به گزارش تجارتنیوز، علی ربیعی در ابتدای نشست خبری هفتگی خود با بیان اینکه کماکان اصلیترین و مهمترین مسئلهای که دولت در تمامی جلسات خود به آن اهتمام دارد، مبارزه با کرونا است، اظهار کرد: کرونا نه تنها اصلیترین موضوع ما، بلکه همه جوامع و دولتهاست. آثار و جوانب اقتصادی کرونا، رشد اقتصادی کشورها و دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده و مسئله بیکاری و فقر ناشی از کرونا حتی در کشورهای پیشرفته مورد توجه قرار گرفته است.
نبود چشمانداز قابل پیشبینی برای پایان بیماری کووید ۱۹
وی افزود: پس از شیوع کرونا در ایران و اعلام سریع این موضوع توسط دولت، سیاستگذاریهایی صورت گرفت و پیشبینیهایی انجام دادیم، آنهم در شرایط اقتصادی ناشی از تحریم که خیلیها تحلیل میکردند تحریم و کرونا اقتصاد ایران را خواهد شکست و جامعه ایران فرو خواهد پاشید، اما خوشبختانه مردم و دولت کارنامه قابل قبولی را در پیشروی جهانیان قرار دادند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه اقدامات پیشینی در نظام سلامت و تمرکز نظام درمان کشور در مواجهه با شوک اولیه از عوامل موفقیتآمیز ما بوده است، اظهار کرد: عوامل محدودکننده در اسفند و فروردین مانند ایجاد فاصلهگذاری اجتماعی موجب شد تا توامان سیاست حفظ جان در مقابل تنگناهای معیشتی و فقر را به پیش ببریم.
ربیعی با بیان اینکه ستاد ملی کرونا در آخرین جلسات خود با چشمانداز نزدیکی از پایان ویروس کرونا در پیش رو ندید، تاکید کرد: گزارشهای کارشناسی و مطالعات جهانی هم نشان میدهد چشمانداز نزدیک و قابل پیشبینی برای پایان بیماری کووید ۱۹ وجود ندارد.
وی با بیان اینکه چرخ اقتصادی زندگی مردم باید بچرخد و خللی در زندگی روزمه مردم وارد نشود، تصریح کرد: با اعتقاد به این امر، موضوع استانداردسازی زندگی، کار و حرکت اجتماعی مبتنی بر بهداشت و سلامت و مقابله با کرونا استراتژی اساسی مرحله جدید مواجه ستاد کرونا با آثار و عواقب و همچنین بیماری کووید ۱۹ است.
سخنگوی دولت افزود: اعمال این سیاستها در دنیا با مشکلاتی روبهروست و اقتصادهای با رشد بالا هم در اعمال این سیاستها با مشکلات زیادی روبهرو هستند، اما معتقدیم باید با گسترش آموزش و فرهنگسازی، همکاری مردم و سیاستگذاری به موقع بر حفظ توامان جان و کار تاکید شود، میتوان با کمترین آسیب جامعه، مردم و مجموعه کشور را از این مرحله عبور داد.
وی با بیان اینکه تصمیمات ستاد ملی کرونا هم بر همین مبنا است، گفت: بازگشایی مراکز فرهنگی، سینماها، کنسرتها، مراکز تفریحی، کلاسهای آموزشی، آموزشگاههای تخصصی و خصوصی، مهدکودکها، مراکز گردشگری و… براساس همین استراتژی است اما آنچه مهم است پروتکلهای سختگیرانه لازمه این مرحله است و با پروتکلهای متعدد و نظارتهای سختگیرانه را اتخاذ کردهایم و آنها را دنبال خواهیم کرد.
اعمال سیاستهای سختگیرانه در مرحله جدیدی از مبارزه با کرونا
ربیعی گفت: این تصمیمگیریها به مثابه عادی شدن اوضاع نیست. در مرحله جدیدی از مبارزه با کرونا، سیاستهای سختگیرانه نظارتی و کنترلی را همراه با راهاندازی معیشت و زندگی اقتصادی در دستور کار داریم.
وی اظهار کرد: هدف کلی ما در مبارزه با کرونا حفظ جان مردم در مقابل بیماری، افزایش ظرفیت مراکز درمانی بر میزان شیوع و همینطور راه اندازی اقتصاد و مقابله با بیکاریهای ناشی از کرونا است. به همین منظور پنج وظیفه را همزمان دنبال کردیم که در تمام جلسات دولت و جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا این وظایف در حال پیگیری است.
ربیعی گفت: تامین نیازهای بهداشت و درمان و افزایش آزمایشگاهها نخستین اقدام در این زمینه است و طبق برنامهریزیهای انجام شده تعداد آزمایشگاهها از ۱۲۰۰ به ۲۰۰۰ مورد افزایش خواهد یافت.
سخنگوی دولت گفت: گسترش امکانات زیرساختی مانند تختهای آی سی یو و سی تی اسکنها در همه استانها در حال پیگیری است. علاوه بر این ۵۰ هزار متخصص و فوقتخصص و اعزام سه هزار متخصص در بخشهای مختلف در مناطق محروم و تقویت شبکه بهداشت از استراتژیهای ما است که به جد دنبال خواهد شد.
ربیعی با بیان اینکه غربالگری و تست هوشمند برنامه مداوم نظام سلامت خواهد بود، خاطرنشان کرد: این زیرساختها ما را نه تنها در برابر موجهای جدید کرونا بلکه در برابر بیماریهای ناشناخته مجهز خواهد کرد.
وی با بیان اینکه استمرار و گسترش خدمات ضروری جامعه از جمله امنیت، آب، برق، گاز و حمل و نقل اقدام دوم در این زمینه است، گفت: گسترش این خدمات از مسائلی است که در دستور کار دولت و ستاد مقابله با کرونا قرار دارد و خدمات اصلی جامعه نه تنها هرگز دچار کاستی نخواهد شد بلکه رو به تقویت میرود.
سخنگوی دولت گفت: تامین کالاهای ضروری سومین اقدام دستور کار دولت بود که با میزان ارز پیشبینی شده، حمایت غذایی را با تامین کالاهای اساسی از کل جامعه به ویژه اقشار نیازمند به کالاهای ارزان دنبال خواهیم کرد.
ربیعی تاکید کرد: تولیدات حوزه سلامت با همکاری شرکتهای دانش بنیان تداوم خواهد داشت موانع تولید در بخش سلامت در حل جلسه ستاد بررسی و رفع میشود. همچنین گسترش امکانات زیرساختی مانند تختهای آی سی یو و سی تی اسکنها در تمام استان ها در حال پی گیری است.
سخنگوی دولت یادآورشد: حضور حدود ۵۰ هزار کادر درمانی متخصص و فوق تخصص و ۳ هزار متخصص در بخش های مختلف مناطق محروم و تقویت شبکه های بهداشتی از استراتژیهای دولت است که به صورت جدی دنبال می شود.
وی یادآور شد: این اقدامات زیرساخت درمانی و بهداشتی کشور را نه تنها در مواجهه با موجهای جدید، بلکه در برابر بیماریهای ناشناخته آینده هم مقاوم و آماده میکند.
ربیعی گفت: غربالگری وارد مراحل جدیدتری شده است؛ بیماریابی فعال به سطح خانوادهها خواهد رسید غربالگری و آزمایش هوشمند برنامه مداوم نظام سلامت کشور خواهد بود.
سخنگوی دولت به اقدام دوم دولت در دوران کرونا اشاره کرد و افزود: در این مرحله استقرار و گسترش خدمات ضروری جامعه از تامین امنیت تا و برق و گاز مسائلی است که در دسور کار دولت و ستاد مقابله با کرونا قرار دارد و به هیچ عنوان خدمات اصلی جامعه دچار کاستی نخواهد شد بلکه به سمت تقویت خواهد رفت.
ربیعی با بیان اینکه ارزیابی ستاد کرونا چشم انداز نزدیکی را از پایان کرونا نشان نمیدهد، تصریح کرد: همه تلاش دولت بر اساس پیشگیری از غافلگیری درمقابل بوجود آمدن موجهای جدید کرونا است برنامهریزی در این زمینه به نحوی خواهد بود که همواره آمادگی لازم برای غلبه به موج جدید وجود داشته باشد که استراتژی بخش سلامت کشور همین است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری گفت: امروز به رغم افزایش عددی مبتلایان که ناشی از غربالگری و بیماریابی فعال در کشور و همچنین فرهنگسازی و آموزش و ایجاد حساسیت میان مردم بوده، آنچه مهم است این است که پایان خط مبارزه با کرونا کاهش مرگ و میر مبتلایان به کووید ۱۹ است که اکنون با یک شیب رو به پایین در حال حرکت است.
ایران آمادگی کامل برای تبادل زندانیان با آمریکا را دارد
سخنگوی دولت در ارتباط با تبادل زندانیان میان ایران و ایالت متحده آمریکا گفت: تبادل ایرانیان عزیز با کسانی که جرمی در ایران با ایالت متحده مرتکب شدند اتفاق افتاد. سه دانشمند ایرانی دکتر سلیمانی، دکتر طاهری و دکتر عسگری به تهران بازگشتند یا در راه بازگشتند. ما امیدواریم روند بازگشت ایرانیان زندانی شده در آمریکا ادامه پیدا کند. ایران آمادگی کامل برای تبادل زندانیان را دارد و مسئولیتش به عهده دولت آمریکا است.
علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره دعوت ترامپ به مذاکره با ایران اظهار کرد: ما درباره اینکه دعوت ترامپ به مذاکره و توافق چیزی بیش از یک کار نمایشی باشد، خوشبین نیستم.
سخنگوی دولت گفت: یادآوری میکنم که مسائل انتخاباتی آمریکا موضوع داخلی آن کشور بوده و ما کاری به آن نخواهیم داشت و بر اساس منافع ملی خود و با توجه به رفتارهای خلاف عرف مقامات آمریکا و بدون توجه به مسائل داخلی آنها تصمیمگیری خواهیم کرد.
ربیعی تاکید کرد: بنای ما تصمیمگیری بر اساس انتخابات آمریکا و اینکه چه کسی رای خواهد آورد نیست و مبنای ما منافع ملی است، تمایل دولت آمریکا برای مذاکرات جدی و ثمربخش علائمی دارد که در این اظهارات دیده نمیشود. پیش از این هم اعلام شده است در صورتی که آمریکا مشتاق گفتوگو و با ایران است میتواند به میز مذاکرات با حضور کشورهای باقیمانده در برجام که خود آن را ترک کرده بازگردد.
سخنگوی دولت ادامه داد: آمریکا هم میداند برای رسیدن به شرایط مساعد و هرگونه دیپلماسی موفق با ایران چه کارهایی باید انجام دهد و خود آنها واقف هستند. ما بارها اعلام کردیم در سالهای گذشته اعتماد ما نسبت به صداقت و جدیت و همچنین نتیجه بخش بودن مذاکرات از بین رفته است برای اصلاح آن باید هر آنچه را که یک جمله به تخریب کرده اند از نو بسازند.
واردات تمامی کالاهای دارای مشابه داخلی ممنوع اعلام شده است
وی در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت صادرات و واردات و زمان معرفی فرد پیشنهادی برای وزارت صمت به مجلس گفت: ما واردات تمامی کالاهای دارای مشابه داخلی را ممنوع اعلام کردیم و توقف عملیات ثبت سفارش آنها را انجام دادیم.
سخنگوی دولت افزود: فهرستی از کالاهای غیرضروری را هم در دولت در حال تهیه داریم که این موارد نیز دیگر وارد نشود. اگر نتوانیم چیزی را تولید کنیم یا تولید آن مقرون به صرفه نباشد آن را وارد میکنیم.
ربیعی تاکید کرد: اینکه چه کسی برای وزارت صمت انتخاب شود را مثل هر وزارت خانه دیگری برایش فهرستی از افراد مشخص کردیم و الان هم در دوران سرپرستی با مشکلی در زمینه فعالیت این وزارتخانه مواجه نبودیم و پیش از پایان مهلت قانونی فرد مورد نظر را به مجلس اعلام میکنیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا افزایش قیمت گازوئیل صحت دارد، اظهار کرد: چنین چیزی صحت ندارد و ما برنامهای در این زمینه نداریم.
بررسی مجدد حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
ربیعی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برنامه دولت برای بررسی مجدد حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چگونه پیش میرود، تصریح کرد: معمولا تصمیمگیری در مورد حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی منوط به حداقل دستمزد شورای عالی کار برای کارگران است و این براساس یکی از مفاد قانون تامین اجتماعی است پس از اینکه شورا حداقل دستمزد را نهایی کرد، میان تشکلهای بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی مذاکراتی صورت میگیرد.
وی یادآور شد: من امروز با آقای سالاری و با دوستان تشکلها هم که روابطم همواره بهصورت سنتی با آنها حفظ بوده مذاکراتی داشتم. انشاءالله به سمت تفاهم پیش خواهیم رفت. البته باید اجازه بدهیم این مساله نهایی شود ولی پیشبینی می کنم حداقل دریافتی بازنشستگان، ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان تعیین خواهد شد و به سنتی که هر سال عمل میکردیم احتمالا امسال نیز عمل خواهد شد.
سخنگوی دولت با اعلام اینکه جلسه در این زمینه احتمالا امروز یا فردا یا نهایتا اوایل هفته آینده برگزار میشود، گفت: این تفاهم صورت خواهد گرفت. ما فقط امسال این آیتم را نداریم و فقط براساس این آیتم برای حداقل دستمزد تصمیمگیری صورت نمیگیرد. قطعا ما امسال خوشبین هستیم و بنا داریم که بحث همسانسازی را دنبال کنیم.
ربیعی افزود: شرکتهایی که باید تامین مالی بشوند معرفی شدهاند و این شرکتها باید در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار بگیرند. سازمان تامین اجتماعی با آمادگی کامل امسال موضوع همسانسازی را دنبال خواهد کرد و ما هم بحث همسانسازی را اجرایی خواهیم کرد و این هم به حداقل دستمزد اضافه خواهد شد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: اوایل هفته آینده براساس مذاکراتی که صورت بگیرد و این تصمیم نهایی شود، بن خواربار و حق مسکن بازنشستگان هم با اینکه یک بار افزایش پیدا کرده، تجدیدنظر خواهد شد و افزایش خواهد یافت که البته در سطوح مختلف متفاوت است و اینکه میگوییم، آن حداقلی است که یک نفر دریافت میکند.
وی ادامه داد: ۲ پارامتر دیگر هم به آن اضافه میشود و بن خواربار و حق مسکن هم مورد در اوایل هفته آیند مورد تجدیدنظر قرار خواهد گرفت. همچنین برنامه همسانسازی هم قطعی شده و چارچوب آن نیز آماده شده و به محض اقداماتی در انتقال سهام امسال این را هم خواهیم داشت. سازمان برنامه هم اقدام خود را انجام داده است و شرکتها را هم مشخص کرده است برخی از منابع، خود تامین اجتماعی خواهد بود.
افزایش حق مسکن خواست خود کارگران بود
وی در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه چرا در کنار افزایش حق مسکن کارگران از ۱۰۰ هزار تومان به ۳۰۰ هزار تومان، حق سنوات آنان از ۱۷۵ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرده و این ما به التفاوت به حداقل دستمزد افزوده شده است، اظهار کرد: آنچه که صورت گرفته به نفع کارگران و مورد درخواست آنان بوده است. خود کارگران این درخواست را داشتند و نمایندگان کارگران در شورای عالی کار در جلساتی که داشتیم این موضوع را مطرح کردند و این افزایش بیشتر به کسانی که کارگران تازهکار هستند کمک میکند – هرچند که در نهایت به نفع هم کارگران تازهکار و هم مجرب است – و این موضوع در سنوات و اضافه کار نیز به نفع کارگران است.
وی افزود: ما خوشحال هستیم که این اتفاق صورت گرفت و رضایت نسبی کارگران را به دنبال خواهد داشت.
ربیعی تاکید کرد: مطمئن هستیم که این تصمیم همه مشکلات جامعه کارگری را رفع نمیکند، اما امیدواریم با افزایش این میزان در سالهای بعد وضعیت بهبود بیشتری مییابد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه در ماجرای آتشسوزیهای اخیر فضای سبز در نقاط مختلف کشور کسی دستگیر شده یا خیر، اعلام کرد: آنچه که من مطلع شدم این است که فکر میکنم در ۱۰۳ مورد از این آتشسوزیها نیت عمدی که یا به صورت سهلانگارانه یا آگاهانه بوده، وجود داشته است و حدود ۱۵۰ نفر مظنون شناخته شدند و مورد پرسش قرار گرفتهاند و البته اطلاعات کامل در این زمینه را باید قوه قضائیه اعلام کند.
منبع: ایسنا
نظر شما