شناسهٔ خبر: 39917083 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

ناکامی سنا در بی‌اثر کردن وتوی ترامپ/ برنی سندرز: ملت های بزرگ وارد جنگ های بی پایان نمی شوند

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا-سنای آمریکا برای بی‌اثر کردن وتوی قطعنامه "محدود کردن اختیارات کاخ سفید برای جنگ برای ایران" با ناکامی روبرو شد. 
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از یورونیوز،سنای ایالات متحده برای بی‌اثر کردن وتوی قطعنامه "محدود کردن اختیارات کاخ سفید برای جنگ برای ایران" با ناکامی روبرو شد. ترامپ قطعنامه مزبور را رد کرده بود. برای لغو وتوی ترامپ نیاز به دو سوم آرای سناتورها نیاز بود.
سنای آمریکا نتوانست وتوی قطعنامه "محدود کردن اختیارات کاخ سفید برای جنگ با ایران" را بی‌اثر کند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده روز چهارشنبه 17 اردیبهشت (6 مه) این قطعنامه را وتو کرده بود.
سناتورهای پشتیبان این قطعنامه برای بی‌اثر کردن وتوی ترامپ باید دو سوم آراء نمایندگان را به دست می‌آورند. در نشست سنا در روز پنجشنبه (18 اردیبهشت) اما تنها 49 به این قطعنامه رأی مثبت و 44 سناتور رأی منفی دادند.
قطعنامه "محدود کردن اختیارات کاخ سفید برای جنگ با ایران" که به ابتکار تیم کین، سناتور حزب دموکرات تهیه شده بود، با وجود مخالفت‌های ترامپ نخست در مجلس نمایندگان و سپس در مجلس سنای ایالات متحده به تصویب رسیده بود.
اکثریت نمایندگان کنگره آمریکا بر آن بودند تا با تصویب این قطعنامه مانع از کشیده شدن پای آمریکا به جنگی تازه در خاورمیانه گردند.

ترامپ مصوبه محدود کردن اختیارات جنگ با ایران را وتو کرد
ترامپ قطعنامه مصوبه کنگره آمریکا برای محدود کردن اختیارات جنگی رئیس‌جمهور علیه ایران را وتو کرد. رئیس جمهوری آمریکا تصویب چنین قطعنامه‌ای از سوی کنگره آمریکا را توهین‌آمیز خوانده و غیرقابل قبول دانست.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه 17 اردیبهشت (ششم مه) چنانکه انتظار می‌رفت، مصوبه کنگره آمریکا که ناظر بر محدود کردن اختیارات جنگی رئیس جمهور در رابطه با ایران بود را وتو کرد.
خبرگزاری  رویترز، روز پنجشنبه هفتم مه با انتشار گزارشی از واشنگتن به موضع دونالد ترامپ درباره مصوبه کنگره برای محدود کردن اختیارات جنگی رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران پرداخته است.
اکثریت نمایندگان کنگره آمریکا با تصویب این قطعنامه بر آن بودند تا مانع از کشیده شدن پای آمریکا به جنگی تازه در خاورمیانه گردند.
حمله پهپادی به خودروی حامل قاسم سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بغداد منجر به همراهی شماری از سناتورهای جمهوریخواه با دموکرات‌ها در این رابطه شده بود.
کشتن قاسم سلیمانی به تنش بین ایران و آمریکا دامن زده و در اثر حملات موشکی ایران به دو پایگاه نظامی آمریکا در عراق خطر رویارویی نظامی بین دو کشور را پدید آورده بود.
دونالد ترامپ تصویب چنین قطعنامه‌ای از سوی اکثریت کنگره را به‌شدت "توهین‌آمیز" و نشانه عدم شناخت واقعیت‌ها و قانون دانست.
رئیس جمهوری آمریکا در بیانیه خود به آن دسته از سناتورهای جمهوریخواه که به این قطعنامه رای مثبت داده بودند، حمله کرد و گفت که آن‌ها با مشارکت خود در این کارزار تبدیل به بازیچه دست دموکرات‌ها شده‌اند.
ترامپ تصویب چنین قطعنامه‌ای را ترفند دموکرات‌ها برای ایجاد شکاف میان جمهوریخواهان دانسته و مدعی شده است که حزب دموکرات با طرح چنین قطعنامه‌ای بر آن بوده تا موقعیت او را در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر این کشور تضعیف کند.
 قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی رئیس جمهوری در مورد ایران ابتدا در مجلس نمایندگان و پس از آن با کسب اکثریت آرا در مجلس سنا به تصویب رسیده بود. هشت سناتور حزب جمهوریخواه نیز به این قطعنامه رای مثبت داده بودند.
کنگره آمریکا برای نادیده گرفتن وتوی دونالد ترامپ و تبدیل این قطعنامه به قانون، نیاز به دو سوم آرا دارد. با توجه به این موضوع که اکثریت کرسی‌های مجلس سنا در اختیار حزب جمهوریخواه است، کسب دو سوم آرای کنگره نامحتمل به نظر می‌رسد.
این نخستین‌ باری نیست که ترامپ مصوبه کنگره را وتو می‌کند. در سال گذشته میلادی نیز، ترامپ مصوبه ناظر بر عدم حمایت نظامی از عربستان سعودی در جنگ یمن را وتو کرد. 

واکنش برنی سندرز به وتوی قطعنامه کاهش اختیارات جنگی ترامپ
 «برنی سندرز»، نماینده مجلس سنای آمریکا امروز پنجشنبه به اقدام «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور این کشور در وتوی قطعنامه کاهش اختیارات جنگی علیه ایران واکنش نشان داد.
سندرز با یادآوری یکی از صحبت‌های قبلی ترامپ علیه جنگ که گفته بود «ملت‌های بزرگ وارد جنگ‌های بی‌پایان نمی‌شوند» از او انتقاد کرده است.
این نماینده مجل سنا در توئیتر نوشت: «ترامپ گفت "ملت‌های بزرگ وارد جنگ‌های بی‌پایان نمی‌شوند. " با وجود او دو قطعنامه کاهش اختیارات جنگی را وتو کرده تا ما را داخل این جنگ‌ها نگاه دارد. کنگره باید به تلاش خود برای مهار این رئیس‌جمهور قانون‌گریز ادامه دهد.»


سناتور روس: هرنوع محدودیت در عرصه سیاست خارجی برای ترامپ ناخوشایند است
به عقیده مقام پارلمانی روسیه، وتوی "ترامپ" بر قطعنامه کنگره درباره محدودیت اختیارات وی در استفاده از توان نظامی علیه ایران، مربوط به اختلافات سیاسی داخلی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری درآمریکاست.
به گزارش  خبرگزاری «نووستی»، "کنستانتین کاساچوف" رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که وتوی قطعنامه کنگره آمریکا درباره محدود کردن اختیارات رئیس جمهور این کشور در استفاده از توان نظامی علیه ایران، از سوی "دونالد ترامپ"، ناشی از اختلافات و درگیری بین رئیس کاخ سفید و قانونگذاران آمریکایی است.
کاساچوف در گفت‌وگو با این خبرگزاری گفت: «وتوی دونالد ترامپ بر قطعنامه کنگره در مورد محدودیت اختیارات وی برای درگیری نظامی با ایران را باید در چارچوب سیاست نه خارجی بلکه داخلی آمریکا و به طور خاص، رویارویی رئیس جمهور و کنگره با توجه به نزدیک شدن به انتخابات آینده بررسی کرد. تصادفی نیست که خود ترامپ این سند را "توهینی" برای نهاد ریاست جمهوری خواند - یعنی مسئله خود ایران نیست، بلکه محدودیت‌هایی است که برای شخص  وی به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده از سوی کنگره در نظر گرفته می شود.»
این سناتور روس با اشاره به اینکه نباید فراموش کرد که این قطعنامه پس از دستور دونالد ترامپ درباره ترور سردار "قاسم سلیمانی" یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد، در خاک عراق تصویب شد، افزود: «مسلماً، مسئله بر سر همدردی کنگره آمریکا با ایرانی‌ها نیست. ولی پس از این حادثه، حتی تصویب هرگونه تحریمی علیه تهران، از سوی نمایندگان کنگره به منزله اقدامی بی پروا در نظر گرفته می شود که جان شهروندان آمریکایی را در معرض خطر قرار خواهد داد.»
به گفته کوساچوف ، برای ترامپ ، هرگونه محدودیت در عرصه مانور در سیاست خارجی بسیار ناخوشایند است، به‌خصوص آنکه این مسئله در رابطه با  ایران باشد. البته این به منزله آن نیست که تصمیمات کنگره در برخورد با ایران نرمتر خواهد شد.
این مقام پارلمانی روسیه همچنین یادآور شد تا ماه نوامبر (زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده، تمامی دشمنان اصلی دونالد ترامپ در داخل آمریکا خواهند بود.
وی افزود: « البته این مسئله کاملاً جداگانه‌ای است که سایر کشورها هم قطعاً به عرصه مبارزه بین نیروهای سیاسی داخلی آمریکا تبدیل می شوند. و اگر ترامپ به نوعی نتواند از مسائل داخلی (به عنوان مثال، مبارزه با بیماری همه گیر کرونا) استفاده کند، او مسلماً از هر "پیروزی کوچکی" در هر جنگی برای بالا بردن امتیاز خود در انتخابات استفاده خواهد کرد و هر کشوری ممکن است قربانی این درگیری داخلی در ایالات متحده شود.


 

نظر شما