شناسهٔ خبر: 40067399 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا قدیمی | لینک خبر

کرونا در ایران/مبتلایان به کرونا در خوزستان از مرز ۵ هزار نفر عبور کرد

آمارها و نقشه جغرافیایی ابتلا به کرونا نشان می‌دهد خطر این ویروس در کشور همچنان جدی است و مردم باید دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ اجتماعی را رعایت کنند.

صاحب‌خبر -
روزنامه وطن: وزارت بهداشت در ارائه آمارهای «کووید-19» دچار دوگانگی شده، چرا که باید از یک طرف نظر بدنه دولت برای بازگشایی کسب‌و‌کارها و مشاغل را تامین کند و از سوی دیگر باید همچنان نگران رعایت پروتکل بهداشتی توسط مردم باشد؛ به همین علت در اظهارات وزارت بهداشت شاهدیم که هم درباره کنترل کرونا در برخی استان‌ها سخن می‌گوید و هم نسبت به شیوع موج جدید در برخی دیگر از استان‌ها شدیدا هشدار می‌دهد. آمارهای پایین مرگ‌و‌میر در کنار آمار بالای تعداد مبتلایان این خوشبینی را هم ایجاد کرده بیماری «کووید-19» کنترل شده و دیگر لازم نیست این ویروس جدی گرفته شود.
زنگ خطر موج جدید کرونا

برای درک بهتر این موضوع باید اظهارات اخیر مسؤولان وزارت بهداشت را مرور کنیم. سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته در این باره گفت: از میان آمار مبتلایان بستری شده در بیمارستان‌ها، استان‌های تهران و خوزستان در صدر بستری‌های کرونا قرار دارند. وضعیت استان خوزستان با توجه به جمعیت آن نگران‌کننده است و کماکان در وضعیت قرمز بیماری قرار دارد. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: تمهیدات خوبی با اعمال محدودیت‌هایی در مناطق بیشتر درگیر خوزستان در نظر گرفته شده و انتظار داریم در روزهای آینده با کاهش موارد مواجه شویم. البته در طول ۲۴ ساعت گذشته در ۱۴ استان موارد فوتی نداشته‌ایم و در ۵ استان نیز فقط یک مورد فوتی ثبت شده است.

 

بزرگ‌ترین خطای کرونایی مردم

با وجود آمارهای خوب از کنترل کرونا در برخی استان‌ها وزیر بهداشت می‌گوید بزرگ‌ترین خطای مردم این است که فکر کنند کرونا تمام شده است. سعید نمکی در این باره گفت: بزرگ‌ترین خطای مردم این است که فکر کنند در رابطه با کرونا به وضعیت خوبی رسیده‌ایم. به‌ رغم آنکه در کل کشور به وضعیت مطلوبی رسیده‌ایم اما در برخی استان‌ها به دلیل آنکه مردم فکر کرده‌اند کرونا به اتمام رسیده، پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری را رعایت نکرده‌اند، به همین دلیل دوباره با افزایش آمار کرونا مواجه شده‌ایم.

 

نگران افزایش مرگ‌ومیر در ماه آینده هستم

مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا به کاهش میزان مرگ‌و‌میر در چند روز اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: کاهش آمار مرگ‌ومیرها طی چند روز اخیر به معنای ضعیف شدن ویروس کرونا در کشور نیست، چرا که کاهش مرگ‌و‌میر زمانی می‌تواند امیدوارکننده باشد که با کاهش میزان آمار مبتلایان به این بیماری همراه باشد.

وی خاطرنشان کرد: کاهش مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا، حاصل مراقبت‌ها و زحمات کادر پزشکی در چند هفته گذشته و از طرفی کاهش میزان مبتلایان به ویروس کروناست که مردم هفته گذشته در پیشگیری از انتقال این بیماری رفتاری نسبی قابل قبولی داشتند اما اکنون که روز‌به‌روز بر آمار مبتلایان ویروس کرونا در کشور اضافه می‌شود، نباید منتظر کاهش مرگ‌ومیر در روزهای آینده باشیم، چرا که هر چه آمار مبتلایان بیشتر باشد، بی‌تردید آمار مرگ‌و‌میر نیز بیشتر خواهد بود.

عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا با بیان اینکه در ماه آینده به کاهش مرگ‌ومیر ناشی از ویروس کرونا خوشبین نیستم، گفت: خیلی از مردم نسبت به رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گیری‌های اجتماعی بی‌توجهند و از زمانی که محدودیت‌های ترددی کنار گذاشته شده است، همچنان آمار مبتلایان به این بیماری در حال افزایش است.

مردانی خاطرنشان کرد: به مردم توصیه می‌کنم در صورت امکان از خانه‌های‌شان بیرون نیایند، مگر برای انجام کارهای ضروری. از طرفی به توصیه‌های بهداشتی و ایمنی نیز توجه کنند، چرا که این بیماری ناشناخته و مرگبار است و با کسی شوخی ندارد، در چنین شرایطی با توجه به اینکه ویروس کرونا درمان ندارد، تنها راه علاج این بیماری، پیشگیری است.

وی افزود: ساخت واکسن کرونا نیازمند زمان و کار تحقیقاتی علمی و آزمایشگاهی است و به این زودی‌ها ساخته نمی‌شود، در چنین شرایطی تا کشف و عرضه واکسن کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گیری اجتماعی الزامی است.

 

‌قم همچنان در دل بحران کرونا قرار دارد

بررسی آمار در قم هم نشان می‌دهد همچنان این استان در منطقه بحران قرار دارد. طی ۲۴ ساعت 38 نفر در مراکز درمانی قم با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا یا مشکلات حاد تنفسی پذیرش شدند.

محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم درباره جزئیات آمار کرونا در استان گفت: 28 نفر از 38 نفری که به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند، در بخش‌های بیمارستان‌ها بستری هستند و مابقی پس از معاینه و بررسی در بخش اورژانس مراکز با دستورات دارویی و بهداشتی مرخص شده‌اند. 23 نفر از کل بیماران بستری در بخش‌ها پس از بهبودی توسط پزشکان معالج از بیمارستان ترخیص شدند. در حال حاضر 145 نفر مشکوک به کرونا در قم بستری هستند که ۵۰ نفر آنها بدحال هستند.

چند روز پیش اعلام شد استان قم از وضعیت قرمز به وضعیت زرد رسیده اما استاندار اعلام کرد این استان همچنان در دل بحران قرار دارد. بهرام سرمست دیروز در این باره گفت: مردم و مسؤولان دستگاه‌های اجرایی برای حفظ وضعیت موجود و جلوگیری از شیوع مجدد کرونا باید به پروتکل‌های بهداشتی پایبند باشند. از آنجایی‌که نخستین مورد ابتلای کرونا در قم کشف شد، عملا امکان پیشبرد اقدامات پیشگیرانه در این استان بر خلاف استان‌های دیگر از بین رفت. برخوردهای قهری نظامی و اپیدمی گله‌ای هر دو در مدیریت و کنترل کرونا شکست ‌خورده است و در کشور ما جواب نمی‌داد. ۹۲درصد مردم و اصناف قم به فاصله‌گذاری اجتماعی پایبند بودند و بهترین عملکرد را در بین استان‌های کشور داشتند.

 

نقشه کرونا

نقشه به ‌روز شده کرونا در کشور نشان می‌دهد روند ابتلا در استان‌های شمالی و شمال غرب و همچنین تهران و خوزستان نگران‌کننده است. بررسی نقشه‌ای که وزارت بهداشت توسط اپلیکیشن ماسک منتشر کرده، علاوه بر رنگ‌های سفید و زرد و قرمز، رنگ‌های کبود هم دارد و بیانگر اوضاع بد در مناطق غربی کشور است.

این نقشه متوسط تعداد مبتلایان در 2 هفته اخیر را نشان می‌دهد و این هشدار را می‌دهد که خطر کرونا در کشور کم نشده و باید دولت ایده‌های جدیدی برای کنترل این ویروس پیاده کند. در نقشه فوق رنگ نارنجی به عنوان افراد مشکوک مراجعه کننده به مرکز درمانی معرفی شده و رنگ قرمز به عنوان مبتلایان قطعی و رنگ تیره‌تر به عنوان تراکم بیشتر مبتلایان قطعی در استان‌ها مشخص شده است.

علیرضا وهاب‌زاده، مشاور وزیر بهداشت و درمان درباره رنگ‌های مختلف نقشه کرونا در کشور گفت: نقشه جغرافیایی کرونا با هدف شناسایی مناطق بی‌خطر، کم‌خطر و بحرانی بیماری «کووید-19»، با رنگ‌بندی سفید، زرد و قرمز مشخص شده و بیانگر آن است که در شهرهای سفید هیچ فردی به این بیماری مبتلا نیست اما در مناطق زرد، موارد ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد اما به نسبت جمعیت منطقه بسیار اندک است.

در مناطق قرمز البته محاسبات فرق می‌کند، چرا که میزان مبتلایان به نسبت جمعیت بالاتر از وضعیت زرد است و بر حسب جمعیت مشخص می‌شود. امکان دارد در یک استان یا شهرستان حتی با تعداد مبتلایان زیر 10 نفر هم رنگ نقشه زرد یا قرمز شود، چرا که وضعیت مناطق بر اساس نسبت ابتلا به جمعیت است. 

 

مردم با کاهش میزان مرگ‌ومیر ناشی از کرونا نباید تلقی کنند این بیماری ضعیف شده یا در حال از بین رفتن است، بنابراین اصول بهداشتی و فاصله‌گیری‌های اجتماعی باید همچنان رعایت شود تا زنجیره این بیماری خطرناک به طور کلی قطع شود. فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: رعایت سختگیرانه پروتکل‌های بهداشتی از سوی افراد بویژه در زمان‌های پیک ترددهای درون‌شهری ضروری است.

علیرضا زالی درباره تصمیم‌گیری در رابطه با طرح ترافیک تهران، توضیح داد: بعد از بازگشایی کلانشهر تهران، برای اینکه بار کمتری به ناوگان حمل‌ونقل عمومی وارد شود طرح ترافیک برداشته شد تا حمل‌ونقل عمومی شهر فرصتی برای تهیه وسایل حفاظتی از جمله ماسک داشته باشد. زالی ادامه داد: با توجه افزایش ۱۶۷ درصدی ترددها در سطح شهر بویژه در محدوده طرح ترافیک و مرکز شهر در روزهای اخیر، برخی ترددها ضروری تلقی نمی‌شود و به همین خاطر برای کاستن تجمعات تصمیم گرفته شد با شناورسازی و تغییراتی در طرح ترافیک، این طرح اجرا شود.

شمار مبتلایان قطعی به کرونا در کردستان به1934 نفر رسید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان از افزایش مبتلایان قطعی به ویروس کرونا به یک هزار و ۹۳۴ نفر در استان رسید.

فرزین رضاعی  اظهار کرد: با شناسایی 37 بیمار کرونایی جدید، از ابتدای شیوع کروناویروس در استان تا پیش از ظهر امروز شمار مبتلایان قطعی به کرونا در کردستان به یک هزار و ۹۳۴ نفر رسیده است.

وی افزود: در شهرستان سنندج ۵۴۳ نفر، سقز ۴۲۰ نفر، بانه ۲۲۷ نفر، قروه ۱۶۲ نفر، دیواندره ۱۴۷ نفر، مریوان ۱۱۳ نفر، بیجار ۱۱۱ نفر، کامیاران ۹۸ نفر، دهگلان ۸۷ نفر و سروآباد ۲۶ نفر مبتلای قطعی به کروناویروس دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: از ابتدا تاکنون تعداد کل آزمایشات انجام گرفته ۶ هزار و ۲۴۲ نمونه است که از این تعداد یک هزار و ۹۳۴ مورد مثبت، چهار هزار و ۱۴۶ مورد منفی و ۱۶۲ مورد اعلام نشده است.

رضاعی تصریح کرد: متاسفانه از ابتدا تاکنون ۱۳۷ نفر در استان بر اثر ابتلاء به کرونا فوت شده‌اند که از این تعداد ۳۶ نفر در سقز، ۳۱ نفر در سنندج، در قروه و بانه در هر کدام ۱۹ نفر، در کامیاران و بیجار در هر کدام ۹ نفر، هفت نفر در مریوان، پنج نفر در دیواندره و ۲ نفر در دهگلان به دلیل ابتلاء به کروناویروس فوت شده‌اند که همه موارد به صورت بهداشتی و با رعایت دستورالعمل‌های مرتبط دفن شده‌اند.

وی در پایان عنوان کرد: خوشبختانه تاکنون یک هزار و ۹۰ بیمار کرونایی در استان بهبود یافته‌اند.

شناسایی ۱۲۰ مورد جدید ابتلا به کروناویروس در فارس/ مردم غفلت نکنند؛ کرونا در کمین است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از شناسایی ۱۲۰ مورد جدید ابتلا به کروناویروس در استان فارس خبر داد.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، عبدالرسول همتی اظهار داشت: از دو هزار و ۴۶۰ مورد نمونه ارسالی به آزمایشگاه های تشخیص مولکولی کروناویروس طی روز گذشته تاکنون، ۱۲۰ مورد مثبت گزارش شده است که با افزوده شدن این موارد جدید، آمار کنونی استان فارس به چهار هزار و ۴۲۷ نفر رسیده است.

وی اظهار کرد: از ۱۲۰ مورد جدید در استان، ۸۱ مورد مربوط به شیراز؛ دو مورد مربوط به لامرد؛ مرودشت، کازرون و ممسنی هر کدام یک مورد را شامل می شود و مابقی موارد مربوط به دیگر دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی استان است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با بیان اینکه خوشبختانه در ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی بر اثر ابتلا به کروناویروس در استان گزارش نشده است، افزود: تاکنون ۹۸ نفر در استان به دلیل ابتلا به کروناویروس جان خود را از دست داده اند.

همتی ادامه داد: تاکنون سه هزار و ۷۹۸ نفر از مبتلایان بستری شده در بیمارستان و ایزوله خانگی، بهبود یافته و سلامتی خود را به دست آورده اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: ویروس در جامعه در کمین است و هرگونه غفلت و بی توجهی به این امر مهم، وضعیت استان را به روزهای نخست شیوع ویروس بر می گرداند.

وی افزود: شهروندان لازم است اصولی مانند در خانه ماندن، رعایت بهداشت فردی و پرهیز از تجمعات و ترددهای غیرضروری، استفاده از ماسک و رعایت فاصله امن در روابط اجتماعی را جدی بگیرند.

 

۱۴۰ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های قم بستری هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم از پذیرش ۴۹ بیمار مشکوک به کرونا در مراکز درمانی قم طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۴۰ نفر مشکوک به کرونا در قم بستری هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته و منتهی به بیست و چهارم اردیبهشت‌ماه، ۴۹ نفر در مراکز درمانی قم با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا و یا مشکلات حاد تنفسی پذیرش شدند.

وی افزود: ۲۱ نفر از این تعداد در بیمارستان‌های قم بستری و مابقی پس از معاینه و بررسی در بخش اورژانس مراکز با دستورات دارویی و بهداشتی مرخص شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه گفت: در شبانه روز گذشته، ۲۳ نفر از کل بیماران بستری در بخش‌ها پس از بهبودی توسط پزشکان معالج از بیمارستان ترخیص شدند.

وی همچنین گفت: در حال حاضر ۱۴۰ نفر مشکوک به کرونا در قم بستری بوده که ۴۰ نفر آنها بدحال هستند.

قدیر ضمن تقدیر از تمامی همشهریان که شب گذشته پروتکل‌های بهداشتی را در مساجد برای برگزاری آئین لیالی قدر، رعایت کرد، تأکید کرد: ویروس همچنان در شهر وجود دارد و باید در راستای رعایت مسائل بهداشتی، نهایت دقت را داشته باشیم.

 آخرین آمار از وضعیت بیماری کرونا در کرمان چگونه است؟
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴ نفر دیگر در استان به بیماری کرونا مبتلا شده اند.

مهدی شفیعی، مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره آخرین آمار از وضعیت بیماری کرونا در استان کرمان تا ساعت ۱۵:۳۰ امروز گفت: در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳۳ نمونه به آزمایشگاه های استان کرمان، ارسال شده است که تست ۱۴ نفر، شامل ۴ مورد بیمار بستری، ۴ مورد بیمار سرپایی و ۶ مورد اطرافیان بیماران غربالگری شده، مثبت شده است.

او با بیان اینکه ۵ نفر از این بیماران زن و ۹ نفر مرد هستند، افزود: از این تعداد، ۹ بیمار مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، یک بیمار مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۳ نفر مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و یک نفر مربوط به حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان هستند.

شفیعی بیان کرد: تعداد کل موارد مثبت کرونا در استان کرمان تاکنون، هزار و ۵۳ نفر است.

او با بیان اینکه خوشبختانه در ۲۴ ساعت گذشته، گزارشی مبنی بر فوت به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان کرمان نداشتیم، تصریح کرد: مجموع جان باختگان ناشی از ابتلا به این بیماری در استان کرمان از ابتدا تاکنون ۵۹ نفر است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۵ بیمار با علایم کووید ۱۹ از مراکز درمانی ترخیص شدند؛ بنابراین مجموع بهبود یافتگان این بیماری در استان از ابتدا تاکنون ۴۲۶ نفر است.

بهبودی و ترخیص 426 مبتلا به کووید19 از بیمارستان‌های کرمان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۵ بیمار با علائم کووید ۱۹ از مراکز درمانی ترخیص شدند که در مجموع بهبود یافته‌های این بیماری در استان از ابتدا تا کنون۴۲۶ نفر است.
مهدی شفیعی در تشریح آخرین وضعیت بیماری کرونا در کرمان اظهار داشت: با ارسال ۲۳۳ نمونه به آزمایشگاه‌های استان کرمان تست ۱۴ نفر شامل ۴ مورد بیمار بستری،۴ مورد بیمار سرپایی، ۶ مورد اطرافیان بیماران غربالگری شده در ۲۴ ساعت گذشته مثبت شده است که 5 زن و ۹نفر مرد بوده‌اند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان ۹ نفر، حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ۱ نفر، حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم ۳ نفر و حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان ۱ نفر هستند.

وی با اشاره به اینکه تعداد کل موارد مثبت کرونا در استان کرمان تا کنون یک هزار و 53 نفر بوده است، عنوان داشت: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۵ بیمار با علائم کووید ۱۹ از مراکز درمانی ترخیص شدند بنابراین مجموع بهبود یافته‌های این بیماری در استان از ابتدا تا کنون۴۲۶ نفر است.

 

مبتلایان به کرونا در خوزستان از مرز ۵ هزار نفر عبور کرد

در ۲۴ ساعت گذشته ( ۲۳ لغایت ۲۴ اردیبهشت ۹۹ ) ۵۵۳ بیمار جدید مبتلا به کروناویروس در استان خوزستان به ثبت رسید.

علی احسانپور، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دقایقی پیش در جمع خبرنگاران ضمن اعلام افتتاح آزمایشگاه تشخیصی شماره ۳ این دانشگاه در اهواز اظهار کرد: پس از افتتاح این آزمایشگاه در روز گذشته با تلاش شبانه‌روزی همکاران بهداشت و درمان، نتایج حجم قابل ملاحظه‌ای از نمونه‌های جمع آوری شده از مراکز جامع سلامت در چند روز گذشته در کمتر از ۲۴ ساعت مشخص شد.

وی افزود: با راه اندازی این آزمایشگاه امیدوار هستیم در چند روز آینده بتوانیم نمونه‌های باقی مانده که هنوز آزمایشات تشخیصی بر روی آنان انجام نشده را به نتیجه برسانیم و مجددا شاهد پاسخ‌دهی در کمتر از ۲۴ ساعت باشیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته با توجه به حجم بالای آزمایشات تعداد ۱۳۲ بیمار جدید بستری و ۴۲۱ مورد سرپایی در استان شناسایی شد که از طرف مراکز جامع سلامت در فرآیند غربالگری شناسایی شده بودند.

وی افزود: با توجه به حجم نمونه‌های دریافتی از مراکز جامع سلامت و فعالیت همه آزمایشگاه‌های تشخیصی استان انتظار می‌رود در چند روز آینده شاهد ثبات در این روند فعلی باشیم.

احسانپور عنوان کرد: علی‌رغم تلاش‌های مجموعه های درمانی متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۷ بیمار مبتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست دادند که البته فوت در روزهای اخیر روند ثابتی داشته است و تلاش‌های متمرکز بیشتری برای بهبودی بیماران در حال انجام است.

وی افزود: کماکان از هم استانی‌های عزیز تقاضامندیم همه نهادهای اجرایی استان را در مدیریت این بیماری یاری نمایند و دستورالعمل‌های فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از شرکت در مراسمات را به صورت جدی رعایت کنند.

سخنگوی علوم پزشکی اهواز گفت: دانشگاه با تمام توان و ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی به مدیریت این بیماری می‌پردازد ولی همواره نیازمند حمایت‌های مردم عزیز و نهادها و ارگان‌های مختلف و اصحاب رسانه است.

وی افزود: در حال حاضر ۶۴۷ بیمار در مراکز درمانی استان بستری بوده و خوشبختانه ۴۳۹۰ بیمار نیز از این بیماری بهبود یافته‌اند.

 

کدام شهرهای آذربایجان شرقی کرونایی‌تر هستند؟ +جزئیات
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز آمار مبتلایان در شهرهای استان آذربایجان شرقی را مورد اشاره قرار داد و گفت: بر اساس ۳۰ نفر به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت برخی از شهرها وضعیت سفیدی کرونایی ندارند.

محمدحسین صومی در حاشیه سفر به بناب در گفت‌وگو با خبرنگاران، در مورد آمار مبتلایان در شهرهای استان اظهار داشت: موارد مبتلا در شهرستان بناب از متوسط استانی پایین است و بالاترین میزان ابتلا بر اساس 30 نفر به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت، به ترتیب در شهرستان اهر، میانه، شبستر، هریس، کلیبر، هشترود، سراب، عجب شیر، هوراند، تبریز، مرند و بناب است.

وی گفت: شهرستان بناب در کنار شهرهایی است که وضعیتشان نسبتاً مناسب است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، همچنین ادامه داد: شهرستان‌های خداآفرین، جلفا، بستان آباد، شهرهایی هستند که به عنوان مناطق کم خطر اعلام شده‌اند.

وی گفت: در روزهای اخیر در شهرستان مراغه با افزایش آمار روبه‌رو هستیم و این یک خطر برای شهرستان بناب نیز محسوب می‌شود که آمار شهرستان را تحت تأثیر قرار دهد.

این مقام ارشد ستاد مقابله با کرونا آذربایجان شرقی، با بیان اینکه این ویروس یک ویروس ناشناخته است بیان کرد: در کشور مواردی بوده است که پرستار 25 ساله مبتلا و فوت شده است پس جوانان فکر نکنند که از این بیماری مصون خواهند بود و رعایت موارد بهداشتی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

صومی گفت: برای مقابله با آبشار التهابی که این ویروس در بدن فرد بیمار به راه می‌اندازد، در استان مواردی بوده که تا 300 میلیون تومان روی فرد بیمار هزینه صرف شده است.

وی در مورد کنترل مادران باردار و جلوگیری از مرگ و میر آنها گفت: 131 مورد به بیمارستان مراجعه کردند که از این موارد تعدادی بستری، 24 نفر به آسی یو منتقل شده و 6 نفر زیر دستگاه رفته‌اند که بر اساس معیارهای جهانی و کشوری مواردی که زیر دستگاه می‌رود درصد زنده ماندن آن‌ها را 50 درصد در نظر می‌گیریم که به لطف خداوند و تلاش همکاران درمان هیچ مورد فوتی از مادران باردار گزارش نشده است.

شناسایی۷بیمارمبتلا به کرونادر کهگیلویه وبویراحمد/۵۸۳مبتلادر استان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: هفت مورد جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، پرویز یزانپناه بعدازظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: از ۹۳ جواب دریافتی از آزمایشگاه های یاسوج، هفت مورد مثبت شناسایی شد.

وی بیان داشت: از این تعداد یک بیمار مرد در شهرستان بویراحمد، سه بیمار مرد و دو بیمار زن در شهرستان کهگیلویه و یک بیمار مرد در شهرستان لنده شناسایی شده است.

یزدانپناه تصریح کرد: در مجموع شمار مبتلایان به کرونا در استان به ۵۸۳ نفر رسید.

وی افزود: مردم همچنان در خانه مانده و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و در صورت خروج از منزل حتماً از ماسک و دستکش استفاده کنند.

یزدانپناه اظهار داشت: طرح غربالگری سلامت با شناسایی افراد مبتلا نقش مهمی در راستای قطع زنجیره انتقال کرونا دارد و مردم در صورت داشتن علائم، به مراکز درمانی مراجعه کنند.

۴ بیمار به آمار مبتلایان به کرونا در زنجان افزوده شد

زنجان-رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد چهار نفر به آمار مبتلایان به کرونا ویروس در استان زنجان افزوده شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز قزلباش با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد چهار نفر به آمار مبتلایان به کرونا ویروس در استان زنجان افزوده شده است، گفت: در مجموع تاکنون تست کرونای هزار و۷۷ نفر در استان براساس یافته های آزمایشگاهی مثبت اعلام شده است.

وی با اشاره به فوت دو بیمار مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: ازآغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون ۱۱۵ نفر در استان جان خود را از دست داده اند.

قزلباش ادامه داد: از مجموع بیماران مبتلا به این ویروس در استان تا به امروز ۸۹۲ نفر با بهبودی کامل از بیمارستان ترخیص شده اند.

تعداد مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان به مرز ۱۰۰۰ نفر رسید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در حوزه سه دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان به ۹۴۱ نفر افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، سید محمد هاشمی شهری اظهار داشت: تا ظهر امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت، تعداد موارد مثبت آزمایشگاهی بیماری کرونا در سیستان و بلوچستان به ۹۴۱ مورد افزایش یافت که ۶۳۶، ۱۷۷ و ۱۲۸ مورد به ترتیب در منطقه تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر هستند.

وی افزود: از مجموع موارد فوق نیز ۴۲۹ نفر پس از دریافت درمان‌های تخصصی از بیمارستان‌ها مرخص شده‌اند، ۲۹ نفر همچنان در بیمارستان بستری هستند، ۴۲۲ نفر خدمات درمانی خود را در شرایط ایزوله در منزل دریافت می‌کنند و متأسفانه ۶۱ نفر نیز فوت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: همانگونه که قبلاً نیز اعلام شده است موارد فوق فقط شامل موارد مثبت و تائید شده آزمایشگاهی است و برخی از بیماران که دارای علائم هستند با تشخیص بالینی پزشکان متخصص تحت درمان و مراقبت لازم قرار گرفته‌اند.

وی گفت: بر این اساس مجموع افراد بستری با بیماری حاد تنفسی نیز در کل استان به ۲۶۶۷ نفر رسیده است که این افراد مجموعه‌ای از علائم را دارند که می‌تواند شامل بیماری‌هایی مانند پنومونوی، انواع آنفلوآنزا، فارنژیت، کووید -۱۹ و سایر بیماری‌های تنفسی باشد و تا کنون ۲۲۳۸ نفر از این افراد ترخیص شده‌اند و متأسفانه ۲۷۲ نفر نیز فوت کرده‌اند.

شمار مبتلایان به کرونا در خراسان جنوبی به ۶۱۷ نفر رسید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از شناسایی سه مورد جدید ابتلاء به کرونا در استان طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: شمار مبتلایان به این بیماری در استان به ۶۱۷ نفر رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کامبیز مهدی زاده ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۷ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که پاسخ ۱۰۴ تست منفی و سه مورد هم مثبت اعلام شد.

وی با بیان اینکه متأسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته؛ یک مورد فوتی بر اثر ابتلاء به این بیماری در استان داشته‌ایم، تصریح کرد: بدین ترتیب آمار کل فوتی استان ۴۵ نفر است.

مهدی زاده با بیان اینکه از مجموع مبتلایان به این بیماری سه نفر در بیمارستان‌ها بستری هستند، عنوان کرد: ۵۶۹ بیمار با حال عمومی خوب ترخیص و یا بهبود یافته‌اند.

وی همچنین مجموع کل آزمایشات انجام شده استان تا امروز را چهار هزار و ۲۰۹ مورد اعلام کرد و افزود: ۴۳ درصد موارد مثبت زن و ۵۷ درصد مرد بوده‌اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: ۲۲ درصد موارد مثبت شده در روستاها و بقیه در شهرها ساکن بوده‌اند.

وی با اشاره به وضعیت شهرستان درمیان و آمار صعودی این بیماری عنوان کرد: علت این افزایش ابتلاء در شهرستان ایجاد هفت کانون بود که ضوابط فاصله گذاری اجتماعی کمتر رعایت شده بود.

مهدی زاده بیان داشت: مهار کانون‌ها قبل از بروز بحران نتایج خوبی در بحث کنترل شیوع بیماری کرونا داشت که در این راستا تعداد پنج کانون در هفت روز گذشته مورد مثبتی نداشتند.

شیوع نگران کننده کرونا در خراسان شمالی/ ثبت ۵۰ مورد جدید
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: با اعلام نتایج قطعی آزمایش‌های انجام شده، تا ظهر ۲۴ اردیبهشت، ۱۳۷۹ نفر در خراسان شمالی به ویروس کرونا مبتلا شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی سید احمد هاشمی نسبت به اولویت برگزاری مراسم شب‌های قدر در فضای باز تاکید کرد و گفت: اگر به دلیل شرایط جوی مراسم در فضای سربسته برگزار شد، حداکثر از یک‌چهارم فضا استفاده شود که تهویه کافی و مناسب نیز وجود داشته باشد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ضمن تاکید بر رعایت فاصله ایمن میان احیا گذاران، افزود: حداقل این فاصله باید یک متر باشد اما سعی کنیم تا ۲ متر افزایش دهیم تا فاصله ایمن رعایت شود.

وی با توصیه به اینکه والدین از آوردن کودکان به مراسم احیا بپرهیزند، یادآور شد: به تمام افرادی که سن بالای ۶۰ سال دارند، بیماران قلبی و عروقی، بیماران ریوی و کسانی که دیابت یا فشار خون دارند توصیه می‌شود در مراسم شب‌های قدر حضور پیدا نکنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در ادامه گفت: با اعلام نتایج قطعی آزمایش‌های انجام شده، تا ظهر ۲۴ اردیبهشت، ۱۳۷۹ نفر در خراسان شمالی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد فوتی‌ها نیز به ۱۰۲ نفر افزایش یافت.

سید احمد هاشمی در توضیح آمار مبتلایان قطعی این بیماری به تفکیک شهرستان‌ها نیز اظهار داشت: در شهرستان‌های بجنورد ۶۴۲ نفر، شیروان ۱۷۸ نفر، فاروج ۹۴ نفر، مانه و سملقان ۱۳۶ نفر، جاجرم ۴۵ نفر، گرمه ۳۲ نفر، راز و جرگلان ۸۶ نفر و اسفراین ۱۶۶ نفر بطور قطعی به بیماری کووید ۱۹ دچار شده‌اند. ️

وی با تقدیر از زحمات کارکنان بهداشتی و درمانی استان خاطرنشان کرد: با کوشش‌های شبانه‌روزی انجام پذیرفته تاکنون ۵۷۳ نفر از مبتلایان به این بیماری بهبود و از مراکز درمانی در سطح استان مرخص شده‌اند.

وی افزود: آزمایش ۱۸۳۹ نفر از موارد مشکوک نیز منفی گزارش شده است و هم اکنون ۱۵۷ بیمار مشکوک به ابتلاء به کووید ۱۹ در بیمارستان‌های سطح استان بستری هستند.

 

شناسایی۷۴ مورد جدید ابتلا به کرونا در هرمزگان

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با شناسایی ۷۴ مبتلای جدید به کرونا در هرمزگان، شمار کل مبتلایان به ۱۵۱۰ نفر رسید.
حسین فرشیدی امشب در گفت وگو با بخش خبر سیمای مرکز خلیج فارس اظهار کرد: تا امروز ۱۰ هزار و ۲۳ مورد تست کرونا در استان هرمزگان انجام شده که با احتساب ۷۴ مورد جدی شناسایی شده امروز، شمار کل مبتلایان به ۱۵۱۰ نفر رسید.

وی افزود: ۷۴ مورد مبتلای جدید به کرونا در استان شامل ۵۸ مورد در بندرعباس، ۷ مورد در میناب، ۵ مورد قشم، ۲ مورد بندرلنگه، ۱ مورد رودان و ۱ مورد جاسک بوده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین توضیح داد که یکی از دو نفری که در شهرستان سیریک به‌ عنوان بیمار مبتلا به کووید اعلام شده بود، نتیجه‌ آزمایش وی که در استان هرمزگان انجام شده، منفی اعلام شد. بدینوسیله تعداد مبتلاشدگان در شهرستان سیریک اصلاح شده و ۱نفر اعلام می‌شود.

دکتر فرشیدی خاطرنشان کرد: از بین افراد مبتلاشده تاکنون ۴۱۸نفر پس از بهبودی از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌‌اند و هم‌اکنون ۱۰۲۰ نفر تحت مراقبت خانگی، ۱۷ نفر در نقاهت‌گاه‌ها و ۲۵ بیمار هم در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

وی عنوان داشت: شمار مبتلاشدگان به کرونا در شهرستان‌های هرمزگان نیز بدین شرح است:

بندرعباس: ۱۱۳۵ نفر، میناب: ۱۳۴ نفر، کیش: ۵۴ نفر، قشم: ۵۱ نفر، حاجی‌آباد: ۴۸ نفر، بندرلنگه: ۳۲ نفر، رودان: ۲۱ نفر، پارسیان: ۱۳ نفر، بندرخمیر: ۹ نفر، بستک: ۷ نفر، جاسک: ۵ نفر، سیریک: ۱ نفر.

اعلام وضعیت قرمز در بهبهان/ مردم در خانه بمانند
شهردار بهبهان گفت: با کمال تاسف وضعیت شهرستان را قرمز اعلام کرده چون تست‌های مثبت کرونا به وضعیت قرمز رسیده است.

علیرضا بهادری در جمع خبر نگاران اظهار داشت: با کمال تاسف وضعیت شهرستان را قرمز اعلام کرده چون تست‌های مثبت کرونا به وضعیت قرمز رسیده است.

‌وی افزود: از مردم می‌خواهیم قرنطینه خانگی را صد‌در‌صد رعایت کنند و خیابان‌ها خلوت شود. البته دستور خاموشی چراغ پارک‌ها و انسداد راه آرامستان نیز فوراً صادر شد.

بر اساس این گزارش، شهر بهبهان از شهرهای در وضعیت زرد بود که پس از یک دوره 10 روزه و عاری از بیمار کرونایی، مجددا روند ابتلا به این ویروس رو به افزایش است.

 ۴۵۴ نفر از مبتلایان به کرونا در سمنان بهبود یافتند
نوید دانایی از بهبودی ۴۵۴ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در مجموعه تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی سمنان خبر داد.

نوید دانایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، با اشاره به اینکه موارد مثبت قطعی ابتلا به کرونا در مجموعه تحت مدیریت این دانشگاه به ۵۳۷ نفر رسیده است گفت: از این تعداد ۴۵۴ نفر با بهبودی کامل از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند.

او با بیان اینکه مهار بیماری کرونا به رفتار مردم بستگی دارد افزود: اصناف دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت و فاصله گذاری اجتماعی را حفظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان با اشاره به فعال بودن چرخش انتقال ویروس در جامعه تصریح کرد: شرایط بیماری کرونا نباید برای مردم عادی‌سازی شود و مردم در شب‌های قدر با لوزام شخصی مانند مهر و سجاده در مساجد و مکان‌های مذهبی برای عبادت حضور پیدا کنند.

دانایی با بیان اینکه مردم ضمن رعایت بهداشت و شستشوی دست‌ها حتما از ماسک استفاده کنند تصریح کرد: هیات امنای مساجد باید مراسم را در مکان‌های باز برگزار کنند و در صورت برگزاری مراسم در مکان‌های بسته نسبت به ظرفیت محل توجه لازم را داشته باشند.