شناسهٔ خبر: 3995125 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

اوباما از 'قهرمانان' مبارزه حقوق مدنی در آمریکا قدردانی کرد

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در پنجاهمین سالگرد راهپیمایی "سلما" در ایالت آلاباما از "قهرمانان" جنبش حقوق مدنی ستایش کرد.

صاحب‌خبر -
سخنرانی اوباما در محل درگیری‌های پنج دهه قبل نزدیک پل ادموند پیتوس در شهر سلما، ایالت آلاباما، برگزار شد

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در پنجاهمین سالگرد راهپیمایی "سلما" در ایالت آلاباما از "قهرمانان" جنبش حقوق مدنی ستایش کرد.

سخنرانی آقای اوباما در مراسم سالگرد هفتم مارس ۱۹۶۵ ایراد شد، روزی که نیروهای امنیتی به تظاهرکنندگان سیاه‌پوستی که خواهان حق رای برابر بودند حمله کردند و این روز "یکشنبه خونین" نام گرفت.

رئیس جمهوری آمریکا با ادای احترام به خاطره افرادی که ۵۰ سال قبل برای احقاق حقوق خود مبارزه کردند گفت: "تلاش آنها به میلیون ها تن دیگر شجاعت بخشید."

در مراسم پنجاهمین سالگرد اعتراضات "سلما" در ایالت آلاباما، همسر رئیس جمهوری و نزدیک به ۱۰۰ نماینده کنگره آمریکا نیز همراه با آقای اوباما، بخشی از مسیر راهپیمایی سال ۱۹۶۵ را پیمودند.

رئیس جمهور آمریکا، جان لوییس نماینده کنونی کنگره که ۵۰ سال قبل در راهپیمایی حقوق مدنی مجروح شد را در آغوش گرفت پنجاه سال قبل در روزی که "یکشنبه خونین" نام گرفت پلیس با تظاهرکنندگان خواهان حق رای برابر به مقابله پرداخت

رئیس جمهوری آمریکا در محلی که پنج دهه قبل درگیری بین پلیس و معترضان سیاه‌پوست روی داد گفت: "به خاطر آنچه آن معترضان انجام دادند فرصت‌های بهتر نه تنها برای آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار بلکه برای همه شهروندان آمریکا فراهم شد."

جمعیتی بالغ بر ۴۰ هزار تن برای تماشای راهپیمایی نمادین آقای اوباما در این محل گرد آمده بودند.

بنا به گزارش ها، شماری از افراد حاضر در راهپیمایی ۵۰ سال قبل نیز روز شنبه با آقای اوباما همگام شدند.

در روزی که به عنوان "یکشنبه خونین" در تقویم مبارزات حقوق مدنی آمریکا معروف است نیروهای پلیس، تظاهرکنندگان سیاه‌پوست را کتک زدند و برای متفرق کردن آنها از گاز اشک آور استفاده کردند.

برخی از همراهان باراک اوباما در این راهپیمایی نمادین پنجاه سال قبل در این محل کتک خورده بودند

این رویداد در مارس ۱۹۶۵ باعث شد تا دو هفته بعد راهپیمایی دیگری از شهر سلما به مونتگمری برگزار شود و شرایط اجتماعی لازم برای تصویب "قانون حق رای" در کنگره فراهم شود.

این مصوبه کنگره که از حمایت لیندون جانسون، رئیس جمهوری وقت آمریکا، برخوردار بود به همه موانع موجود برای رای دادن شهروندان آمریکایی آفریقایی‌تبار پایان داد.

آقای اوباما در سخنرانی خود گفت با وجود پیشرفت‌های به دست آمده، مبارزه علیه نژادپرستی همچنان ادامه دارد.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین به تیراندازی‌های اخیر پلیس به مردان و جوانان سیاه‌پوست غیرمسلح اشاره کرد که سال گذشته منجر به اعتراض‌های بزرگی در برخی شهرهای ایالات متحده شد.

جان لوییس نماینده کنونی حزب دموکرات از ایالت جورجیا در کنگره که ۵۰ سال قبل در راهپیمایی حقوق مدنی مجروح شد روز شنبه گفت: "در آن روز ما ۶۰۰ نفر بودیم که به تاریخ پیوستیم. اقدام ما مسالمت آمیز و آرام بود. کسی شعار نمی‌داد. ما کتک خوردیم، گاز اشک آور به ما شلیک شد، و برخی از ما خون آلود روی این پل رها شدند. اما هرگز کینه به دل نگرفتیم و دشمن جامعه نشدیم."

جرج بوش رئیس جمهوری پیشین آمریکا در فاصله سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۹ نیز در میان حاضران در این مراسم سالگرد بود.