شناسهٔ خبر: 40137516 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مثلث | لینک خبر

نکات اجاره خانه ؛ 10 نکته‌ی ضروری و کاربردی برای اجاره آپارتمان

سعی کنید در املاکی‌های معتبر قرارداد ببندید و حتماً دقت کنید که اجاره‌نامه برخوردار از هولوگرام رسمی و معتبر باشد.

صاحب‌خبر -
آنچه دیگران می خوانند:
  • پژو 405 لاکچری به سفارش آمریکا! / عجیب اما واقعی + فیلم

  • افشاگری تتلو درباره ازدواج دوم و پنهانی مهناز افشار ! + سند

  • عکس نامتعارف آقای فوتبالیست در آغوش دوست پسرش!

  • عکس نیوشا ضیغمی در لحظه زایمان

  • عکس دیده نشده از کودکی ریحانه پارسا

  • تصاویر جنجالی از سه بازیگر زن سینمای ایران در حال شنا+عکس

بسیاری از مستأجران بر این باور اند که اجاره خانه یا آپارتمان کار چندان آسانی نیست، چه رسد به آن که هنگام اجاره خانه مجبور به رعایت اصول و نکاتی ضروری باشند. اما حقیقت این است که این نکات ضروری اجاره خانه موجب می‌شوند که از دشواری‌ها و زحماتی که ممکن است در اثر سهل‌انگاری به وجود بیایند پیشگیری شود و بنابراین حتی اگر رعایت این نکات مقداری زحمت به همراه داشته باشد، قطعاً این زحمت بسیار کمتر از زحمتی است که در صورت بروز مشکل باید متحمل شد. این نکات اجاره خانه یا اجاره آپارتمان در ادامه فهرست خواهند شد.

 

نکات اجاره خانه

1- سمت واحدهای تخلیه بروید

همیشه این‌گونه نیست، ولی برخی مواقع برای اثاث‌کشی به واحدهایی که تخلیه نیستند مشکل به وجود می‌آید. گاه مثلاً مستأجری که هنوز واحد را تخلیه نکرده به هر دلیلی نمی‌تواند درست در همان موقع که شما نیاز به رفتن به خانه‌ی جدید دارید، واحد را تخلیه کند. مهم‌تر از این قضیه، واحدهای تخلیه را بهتر می‌توان بررسی کرد، به دو دلیل.

دلیل اول این است که لوازم و اثاث کسانی که در خانه ساکن هستند مانع از آن می‌شوند که بتوانید تمامی جزئیات خانه را بررسی کنید و دلیل دوم آن که موقع بازدید از واحد درصورتی‌که مستأجر در آن ساکن باشد چندان برای بررسی تمامی مناطق واحد راحت نیستید. همین معذب‌بودن است که اجازه نمی‌دهد آن‌چنان که باید و شاید واحد را بررسی کنید.

 

2- موقعیت سرویس بهداشتی را مهم بدانید

اگر قرار است در آپارتمانی که بین 50 تا 150 متر مساحت دارد زندگی کنید، سعی کنید به موقعیت سرویس بهداشتی حساس باشید و آن را بااهمیت تلقی کنید. واحدهایی که سرویس بهداشتی در آن‌ها در دید عموم و در واقع در وسط پذیرایی است، واحدهایی مناسب مهمانی‌گرفتن نیستند. اگر تجربه‌ی این مورد را ندارید، کافی‌ست چشمان‌تان را ببندید و آن را تصور کنید.

 

3- اخلاق صاحب‌خانه را نادیده نگیرید

یکی دیگر از نکات اجاره خانه این است که نباید نقش صاحب‌خانه و خصوصاً اخلاق او را نادیده بگیرید. گاه دیده شده که مستأجر از اخلاق بد صاحب‌خانه آگاهی داشته‌، اما با خود گفته‌ صاحب‌خانه را مگر چند بار قرار است ببینم که اخلاق او مهم باشد؟

این در حالی است که در مواقع متعددی اخلاق صاحب‌خانه روی کیفیت اجاره‌نشینی مؤثر است. زمانی را تصور کنید که به هر دلیلی مجبور به فسخ قرارداد پیش از سر رسیدن موعد قرارداد هستید. اگر صاحب‌خانه از آن‌ها باشد که از هزارتومانی هم نمی‌گذرند، قطعاً مشکلات بزرگی را در آینده تجربه خواهید کرد.

یا حتی اگر قراردادتان سر برسد، اگر صاحب‌خانه انسانی با عزت‌نفس نباشد ممکن است پول‌تان را ندهد و شرط بگذارد تا زمانی‌که خانه اجاره نرود پولی به شما نخواهد داد. در چنین شرایطی البته می‌توانید شکایت کنید، اما شکایت‌کردن هم دردسرهایی متعدد دارد. یکی از این دردسرها این است که باید حتماً خانه را تخلیه کنید. قطعاً اگر پولی برای رهن خانه‌ی جدید نداشته باشید، نمی‌توانید خانه را تخلیه کنید و شاید حتی مجبور به تمدید قرارداد شوید!

 

 

4- هنگام بررسی خانه از ساده‌ترین جزئیات نگذرید

یکی دیگر از نکات اجاره خانه این است که سعی کنید هنگام بازدید خانه همه‌چیز را بررسی کنید. با عجله این کار را انجام ندهید و درعوض با صبر و حوصله و دقت، تک‌تک نقاط خانه اعم از اتاق‌ها، پذیرایی، حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه، پنجره‌ها، درها، آیفون، سیستم گرمایشی، سیستم سرمایشی، وضعیت لوله‌ها و ... را بررسی و موشکافی کنید.

با خود نگویید که قرار است فقط یک سال در این خانه زندگی کنیم، مطمئن باشید اگر وضع واحد باب میل‌تان نباشد، یک سال نه حتی یک ماه هم بسیار تحمل‌ناپذیر خواهد بود.

 

5- به تعداد واحدهای ساختمان دقت کنید

ساختمان‌هایی که پر واحد هستند، مثلاً 24 یا 16 واحد، معمولاً نظم بهتری دارند. در این ساختمان‌ها، مدیر ساختمان مشکلات ساختمان را بررسی می‌کند و اگر مشکلی در ساختمان به‌وجود آید شما مجبور نیستید که آن را رفع کنید، درعوض در ساختمان‌های پر واحد معمولاً ازدحام و البته سروصدا بیشتر است و کمتر می‌توان آرامش داشت.

ساختمان‌های کم واحد اما معمولاً نظم کمتری دارند، مدیر ساختمان ندارند یا اگر دارند معمولاً وظایف را به‌خوبی انجام نمی‌دهد، درعوض به‌احتمال زیاد سروصدای کمتر و آرامش (از لحاظ صدا و شلوغی) بیشتری دارند.

 

6- واحد را با وسایل‌تان تجسم کنید

زمانی که در حال بازدید و بررسی واحد هستید، سعی کنید وسایل خود را به‌صورت چیده‌شده در خانه تجسم کنید. ببینید در پذیرایی، در اتاق‌ها و به‌خصوص در آشپزخانه وسایل‌تان به‌خوبی و آن‌گونه که مدنظر دارید چیده می‌شوند یا خیر.

 

7- به دیوار مشترک دقت کنید

اگر به سروصدا حساس هستید، سعی کنید سمت واحدهای دارای دیوارمشترک نروید. هراندازه هم که صاحب‌خانه ادعا کند که دیوار مشترک را با فلان آجر یا بهمان سیمان ساخته‌اند، باز هم فقط «یک» دیوار است و صدا از آن منتقل می‌شود.

 

8- واحد طبقه‌ی بالایی را مدنظر داشته باشید

اگر جزو آن افراد حساس به سروصدا هستید، باید تا جای امکان واحدی که در طبقه‌ی آخر قرار دارد را اجاره کنید. اگر هم به هر دلیلی این امر میسر نشد، مطمئن شوید که واحد طبقه‌ی بالایی بچه‌ ندارد، در غیر این صورت احتمالاً گاه‌و‌بی‌گاه مجبور به تحمیل دویدن بچه روی سقف خواهید بود.

 

9- حق فسخ تعیین کنید

در اجاره‌نامه‌های فعلی بندی برای فسخ قرارداد پیش از موعد در نظر گرفته شده، اما این بند فسخ زمانی می‌تواند عملی شود که از قبل حق فسخ تعیین کرده باشید، در غیراین‌‌صورت به‌صورت قانونی تحت هیچ شرایطی مجاز به تخلیه‌ی خانه زودتر از موعد نیستید، مگر آن که به هر طریقی صاحب‌خانه با شما راه بیاید.

 

 

10- در املاکی معتبر قرارداد ببندید

آخرین مورد از فهرست ما در مورد نکات اجاره خانه این است که به قراردادی که با صاحب‌خانه می‌بندید دقت داشته باشید. سعی کنید در املاکی‌های معتبر قرارداد ببندید و حتماً دقت کنید که اجاره‌نامه برخوردار از هولوگرام رسمی و معتبر باشد. بهتر است در چنین مواقعی بیش از آن که خوشبین باشید، بدبین باشید و جوانب را در نظر بگیرید.

همچنین اگر ملک و یا آپارتمانی دارید و قصد دارید برای اجاره‌دادن آن اقدام کنید، می‌توانید با کمک ثبت رایگان آگهی در وب‌سایت و اپلیکیشن راگهی این‌کار را انجام دهید تا در سریع‌ترین زمان ممکن به هدف خود برسید.

**********

منبع: مجله‌ی اینترنتی خبر ببر

 

نظر شما