شناسهٔ خبر: 40448243 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

اقتصاد کلان

بانک‌ها می‌گویند فقط 450 هزار تومان می‌دهیم!/ مشمولانی که کد بورسی ندارند، چگونه سهام خود را بفروشند؟

در حالی که اکثر کارشناسان و مسئولان بورس تاکید دارند سهام عدالت ارزنده است و نباید در فروش آن عجله کرد، برخی مردم که برای فروش ۳۰ درصد سهام عدالت خود مراجعه کرده‌اند، بانک‌ها گفته‌اند ارزش فروش سهام عدالت آنها فقط ۴۵۰ هزار تومان است.

صاحب‌خبر -

بعد از آزادسازی سهام عدالت، عده‌ای از مردم روش مدیریت مستقیم سهام عدالت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انتخاب کردند و با اعلام ستاد آزادسازی سهام عدالت در مرحله اول کسانی که روش مستقیم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برگزیده‌اند، می‌توانند ۳۰ درصد از سهام عدالت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از طریق بانک‌هایی که شماره شبا مربوط به آن بانک را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در سامانه سهام عدالت برای واریز سود اعلام کرده‌اند، اقدام به فروش نمایند.

برخی از دارندگان سهام عدالت در تماس با خبرگزاری فارس اعلام کردند، برای فروش ۳۰ درصد سهام عدالت خود به بانکی که شماره شبا همان بانک را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در سامانه اعلام کرده‌ایم، مراجعه کرده و در حالی که ارزش اسمی سهام عدالتمان ۴۹۲ هزار تومان بود و ارزش پرتفوی (ترکیب دارایی) روز سهام عدالت بیش از ۸ میلیون تومان بود، اما وقتی برای تقاضای فروش ۳۰ درصد سهام به بانک مراجعه کردیم، متصدی بانک بعد از کلی ضرب و تقسیم اعلام کرد در این مرحله فقط ۴۵۰ هزار تومان پول نقد به شما تعلق می‌گیرد.

ارزش پرتفوی سهام عدالت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان ارزش پرتفوی سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومان ۸.۶ میلیون تومان

وی افزود: وقتی به متصدی بانک گفتم، چطور سامانه نشان می‌دهد که ارزش روز سهام من بیش از ۸ میلیون تومان است، گفت: عدد و رقم‌هایی که در سامانه‌ اعلام می‌شود، به درد ما نمی‌خورد، آنچه که در بانک از فروش ۳۰ درصد سهام عدالت، به شما تعلق می‌گیرد، فقط ۴۵۰ هزار تومان است.

به گزارش فارس، کارشناسان اقتصادی می‌گویند با توجه به این که پرتفو (ترکیب دارایی‌های سهام عدالت) متنوع است و از ۴۹ شرکت مهم شامل ۳۶ شرکت ارزنده بورسی و ۱۳ شرکت غیر بورسی تشکیل شده است،‌ بنابراین به سهامداران عدالت که معمولا از اقشار با درآمد پایین و کم درآمد جامعه هستند، توصیه می‌کنیم، به خاطر ارزنده بودن سهام عدالت، از عجله کردن در فروش آن خودداری کنند، چون دلالان در کمین سهام ارزنده آنها ایستاده‌اند و می‌خواهند به قول معروف این سهام را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مفت از چنگشان بیرون بکشند.

ارزش پرتفوی سهام عدالت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان ارزش پرتفوی سهام عدالت ۷۰۰ هزارتومانی که ۱۱.۶ میلیون تومان است

همچنین کارشناسان می‌گویند، وقتی تعداد زیادی از سهامداران عدالت در حد ۲۵ درصد از ۴۹ میلیون نفر روش مدیریت مستقیم سهام عدالت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با هدف فروش سریع آن انتخاب کرده‌اند و اکثر این افراد می‌خواهند سهام عدالت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به خاطر نیاز مالی از طریق بانک‌ها بفروشند، این هجوم برای فروش، باعث کاهش ارزش سهام می‌شود و انسان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ یاد کشاورزان پیازکار و گوجه‌فرنگی می‌اندازد که با رسیدن محصولات به صورت همزمان و تقاضا برای عرضه به بازار، دلالان آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به قیمت مفت در حد کیلویی ۵۰۰ تومان از چنگشان درمی‌آورند و همان محصول را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با صرف هزینه حمل ناچیز با بیش از ۱۰ برابر قیمت به مصرف کننده می‌فروشند.

به گفته یک کارشناس، سهام عدالت مانند باغ میوه‌ای می‌ماند که درختان آن تازه به بار نشسته و گرچه این باغ به صورت ارث رسیده است، اما حیف است برای گذران هزینه‌های جاری، سهام عدالت ارزنده خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با بهای بسیار ناچیز بفروشند.

سهام عدالت که از سال ۸۵ تا ۹۵ از محل سود سالانه خود اقساط خود را پرداخت کرد و بعد از ۱۰ سال مقدار ۵۳۲ هزار تومان از یمک میلیون تومان ارزش اسمی خود را پوشش داد و از سال ۹۵ تا ۹۸ سه سال سود به ارزش ۷۲ ،‌۹۳ و ۱۰۵ هزار تومان هم به دارندگانش هدیه داد،‌اکنون که آزاد شده تازه به باردهی، افزایش ارزش و سود سالانه سهام شرکتهای سرمایه‌پذیر رسیده است، بنابر این به دارندگان سهام عدالت توصیه می‌شود، از سود آینده سهام عدالت استفاده کنید و در فروش آن عجله نکنید.

مشمولانی که کد بورسی ندارند، چگونه سهام خود را بفروشند؟
درحالیکه امکان فروش۳۰ درصد سهام عدالت برای مشمولان این سهام که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده‌اند فراهم شده است، تعدادی از این مشمولان هنوز کد بورسی ندارند تا بتوانند اقدام به فروش سهام خود کنند که این افراد برای فروش سهام عدالت خود باید به بانک‌ها مراجعه کنند.

به گزارش ایسنا، علاوه بر اینکه امکان فروش سهام عدالت از طریق بانک‌ها از ششم خرداد ماه فراهم شده است، مشمولان سهام عدالت از روز گذشته نیز می‌توانند ۳۰ درصد سهام خود را از طریق کارگزاری‌ها بفروشند.

شرکت‌های کارگزاری به طور روزانه سفارش‌های فروش را تا سقف ۳۰ درصد کل ارزش سبد دریافت و تا ساعت ۱۴ به سپرده‌گذاری مرکزی ارسال می‌کنند.

سمات نیز این دارایی‌ها را در کد کارگزاری تجمیع می‌کند و این شرکت‌ می‌تواند در روز کاری بعد به قیمت پایانی همان روز و در ساعت ۱۲:۴۵ تا ۱۴ عرضه کند.

 بر این اساس، فعلا امکان فروش مستقیم از طریق سیستم معاملات آنلاین وجود ندارد و همه کارگزاری‌ها سایت فروش سهام عدالت را راه اندازی خواهند کرد.

در این میان، مشمولانی هستند که قصد دارند سهام عدالت خود را بفروشند اما کد بورسی ندارند. بر این اساس این افراد چنانچه برای فروش سهام خود عجله دارند باید به بانکی که شماره شبای آن را در سامانه سهام عدالت (samanese.ir) وارد کرده‌اند، مراجعه و نسبت به فروش ۳۰ درصد سهام خود کنند.

زمانی که فرد برای فروش سهام خود به بانک مراجعه می‌کند، نیازی به ارائه کد بورسی ندارد و فقط باید کد ملی ارائه دهد. البته سهام‌دار در تعیین ۳۰ درصد نقشی ندارد و انتخاب آن بر عهده بانک است.

نظر شما