در سال آینده 5 میلیون لیتر افزایش می یابد: در ادامه این مراسم معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی از افزایش پنج میلیون لیتری تولید بنزین یورو4 در سال آینده خبرداد و گفت: این افزایش تولید از پالایشگاه های بندرعباس و تبریز تامین خواهد شد. عباس کاظمی با بیان این که در بحث افزایش کیفیت سوخت نیز اقدامات مطلوبی انجام شده است، افزود: با بهره برداری از واحد گوگردزدایی نفت گاز در پالایشگاه بندرعباس تا شهریور سال آینده حدود 10 میلیون لیتر از نفت گاز تولیدی این شرکت به سطح استاندارد یورو 4 خواهد رسید.وی افزود: همچنین واحد نفت گاز پالایشگاه لاوان نیز تا ماه آینده می تواند 3 میلیون لیتر گازوئیل یورو 4 تولید کند. کاظمی با اشاره به ظرفیت های تولید سوخت در کشور گفت: با توجه به کاهش مصرف فرآورده ها در سال جاری با انباشتگی سوخت رو به رو شده ایم که این به معنی افزایش توان صادرات است. وی با بیان اینکه ذخایر بنزین کشور در سطح مناسبی است، میزان آن را یک میلیارد و 400 میلیون لیتر اعلام کرد.وی افزود: خوشبختانه به دلایل افزایش تولید پالایشگاه ها، مدیریت مصرف و افزایش مصرف سی ان جی، میزان واردات بنزین به کشور بر خلاف پیش بینی های اولیه به طور میانگین حدود روزانه 4.6 میلیون لیتر در سال جاری بوده است.
خدمات سامانه کارت هوشمند سوخت بهینه می شود: هم چنین در ادامه مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به رفع نواقص و کاستی های موجود، بر استفاده بهینه از کارت هوشمند در جایگاه های سوخت کشور تاکید کرد. سید محسن روحانی با اشاره به اجرای طرح تعیین سهمیه نفت گاز مبتنی بر پیمایش گفت: خودروهای دیزلی کشور شامل 790 هزار دستگاه می شوند و در سه گروه قرار می گیرند. به گفته روحانی همه سوخت گیریها در زمینه فرآورده نفت گاز (به جز اولین سوختگیری) باید به صورت آنلاین انجام شود.وی همچنین از معرفی و راه اندازی سامانه کشف تقلب (در سوختگیری با کارت بلک لیست) در کشور خبر داد و اظهار کرد: با به کار گیری این سامانه، همه تخلفات احتمالی در جایگاهها مشخص و قابل پیگیری می شود.
عزم وزارت نفت برای اجرای کامل مصوبه توزیع سوخت یورو 4 در کلانشهرها : گفتنی است مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور نیز با اشاره به عزم وزارت نفت برای اجرای کامل مصوبه دولت مبنی بر توزیع بنزین و گازوئیل یورو 4 در کلانشهرها گفت: هم اکنون در شش کلانشهر کشور بنزین یورو 4 در حال توزیع است و تا پایان بهار آینده دو کلانشهر دیگر تحت پوشش بنزین یورو 4 قرار خواهد گرفت. سجادی با بیان این که از ابتدای امسال تا دیروز، در مجموع 81 میلیارد و 12 میلیون لیتر فرآورده در کل کشور به مصرف رسیده است، از کاهش 7.5 درصدی این میزان نسبت به سال گذشته خبر داد. سجادی افزود: مجموع کل مصرف فرآورده کشور در سال گذشته 87 میلیاردو 548 میلیون لیتر بوده است.سجادی با بیان اینکه تنها مصرف فرآورده‌های بنزین و گاز مایع از رشد 1.6 و 2 درصدی برخوردار بوده اند، گفت: مصرف مجموع بنزین کشور در سال گذشته 24 میلیارد و 282 میلیون لیتر بوده است که این میزان در سالجاری به 24 میلیارد و 673 میلیون لیتر رسیده است.او افزود: مصرف نفت سفید، نفت گاز و نفت کوره در سالجاری نسبت به سال گذشته به ترتیب 17، 4.6 و 26 درصد کاهش یافته است.

نظر شما