خبرگزاری فارس: «برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه از کشورهای روسیه و چین از قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران حمایت کنند.
هوک در مصاحبهای اختصاصی با خبرگزاری رویترز مدعی شد چنانچه روسیه و چین از تلاش آمریکا برای به تصویب رسیدن قطعنامه ضد ایرانی جلوگیری کنند در سازمان ملل منزوی خواهند شد.
این مقام آمریکایی در ادامه ادعا کرد: «ما شاهد ایجاد شکاف فزاینده میان روسیه و چین با جامعه جهانی هستیم.»
برایان هوک، با اشاره به تصویب قطعنامهای علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شد که چین و روسیه هنگام تصویب این قطعنامه از جامعه جهانی جدا افتادهاند. او مدعی شد که این اتفاق ممکن است این بار در شورای امنیت سازمان ملل متحد و هنگام رأیگیری بر سر قطعنامه تمدید تحریمهای تسلیحاتی اتفاق بیفتد.
او گفت: «روسیه و چین در نشست هفته گذشته (در آژانس بینالمللی انرژی اتمی) منزوی بودند. اگر آنها همین مسیرشان را به سمت ویرانشهری ادامه دهند، در شورای امنیت هم منزوی خواهند شد.»
ادعاهای برایان هوک درباره چین و روسیه در حالی صورت گرفته که برخی از دیپلماتهای غربی گفتهاند حمایت از قطعنامه آمریکا به قدری ضعیف است که این قطعنامه ممکن است بدون نیاز به وتو از سوی یکی از این دو کشور هم نتواند در شورای امنیت به تصویب برسد.
منابع دیپلماتیک روز گذشته (سهشنبه) به پایگاه مجله «فارنپالیسی» گفتهاند این قطعنامه از شانس اندکی برای تصویب در میان ۱۵ عضو شورای امنیت برخوردار است.
یک دیپلمات غربی گفت این قطعنامه ممکن است حتی در کسب ۹ رأی لازم برای وادار کردن روسیه یا چین به استفاده از حق وتو هم ناکام بماند.
برخی از دیپلماتهای شورای امنیت و سایر کارشناسان مسائل تسلیحاتی اقدام آمریکا را تلاشی برای کسب امتیازهای سیاسی در داخل آمریکا میدانند و نه چیزی که هدف آن مقابله با اقدامات ایران است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است نخستین جلسه رایزنی برای بحث درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا جهت تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را امروز چهارشنبه برگزار کند.
دیپلماتهای غربی گفتهاند ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه اقدام به توزیع این قطعنامه در میان ۱۵ عضو شورای امنیت کرده است. چین و روسیه به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت که از حق وتو برخوردارند مخالفت خودشان را با طرح آمریکا اعلام کردهاند.
یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دستکم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از ۵ عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است.
فارنپالیسی نوشته این قطعنامه در صورت تصویب ذیل فصل هفت منشور ملل متحد قرار خواهد گرفت و الزامآور خواهد بود.