به گزارش خبرگزاری آریا،رویترز هفته گذشته مدعی شد که پنج کشتی ایرانی حامل سوخت بنزین از بندرعباس به سمت ونزوئلا در حال حرکت هستند. این محمولههای نفتی در حالی به سوی ونزوئلا حرکت میکنند که خط و نشانهای آمریکا برای دو کشور تاکنون نتوانسته است مانعی برای حرکت در مسیر نفتکشها ایجاد کند. از همین رو در فضای مجازی کاربران شبکههای اجتماعی با انتشار نقشه مسیر نفتکشهای ایرانی از ایران به سوی ونزوئلا، حمل محمولههای نفتی با پرچم ایران بدون توجه به تهدیدهای آمریکا و فشار متحدانش را به هوشمندی و اقتدار ایران را یادآوری کردهاند. پیش از این یک مقام آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفته بود که آمریکا اطمینان دارد که دولت ونزوئلا در ازای دریافت سوخت از ایران، چندین تن طلا به این کشور پرداخت کرده است. این مقام گفت در حال بررسی اقداماتی هستیم که میتوانیم انجام دهیم.
همکاریهای نفتی ایران و ونزوئلا طی روزهای گذشته به موضوعی داغ میان رسانهها و محافل بینالمللی تبدیل شده و موجی از واکنشها را برانگیخته است. در شرایطی که آمریکا از مدتها قبل ایران و ونزوئلا را مورد تحریمهای یکجانبه خود قرار داده است طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر همکاری این دو کشور در زمینه آمادهسازی و تجهیز صنایع نفتی منتشر شده و حالا نفتکشهای ایرانی در شرایطی راهی ونزوئلا هستند که آمریکا هم ناوهای جنگی خود را روانه آبهای کارائیب کرده است تا به ایران و ونزوئلا اجازه ندهد تحریمهای این کشور را دور بزنند.در همین حال وزارت خارجه کشورمان تهدید کرده که به آمریکا پاسخ «قاطعانه» میدهد.
رویترز: نفتکشهای حامل سوخت ایران به کارائیب نزدیک شدند
یک رسانه انگلیسی گزارش داد پنج نفتکش حامل سوخت ایران در حال نزدیک شدن به «کارائیب» هستند. انتظار میرود اولین کشتی روز یکشنبه وارد آبهای این کشور آمریکایی جنوبی شود. نفتکش «فرچون» که در حال حرکت با پرچم ایران است و جلوتر از سایر نفتکشها است جمعه در حال نزدیک شدن به دریای کارائیب بود. چهار کشتی دیگر در حال پیمودن مسیری مشابه با فرچون هستند.
پنج نفتکش حامل سوخت ایران در حال نزدیک شدن به «کارائیب» هستند و انتظار میرود اولین کشتی روز یکشنبه وارد آبهای این کشور آمریکایی جنوبی شود.
خبرگزاری رویترز این گزارش را بر اساس دادههای به دست آمده از شرکتهای رصد اطلاعات دریانوردی منتشر کرده و مدعی شده ایران در حال انتقال 1.53 میلیون بشکه بنزین به ونزوئلا است.
انتقال این محموله به ایجاد تنشهای دیپلماتیک بین آمریکا با ایران و نزوئلا شده است. آمریکا این اقدام را نقض قوانین تحریمهای یکجانبه خود علیه ایران و ونزوئلا میداند و گفته در حال بررسی گزینههای خود برای پاسخ به آن است.
وزیر دفاع ونزوئلا گفته ارتش این کشور بعد از ورود این نفتکشها به منطقه انحصاری ویژه این کشور آمریکایی لاتین آنها را اسکورت خواهد کرد.
خبرگزاری رویترز میگوید نفتکش «فرچون» که در حال حرکت با پرچم ایران است و جلوتر از سایر نفتکشها است جمعه در حال نزدیک شدن به دریای کارائیب بود. چهار کشتی دیگر در حال پیمودن مسیری مشابه با فرچون هستند.
واشنگتن پست احتمال اقدام علیه نفت کش های ایران را ضعیف توصیف کرد
روزنامه واشنگتنپست: احتمال اقدام آمریکا علیه نفتکشهای ایران کم است.
یک روزنامه آمریکایی در تحلیلی احتمال توقیف نفتکشهای ایران در مسیر حرکت به سمت ونزوئلا را ضعیف توصیف کرده است.
روزنامه واشنگتنپست مدعی شده پنج نفتکش ایران در حال حمل نزدیک به 60 میلیون گالن بنزین ایران هستند که قرار است ونزوئلا بهای آن را با طلا پرداخت کند. جمهوری اسلامی ایران این اتهامات را رد کرده است.
واشنگتنپست نوشته اولین نفتکش ایران تا یکشنبه هفته جاری وارد ونزوئلا خواهند شد. «الیوت آبرامز»، سفیر آمریکا در ونزوئلا گفت: «شاهدیم که دو دولت مطرود میبینند که میتوانند چیزهایی را مورد نیازشان هست با هم مبادله کنند.»
دولت آمریکا با اعمال تحریمهای یکجانبه علیه ایران و ونزوئلا در صدد فشار بر جامعه بینالمللی جهت منع مبادلات نفتی با این دو کشور است.
واشنگتنپست نوشته ایران در برابر هر گونه اقدام از سوی آمریکا برای توقیف این نفتکشها هشدار داده و ونزوئلا هم قول داده با ناو، این نفتکشها را از آبهای سرزمینی خودش اسکورت کند.
روزنامه واشنگتنپست نوشته دولت آمریکا درباره مبادله ایران با ونزوئلا هشدار داده اما مقامهای این کشور لحن خود درباره احتمال درگیری مستقیم با نفتکشهای ایران را تلطیف کردهاند.
«جاناتان هافمن»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز پنجشنبه وجود هر گونه برنامه برای توقیف نفتکشهای ایران را رد کرد.
رسانه آمریکایی نوشته اقدام محتملی که دولت دونالد ترامپ ممکن است برای مواجهه با اقدام ایران در پیش بگیرد اعمال تحریمهای جدید خواهد بود.
«حجتالله سلطانی» سفیر ایران در ونزوئلا با دفاع از محموله پنج تانکر حامل بنزین ایران به مقصد ونزوئلا تأکید کرد که دو کشور حق دارند که به صورت آزادانه با یکدیگر تجارت کنند.
در پی انتشار گزارشهایی مبنی بر تهدید مقامهای دولت آمریکا به ایجاد مزاحمت برای تانکرهای حامل سوخت ایران به مقصد ونزوئلا، سلطانی تأکید کرد که کنوانسیونهای بینالمللی از روابط رو به رشد دو کشور ونزوئلا و ایران که هماکنون تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند، محافظت میکند.
وی در جمع خبرنگاران در سفارت ایران در کاراکاس گفت: «روابط میان ایران و ونزوئلا تهدیدی برای هیچ کس محسوب نمیشود و برای هیچکس خطری به همراه ندارد».
چرا احتمال درگیری ایران و آمریکا در آبهای کارائیب کم است
به گزارش بیزینس اینسایدرکریگ فالر، رئیس ستاد فرماندهی جنوبی آمریکا طی یك كنفرانس آنلاین به میزبانی دانشگاه بین المللی فلوریدا گفت: ایران به دنبال مزیت موقعیتی در همسایگی ما به گونه ای است كه با منافع آمریكا مخالفت داشته باشد. ما این موضوع را زیر نظر داریم و جزئیات را با شرکای خود به اشتراک می گذاریم.
فالر افزود: من هم تصاویری را مشاهده کرده ام که تانکرها در حال حرکت هستند. در مورد آن اخبار اظهار نظری نخواهم کرد، اما فعالیت ایران را در سطح جهانی و ونزوئلا به طور خاص به عنوان یک نگرانی مشاهده می کنم.
روز چهارشنبه در پاسخ به سؤالاتی مبنی بر اقدام احتمالی علیه تانکرها، فرماندهی جنوبی ایالات متحده به اظهارات فالر اشاره کرد. وزارت خزانهداری آمریکا نیز در این مورد اظهارنظری نکرد و به درخواستها پاسخی نداد.
فالر پیش از این مانند سایر مقامات آمریکایی درباره فعالیت ایران در منطقه کارائیب هشدار داده بود. روابط تهران با کاراکاس به عنوان محوری برای مبارزه با تروریسم توصیف شده است، اما شبهه هایی در مورد اینکه آیا روابط آنها تهدیدی معنی دار برای منطقه و منافع آمریکا به شمار می رود یا خیر، وجود دارد.
با این حال، مقامات آمریکا دیدگاههای متفاوتی نسبت به این همکاری دارند، به عنوان مثال خوان کروز، یک مقام سابق شورای امنیت ملی دولت ترامپ گفت: نگرانی وی درباره ایران بسیار جزئی است.
کروز روز سه شنبه در کنفرانس دیگری که به میزبانی دانشگاه بین المللی فلوریدا برگزار شد، گفت: من دوست ندارم در مورد روابط ایران و ونزئلا اغراق کنم، زیرا انجام این کار بسیار راحت است. برخی مقامات مردم را به بازی می گیرند. در واقع وقتی می خواهند مردم عصبی شوند، پای ایران را وسط میکشند.
کروز که اکنون مشاور ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی است، اضافه کرد که ایرانی ها به وضوح در ونزوئلا حضور دارند و در آنجا نقش ایفا می کنند، ایالات متحده باید نگرانی های ما را به درستی مد نظر قرار دهد. وی ادامه داد: سخنان فالر این نوید را به ما می دهد که احتمالاً رویارویی در پیش نخواهد بود، اما به هر حال شاید این اتفاق بیفتد و شاید اوضاع به این سمت و سو برود. مسائل ایران و ونزوئلا در کوتاه مدت مرا نگران می کند، فکر می کنم نگرانی های مربوط به ایران واقعی است، اما برخی مقامات واشنگتن تمایل دارند که در این زمینه اغراق کنند.