به گزارش فارس، منابع دیپلماتیک و خبری از وین گزارش دادند که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (جمعه) قطعنامه تروئیکای اروپایی علیه ایران را تصویب کرد.
«لارنس نورمن» خبرنگار نشریه «والاستریتژورنال» به نقل از دیپلماتهای حاضر در نشست حضوری شورای حکام گزارش داد: «این قطعنامه تصویب شد. اعضای شورای حکام آژانس اتمی از ایران به دلیل عدم همکاری با تحقیقات آژانس انتقاد کردند. این اولین قطعنامه علیه ایران از سال ۲۰۱۲ است».
منابع دیپلماتیک میگویند قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران، با ۲۵ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع تصویب شده است.
«گرهارت کانتزل» نماینده آلمان در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، طی سخنرانی در این نشست، مدعی شد: «ممانعت ایران از دسترسی [به چهار مکان] - آنهم بر خلاف پیام بسیار روشن شورای حکام در نشست قبلی - چالشی برای رژیم پادمانی جهانی است».
به نوشته صفحه توئیتر نمایندگی آلمان، کانتزل سپس خواستار واکنش شورای حکام به ایران شد: «اقدامات یک دولت در ممانعت از دسترسی قانونی آژانس برای چهار ماه و تعامل ناکافی به مدت یک سال، سزاوار واکنشی از سوی شورا است».
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی با بیان اینکه شورای حکام با تصویب این قطعنامه از ایران خواست دسترسی به دو مکان مورد نظر را فراهم کند، گفت: «روسیه و چین [به این قطعنامه] رأی منفی دادند».
نمایندگی روسیه در وین توضیح داد: «برای رسیدن به نتایج مثبت، آژانس و تهران باید به گفتوگو مطابق با روشهای معمول ادامه دهند و نگرانیهای طرفها در نظر بگیرند. در عین حالی که بر لزوم حل فوری مشکل این مشکل توسط تهران و آژانس تاکید [میکنیم]، باور داریم این قطعنامه میتواند مخرب و غیرسازنده باشد».
تروئیکای اروپایی روز دوشنبه طی نشست شورای حکام، با استناد به گزارش ادعایی آژانس اتمی مبنی بر اجازه ندادن ایران برای دسترسی به چهار مکان، پیشنویش قطعنامهای را تنظیم کردند که تهران را به اجازه دادن برای این تحقیقات و همچنین همکاری کامل با آژانس ملزم میکند.
این قطعنامه پیشنهادی با ۲۵ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع تصویب شده است.
۲۵ کشوری که به این قطعنامه رای مثبت دادند شامل استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، اکوادور، مصر، استونی، فرانسه، آلمان، غنا، یونان، مجارستان، ایتالیا، ژاپن، کویت، مراکش، نیجریه، نروژ، پاناما، عربستان سعودی، سوئد، انگلیس، آمریکا، اروگوئه و آرژانتین هستند.
روسیه و چین نیز به این قطعنامه رای منفی دادند.
براساس این گزارش، کشورهای آذربایجان، هند، مغولستان، نیجر، پاکستان، آفریقای جنوبی و تایلند به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
پاراگوئه نیز غایب بوده است.
آژانس: شورای حکام خواستار اجرای کامل تعهدات ایران طبق پروتکل الحاقی و NPT شد
آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد از تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حاکم در پایگاه اینترنتی خود با تایید این خبر نوشت: اعضای آژانس امروز یک قطعنامه علیه ایران صادر کردند و از جمهوری اسلامی ایران خواستند که به تعهدات خود در چارچوب توافقات پادمانی ان پی تی و همچنین پروتکل الحاقی کاملا عمل کند و در این زمینه با آژانس همکاری کامل کند و درخواستهای این سازمان را بدون تاخیر اجرا کند.
قطعنامه شورای حکام آژانس که توسط آلمان، انگلیس و فرانسه پیشنهاد شده بود روز جمعه با ۲۵ رای موافق و ۲ رای مخالف به تصویب رسید.
پایگاه خبری آژانس در گزارش خود آورده است، این قطعنامه به دنبال دو گزارش رافائل گروسی مدیرکل آژانس در ماه مارس و ژوئن و درخواست شفاف سازی برای صحت و سقم اعلامیه های ایران تحت توافقات پادمانی و پروتکل الحاقی از جمله عدم دسترسی به دو محل خاص و کمبود شفافیت در ارتباط با سوالات و ابهامات آژانس در زمینه فعالیتهای اعلام نشده ایران تصویب شده است.
براساس این گزارش، قطعنامه همچنین بر اهمیت سازگاری کامل دولتها با تعهداتشان و تسهیل دسترسی مورد نیاز آژانس تاکید کرده است.
آژانس همچنین در این قطعنامه مدعی نقش مستقل و اساسی خود برای راستی آزمانی سازگاری ایران با تعهداتش در زمینه منحصرا صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران شده است.
واکنش ایران به تصویب قطعنامه سه کشور اروپایی در شورای حکام
کاظم غریب آبادی - نماینده دائم ایران در آژانس گفت: این قطعنامه نه موجب ترغیب ایران به ارائه دسترسی به آژانس بر اساس ادعاهای واهی و بی اساس می شود و نه موجب اعمال فشار به آن.
او افزود: جمهوری اسلامی ایران، این قطعنامه را کاملا رد می نماید و اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش به آن اتخاذ خواهد نمود که مسئولیت و عواقب آن، بر عهده بانیان چنین قطعنامه ای خواهد بود.
چند نصیحت جدی هم برای دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی:
به حدود اختیارات خود پایبند باشید.
قدردان همکاری های ایران و آژانس باشید.
مأموریت خود را به صورت حرفه ای و مستقلانه و بی طرفانه اجراء کنید.
با گزارشات و مواضع عجولانه خود محملی را برای سوء استفاده کنندگان و کسانی که دستورکار سیاسی دارند، فراهم نکنید.
به شیوه ای عمل کنید که متهم به فروپاشی آخرین سنگر چندجانبه گرائی در وین و نابودی برجام نشوید.
رونالدو سال ۲۰۱۸ در یکی از مصاحبه هایش گفت که از لحاظ بدنی مثل یک بازیکن ۲۳ ساله است و اینکه می خواهد تا ۴۰ سالگی فوتبال بازی کند. هرچند رونالدو گاهی از پیتزا و نیز مواد غدایی نه چندان مناسب برای یک ورزشکار استفاده می کند ولی او با تمرینات سخت هرگز اجازه نداده است تا بدنش از فرم همیشگی خود خارج شود.