صاحبخبر - کارنامه خوب یکصدروزه کادر درمانی و ملت ایران در مبارزه با بیماری کرونا در تاریخ میماند
رئیسجمهوری در جلسه هیئت دولت با ارائه آمار و ارقامی از روند توسعه شتابان کشور به رغم تحریمهای غیرقانونی دشمنان، تاکید کرد که امسال در حوزه عمرانی 3 هزار و 900 طرح از محل 31 هزار میلیارد تومان اعتبارات این حوزه، به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی عصر یکشنبه در جلسه هیئت دولت گفت: تا پایان امسال همچنین طرحها و پروژههایی به ارزش حدود 170 هزار میلیارد تومان در صنعت و معدن و 65 هزار میلیارد تومان در راه و شهرسازی به بهرهبرداری میرسند.
روحانی گفت که این شرایط نشان میدهد علیرغم سختیهای فراوان ناشی از تحریمها، مردم ما برای اداره کشور کاملاً باید دلگرم و مطمئن باشند.
رئیسجمهوری همچنین با گرامیداشت نام و یاد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) و 15 خرداد، تاکید کرد: در تمام دوران رهبری حضرت امام(ره)، تدبیر و معماری دقیق ایشان برای پیشبرد نهضت و نظام جمهوری اسلامی ایران قابل مشاهده است و امیدوارم همه ما بتوانیم وفادار به راه امام خمینی(ره) و پیرو خط ایشان تا پایان زندگیمان باقی بمانیم.
روحانی اظهار کرد: انتخاب خلف صالح و جانشین بر حق امام(ره) در کمتر از 24 ساعت پس از ارتحال ایشان از سوی مجلس خبرگان رهبری، خواب آشفته و پیشبینیهای دشمنان را فرو ریخت.
رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنان خود نیز با اشاره به گذشت 100 روز از مقابله با بیماری کرونا در کشور و مقایسه آمار، ارقام، وضع کشور، وضع اقتصادی و آثار کرونا در اقتصاد با مشکلات برخی کشورهای پیشرفته در جهان تصریح کرد: امروز بعد از گذشت 100 روز از مقابله و ایستادگی در برابر این ویروس خطرناک، شاهد کارنامه خوب یکصدروزه کادر درمانی و ملت ایران در مبارزه با بیماری کرونا هستیم و این در تاریخ میماند.
روحانی با بیان اینکه اگر هنوز در بعضی از استانها شرایط سختی وجود دارد حتماً با کمک مردم از این شرایط سخت عبور خواهیم کرد، ادامه داد: آمار علمی اعم از تعداد بستری، تعداد افرادی که در این مدت متوفی شدند و آنهایی که بهبود پیدا کردند، نشانگر ارائه کارنامه خوب کادر درمانی و ملت در برابر تاریخ است.
در بخشی از سخنان رئیسجمهوری آمده است: قبل از هر چیز باید نام و یاد امام عزیز و بزرگوارمان را گرامی بداریم که این هفته مصادف با سالروز آن عزیز در 31 سال پیش است.
در همه دوران رهبری امام برای نهضت اسلامی در طول حدود 16 سال و رهبری نظام و انقلاب در طول 10 سال، تدبیر و معماری دقیق امام(ره) را برای پیشبرد نهضت و هم برای نظام جمهوری اسلامی ایران مشاهده میکنیم.
البته اقدامات بسیار مهم امام در سال آخر زندگیشان وجود دارد که در برخی از موارد هم ایشان این تعبیر را در سال آخر در بیانیهها و جملاتشان داشتند که امیدوارم خداوند ما را بپذیرد و گویی این تاکید و جمله ایشان، نگاه خود ایشان بر این بود که ماههای پایانی زندگیشان است.
بحث پایان جنگ و قطعنامه 598 بسیار حائز اهمیت بود که جنگ 8 ساله و دفاع 8 ساله چگونه پایان بپذیرد در همین سال پایانی عمر ایشان انجام شد؛ مسائل مهم سیاست خارجی از اینکه راه حج دومرتبه باید گشوده شود تا آن پیام معروف ایشان به گورباچف، مربوط به همین سال آخر زندگی امام بود.
اما چند مسئله مهم در ماههای پایان زندگی امام(ره) بود که فوقالعاده حائز اهمیت بود؛ مسئله اول، موضوع مسیر رهبری در ماههای آینده و بعد از حیات امام(ره) بود، آنچه قبلاً در قانون اساسی بود، شرط مرجعیت بود برای کسی که میخواهد رهبر نظام اسلامی و انقلاب اسلامی باشد و امام(ره) این مسئله را حل کرد و با نامه صریحی که نوشت، شرط مرجعیت را برداشت و مسئله دیگری که بسیار مهم بود در روزهای پایانی و ماههای آخر زندگی امام(ره)، مسئله اصلاح قانون اساسی بود که ایشان در اوایل سال 1368 که سال پایانی عمر امام(ره) بود، مسئله اصلاح قانون اساسی و مواردی که باید اصلاح شود را مشخص کردند و افرادی را که بنا بود این اصلاحات را انجام دهند، معین کردند و اینکه اصلاح قانون اساسی باید به رای مردم گذاشته شود.
بنابراین میبینیم که در سال پایانی زندگی امام(ره) مسایل بسیار مهمی به دست ایشان حل شد که اگر اینگونه اقدامات در ماههای پایانی عمر امام نبود، شاید ما با مشکلاتی بعد از وفات امام مواجه میشدیم.
اما در عین حال یکی از روزهای بسیار پرغم و اندوه برای ملت ما روز 13 خرداد سال 68 بود که در ساعت 10 و 20 دقیقه شب امام(ره) این جهان را وداع گفتند و روز 14 خرداد وفات و رحلت ایشان اعلام شد.
وفاداری مردم به امام(ره) از آغاز تا پایان نشان داده شد و یکی از آن موارد وفاداری عزاداری مردم و آن تشییع کمنظیر تاریخی نسبت به امام(ره) بود و امروز بعد از سی و یک سال همچنان میبینیم مردم عشق و علاقه به آن امام و پیروی از راه او را مدنظر خودشان قرار دادند.
در سراسر زندگی امام(ره) و در سختترین روزها برای ملت و کشور، توکل امام(ره) به خداوند و اعتماد به نفس و تقویت اعتماد ملی و روحیه اعتماد ملی را در همهجا مشاهده میکنیم؛ از قبل و بعد از پیروزی انقلاب و با حوادث متنوع و مختلفی که با آن مواجه بودیم.
البته 15 خرداد را هم در این هفته داریم که آن هم باز به مناسبت حمایت مردم از امام(ره) بود؛ یعنی کل حادثه 15 خرداد به عنوان حمایت از راه و خود امام(ره) و بزرگترین وفاداری بود که در دهههای اخیر تاریخ کشور رخ داد و مردم فداکاری بزرگی را انجام دادند و همان فداکاری باعث حفظ و راه انقلاب و حتی حیات امام(ره) عزیز و بزرگوار ما شد که ایشان رهبری را ادامه دادند.
یاد آن امام کبیر را گرامی میداریم و همچنین یاد میکنیم از آن تصمیم بسیار مهم مجلس خبرگان در همان روز 14 خرداد که در سریعترین زمان ممکن با اشارات و رهنمودهای امام توانست تصمیم بگیرد و تقریباً در کمتر از 24 ساعت خلف صالح و جانشین بحقی را برای امام تعیین کند؛ یعنی از وفات امام که ساعت 10 و 20 دقیقه شب چهاردهم رخ داد، تا عصر و غروب روز چهاردهم قبل از اذان مغرب که رهبری مقام معظم رهبری در مجلس خبرگان مشخص شد، حتی این فاصله به 24 ساعت نرسید.
خواب آشفتهای که دشمنان برای رحلت امام(ره) پیشبینی کرده بودند و فکر میکردند که در کشور بعد از وفات امام نه امنیتی و نه وحدتی خواهد بود و نه مجلس خبرگان رهبری قادر به این کار خواهد بود؛ اینها پیشبینی میکردند که قادر نیستند رهبری را تعیین کنند و این هم عنایت خداوند بود که در همان روز 14 خرداد رهبر نظام مشخص شد و الحمدالله زیر سایه همین رهبری فرهیخته میبینیم ملت و کشور ما در برابر انواع توطئهها حفاظت و حراست شده است.
نکته دوم این است که در مقابله با کرونا از 100 روز عبور کردیم و این بسیار مهم بود در شرایط بسیار سختی که مردم ما میبینند در کشورهایی که حتی از لحاظ مالی و اقتصادی و پزشکی و علمی پیشرفته هستند، در طول این مدت با چه مشکلات بزرگی در برابر این ویروس مواجه شدند.
آمار و ارقام و وضع کشور، وضع اقتصادی، آثار کرونا در اقتصاد و همه اینها در سراسر کشورهای دنیا و کشورهای پیشرفته قابل مقایسه است و بحمدالله امروز بعد از گذشت 100 روز از مقابله و ایستادگی در برابر این ویروس خطرناک و کار بزرگی که کادر درمانی انجام داد و همه ملت که به صحنه آمدند و پشتیبانی کردند، الحمدالله شرایط قابل قبولی را مشاهده میکنیم حتی به نظر من، شرایط ما شکننده هم نیست.
تا امروز مردم با وفاداری، اتحاد و پشتیبانی از کادر درمان در صحنه بودند و اگر همه ادامه دهیم، شرایط شکنندهای هم نخواهیم داشت؛ اگر در بعضی از استانها هنوز شرایط سختی وجود دارد، حتماً با کمک مردم از این شرایط سخت عبور خواهیم کرد.
این را آمار علمی اعم از تعداد بستری، تعداد افرادی که در این مدت متوفی شدند و آنهایی که بهبود پیدا کردند، نشان میدهد. آمار مبتلایان را مقایسه کنیم میبینیم کارنامه خوبی هم کادر درمانی و هم ملت در برابر تاریخ ارایه کردند؛ از این 100 روز عبور کردیم و انشاءالله امیدواریم هفتهها و ماههای آینده هم با کمک مردم بتوانیم به خوبی عبور کنیم و هر روز به نقطه اطمینانبخشی دست پیدا کنیم.
در طول این 100 روز، روزهایی بوده که نرخ بازتولید این بیماری بالای 2 بوده و این به معنی اپیدمی خطرناک در جامعه است و امروز بحمدالله ممکن است در یکی دو استان شرایط هنوز در این حد نباشد ولی در کلیت کشور نرخ بازتولید زیر یک است که معروف به «آر-زیرو» است؛ اگر کشوری زیر یک قرار میگیرد به معنی یک نوع اطمینانبخشی است که در آن کشور به وجود آمده است. امیدواریم این روند تا اطمینان کامل مردم در برابر این بیماری ادامه پیدا کند.
همه جهان در طول این 100 روز با پیچیدگیهای فراوانی برای اداره کشور و اقتصاد مواجه بودند و بحمدالله همه ارکان کشور، مسئولان، بخشهای خصوصی، دولتی، عمومی غیردولتی در بخش اقتصاد تلاش فراوانی را انجام دادند و امروز شرایط نسبتاً مناسبی را پیشرو داریم.
در همین جلسه گزارشی که معاون اول محترم دادند، گزارشی که رئیس بانک مرکزی ارائه دادند، ذخایر کالاهای اساسی و تامین ارز برای کالاهای اساسی حتی از هفتههای پیش هم که اطمینانبخش بود، امروز شرایط بهتری داریم.∎
نظر شما