یک متخصص مغز و اعصاب اظهارکرد: از هر سه شخص مبتلا به ویروس کرونا، یک بیمار علایم مغزی پیدا می کند و سه درصد هم دچار سکته مغزی می شوند.
بابک زمانی روز پنج شنبه در گفتگو با ایرنا، در مورد علایم مغزی در مبتلایان به ویروس کرونا (corona) گفت: مهمترین تأثير ویروس کرونا روی مغز این است که سبب زیاد شدن انعقاد خون شده و سکته مغزی اتفاق می افتد. همینطور کرونا میتواند شخص را دچار علایم مغزی کند.
او افزود: این روزها از سامانه ۴۰۳۰ سوالاتی در این زمینه مطرح می شود که چند درصد از مبتلایان کووید ۱۹ دچار سکته مغزی (stroke) می شوند. طبق آمارهایی که توسط کشور چین منتشر شده، سه درصد از مبتلایان به کرونا دچار سکته مغزی می شوند.
این متخصص مغز و اعصاب در مورد تأثير ویروس کرونا بر سلول های مغزی اظهارکرد: تأثير دیگر کووید ۱۹ التهاب شدید است. کرونا سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) را تحریک می کند و سبب می شود که سیستم ایمنی علیه ریه (Lung) در برابر مغز وارد فعالیت شود. یک مکانیسم دیگر هم این است که احتمالا ویروس بطور مستقیم میتواند به سلول های مغزی حمله کند.
او گفت: سیستم های عصبی معمولاً پس از بهبودی شخص مبتلا به کووید ۱۹ درمان میشوند، ولی اگر بیمار دچار بیماریهای دیگر هم باشد امکان دارد بیماری بماند و بعدها مریض بهبودی نسبی پیدا کند.
زمانی اظهارکرد: افرادی که دچار سکته مغزی میشوند، تفاوتی ندارد که بخاطر کووید ۱۹ باشد یا نه؛ هنگامی که سکته اتفاق افتاد، سه ساعت اول احتمال درمان وجود دارد تا ۲۴ ساعت هم امکان خارج کردن لخته هست و تا ۶ ماه نیز با فیزیوتراپی و کاردرمانی بهبود پیدا می کنند.
کووید۱۹ با ایجاد لخته خون در بیماران جوان و میانسال موجب افزایش احتمال سکته مغزی در این اشخاص می شود.
∎