هرچند که اسم این غذا قیمه است و با برنج سرو میشود، اما هیچ شباهتی به خورش قیمه سیبزمینی ما ایرانیها ندارد.
مواد لازم خورش قیمه نجفی:
گوشت گوسفند ۲۰۰ گرم
نخود ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
پودر دارچین ۲ قاشق چایخوری
کره ۲ قاشق غذاخوری
خورش قیمه نجفی
طرز تهیه خورش قیمه نجفی:
* نخودها را از شب قبل خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید؛ ۱ پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت گوسفند خرد شده، نخودهای خیس خورده و کمی زردچوبه اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس ۸ لیوان آب به مواد اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید، در قابلمه را ببندید و بگذارید تا نخود و گوشت به آرامی بپزند.
*. پس از اینکه گوشت و نخود پختند آب را از مواد جدا کنید سپس مخلوط گوشت و نخود را با گوشتکوب بکوبید تا نرم و یکدست شوند.۱ پیاز باقی مانده را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید تا رب خوشرنگ شود.
*. در این مرحله گوشت کوبیده شده، آب گوشت، زعفران دم کرده و پودر دارچین را به مخلوط رب و پیاز اضافه کنید و مخلوط کنید تا خورش به جوشبیاید. پس از به جوش آمدن حرارت را ملایم کنید و چند دقیقه اجازه دهید طعم مواد به خورد هم برود سپس خورش قیمه نجفی را در ظرف بکشید، کرهرا روی خورش بریزید و با برنج سرو کنید.
خواص دارچین:
*. پزشکان به تازگی دریافته اند که نوعی ترکیب موجود در چوب دارچین موسوم به «CEppt» میتواند کلید اصلی پیشگیری از آلزایمر باشد. دکتر مایکل اووادیا با انتشار مقاله جدیدی در مجله «پلوس وان» خاطرنشان کرد: ترکیب CEppt از چوب دارچین گرفته شده و تأثیر آن روی موشهای آزمایشگاهی و مگسهای میوه مورد آزمایش قرار گرفت. پس از ۴ ماه متخصصان متوجه شدند که سرعت رشد بیماری آلزایمر در این جانوران به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد. همچنین سطح فعالیت و طول عمر این حیوانات با گروه کنترل که سالم بودند مقایسه شد.
منبع: الکوثر
هرچند که اسم این غذا قیمه است و با برنج سرو میشود، اما هیچ شباهتی به خورش قیمه سیبزمینی ما ایرانیها ندارد.
مواد لازم خورش قیمه نجفی:
گوشت گوسفند ۲۰۰ گرم
نخود ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
پودر دارچین ۲ قاشق چایخوری
کره ۲ قاشق غذاخوری
خورش قیمه نجفی
طرز تهیه خورش قیمه نجفی:
* نخودها را از شب قبل خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید؛ ۱ پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت گوسفند خرد شده، نخودهای خیس خورده و کمی زردچوبه اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس ۸ لیوان آب به مواد اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید، در قابلمه را ببندید و بگذارید تا نخود و گوشت به آرامی بپزند.
*. پس از اینکه گوشت و نخود پختند آب را از مواد جدا کنید سپس مخلوط گوشت و نخود را با گوشتکوب بکوبید تا نرم و یکدست شوند.۱ پیاز باقی مانده را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید تا رب خوشرنگ شود.
*. در این مرحله گوشت کوبیده شده، آب گوشت، زعفران دم کرده و پودر دارچین را به مخلوط رب و پیاز اضافه کنید و مخلوط کنید تا خورش به جوشبیاید. پس از به جوش آمدن حرارت را ملایم کنید و چند دقیقه اجازه دهید طعم مواد به خورد هم برود سپس خورش قیمه نجفی را در ظرف بکشید، کرهرا روی خورش بریزید و با برنج سرو کنید.
خواص دارچین:
*. پزشکان به تازگی دریافته اند که نوعی ترکیب موجود در چوب دارچین موسوم به «CEppt» میتواند کلید اصلی پیشگیری از آلزایمر باشد. دکتر مایکل اووادیا با انتشار مقاله جدیدی در مجله «پلوس وان» خاطرنشان کرد: ترکیب CEppt از چوب دارچین گرفته شده و تأثیر آن روی موشهای آزمایشگاهی و مگسهای میوه مورد آزمایش قرار گرفت. پس از ۴ ماه متخصصان متوجه شدند که سرعت رشد بیماری آلزایمر در این جانوران به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد. همچنین سطح فعالیت و طول عمر این حیوانات با گروه کنترل که سالم بودند مقایسه شد.
منبع: الکوثر
∎
نظر شما